bułki - 33926 przepisów (strona:1384/2262)

BABKA CYTRYNOWA JOGURTOWA 153

cytrynowy i jogurt - zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać ma gładką masę. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą. Piec 45- 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzoną babką oprószyć cukrem pudrem. Rada: zamiast cukru cytrynowego można dodać skórkę otartą z 1 cytryny ciasto można piec

Ciastka - domowe słodkości
Ottolenghi. Prosto – recenzja książki 166

cukinią, parmezanem i ciabattą. To przykład popularnych teraz przepisów zero waste, które kończą się marnowaniem żywności, ale za to są pyszne. W oryginalnym przepisie powinniśmy kupić pół kilo bułek typu ciabatta (albo mieć tyle z poprzedniego dnia) i odciąć skórki, tak by została tylko miękka część, co powoduje, że zostaje bardzo mało chleba a nie bardzo ma sens, bo ciabatta

Ugotowane pozamiatane
ZUPA CEBULOWA Z PARMEZANEM 146

potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz zupę zblendować na gładki krem, lecz nie jest to konieczne. Podajemy z dużą ilością parmezanu oraz domowymi grzankami. Bagietkę lub bułkę pokroić, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku kilka minut w temp. 200 stopni. Można również zrobić w wersji z czosnkiem. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE

Calzonella.com
Deserek serowy z brzoskwiniami 219

brzoskwiń 10 dkg pokroić w kostkę a 20 dkg zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane brzoskwinie połączyć z pokrojonymi. Herbatniki pokruszyć. Mają mieć konsystencję prawie taką samą jak bułka tarta. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem, dodać syrop z brzoskwiń i zmiksować. Całość powinna mieć kremową konsystencję. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ubitą dodać do twarożku i wymieszać. Przygotować kubeczki

mecooks
Pasztet z dynii 197

upodobań. Na koniec dodać puree z dynii i wszystko wymieszać. Formę do pieczenia (u mnie keksówka o wymiarach  12×26), dokładnie wysmaruj tłuszczem i wysyp odrobiną tartej bułki. W dużej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, najlepiej ręką , dopraw solą i pieprzem . Masę przełóż do foremki. Piecz około godziny. Artykuł Pasztet z dynii pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Sernik z wiśniami i wiórkami kokosowymi. 192

wysypać na stolnice i wymieszać. Dodać margarynę i wysiekać nożem. Zrobić kopczyk, wbić jajko, żółtko i dodać śmietanę. Zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć do prostokątnej foremki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 15-20 minut. Na podpieczony i wystudzony spód, wyłożyć odsączone na sitku wiśnie. Przygotować masę serową. Masło roztopić w rondelku, zostawić

Agusiowe smakołyki
Ciasto z siemieniem lnianym i powidłami bez jajek 175

PRZYGOTOWANIE: Wszystkie suche składniki przesypuję do miski, mieszam. Mokre składniki mieszam rózgą kuchenną w oddzielnej misce. Łączę ze sobą suche i mokre składniki. Wylewam ciasto do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą lub mąką formy keksowej. Można użyć papieru do pieczenia. Ciasto piekę przez 50-60 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Wybieram

Zasmakuj Kuchni
FANTAZJA WIOSENNA 115

zmniejszając ilość cukru do 2 łyżek. Pamiętając, aby budyń był jeszcze gorący do wylania na nadzienie.  Przełożenie: Tortownicę o wymiarach 24 x 24 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.  Ciasto rozwałkować na wielkość formy pamiętając, aby placek miał troszkę większą wielkość od formy w celu zrobienia niewielkiego ranta z ciasta (na około 0,5 cm wysokości

Ciastka - domowe słodkości
Pieczone klopsiki z indyka i warzyw 215

pytał o przepis Składniki (na 3-4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka szklanka startej na dużych oczkach cukini 2 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej panko 1 jajko 1/3 szklanki tartego parmezanu łyżka siekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku   Startą cukinię posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na 5 minut

Smaczna Strona
Kotlety wołowe duszone w sosie pieczarkowym 162

wszystkich i nakarmi do syta. Składniki (na 4 duże porcje): 1kg mielonego mięsa wołowego – u mnie samodzielnie mielone mięso z antrykotu 1 średnia cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia łyżka musztardy kremowej Na sos: 500g pieczarek 1 cebula 2 łyżki mąki 600ml bulionu wołowego łyżka kremowego serka łyżka siekanej

Smaczna Strona
Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 153

pora i szpinaku Spanakokeftedes to greckie placuszki ze szpinaku i białej części pora. Lekka, wegetariańska propozycja na obiad, który można zjeść również bez odgrzewania. Kaszkę kukurydzianą można zamienić na bułkę tartą. ➤czas przygotowania: 30 minut + 1-2 godziny na odstanie ciasta w 1 porcji: 431 kcal, B 21,6 g, W 29,7 g, T 23,3 g ➤ Kliknij - Przepis

Chilli Czosnek i Oliwa
Świeża bułka na ciepło 217

dziś super przepis na pyszny odrywany chlebek, a właściwie bułkę. Pyszna na ciepło z mlekiem, pyszna jest schłodzona z dżemem, miodem, serem, dowolność użycia ☺ . Przepis mojej mamusi, która lubi "szaleć" w kuchni i każdemu dogadzać. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Kluski śląskie (bez jajka) 162

około 2 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Wyławiaj je przy pomocy łyżki cedzakowej.   1 kg ziemniaków wystarczy na ok. 3 porcje.   Kluski możesz podawać… z bułką tartą zrumienioną na maśle, ze smażoną cebulką lub skwareczkami, z sosem pieczeniowym, mięsnym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, koperkowym, zrazami, pulpetami, duszonymi pieczarkami lub warzywami.   Rady: 1. Ugotowane i ostudzone kluski

Kulinarne S.O.S.