Kolejna odsłona schaboszczaka.. schab, karkówka lub polędwica jajka musztarda vegeta bułka tarta Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z vegetą i musztardą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzenieSkładniki : miks sałat kiść pomidorów koktajlowych opakowanie oliwek 2 piersi z kurczaka przyprawa Gyros do kurczaka 30 dkg sera Raclette jajko bułka tarta żurawina Sos: sos francuski 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przyprawiamy przyprawą Gyros, smażymy na patelni. Sos Francuski rozrabiamy z 2 łyżkami wody(...)sałat dodajemy oliwki i pomidorki koktajlowe oraz usmażone piersi z kurczaka. Sos wlewamy do całości. Ser kroimy na kilka plasterków moczymy w jajku i bułce tartej i smażywmy na patelni. Tak usamżone kawałki sera układamy wokół sałtaki. Kładzimemy na każdym kawałku sera trochę żurawiny. Smacznego
Lili w kuchnismaczne (szczególnie kwaskowy posmak pestek) i co roku nie mogę się doczekać kiedy cukinie pojawią się już w sprzedaży bądź w moim ogródku ;) Składniki (na 4 porcje) Cukinia Jajko Bułka tarta Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Cukinię obrać ze skórki, pokroić na plastry grubości około centymetra, delikatnie posolić i odstawić do lodówki by puściły soki. Po około(...)minutach wyjać plastry i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Panierować w jaku i bułce tartej. Przyprawy takie jak sól i pieprz oraz wedle uznania odrobina papryki czy curry można dodać do rozbełtanego jajka. Smażyć na średnim ogniu i niezbyt dużej ilości tłuszczu, im więcej tłuszczu na patelni, tym więcej panierka go wciągnie. Po usmażeniu warto odłożyć na papierowe ręczniki kuchenne
Mr. Tasteklik ] a pochodzi z książki Teresy Cichowicz - Porady "Kuchnia skandynawska". Oryginał był z jagodami a ja zrobiłam z malinami. Bardzo gorąco polecam buły, są rewelacyjne. Bułki z malinami czyli bułki babci Franciszki po skandynawsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezrobić w nich wgniecenie prawie do samej blaszki tak, aby ciasto było w tym miejscu bardzo cienkie(można to zrobić dnem kieliszka). Do wgniecenia w cieście wsypać troszeczkę bułki tartej ok. 1/3 łyżeczki . Na bułkę tartą dodać ulubiony dżem, posmarować bułeczkę ubitym białkiem oraz posypać obficie kruszonką. Piec w temperaturze ok. 180-190 stopni, przez
The Sweet DamselSkładniki: Kilka pieczarek 2 jajka Bułka tarta Sól i pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki oczyścić i umyć. Jajka roztrzepać w miseczce z solą i pieprzem. Obtoczyć w nich pieczarki a następnie w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z obu tron do momentu, kiedy się ładnie zarumienią J Pieczarki można wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
The Sweet DamselSkładniki: 2 woreczki ryżu 30 dag pieczarek 1 łyżeczka masła 1 cebula 2 jajka Sól i pieprz Koperek Natka pietruszki Bułka tarta olej Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle. Do miski wrzucić ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulką, posiekany koperek i natkę pietruszki, sól i pieprz oraz wbić jajka. Dokładnie wymieszać(...)uformować kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju
The Sweet Damselopakowania budyniu waniliowego z cukrem (po 60 g) 6 łyżek cukru BITA ŚMIETANA 500 g śmietany 36 % 55 g kawy cappuccino PONADTO: starta czekolada do dekoracji tłuszcz i bułka tarta do blaszki Przygotowanie: BISZKOPT Jajka ubić z cukrem na jednolitą masę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, tortową i proszek do pieczenia. Piec w wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce o wymiarach
The Sweet Damselduże marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 cebule 3 jajka Liście laurowe Ziele angielskie Gałka muszkatołowa Sól i pieprz Ok. szklanka wywaru z ugotowanego mięsa Smalec/masło i bułka tarta do foremek Wykonanie: Mięso gotować razem z warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim. Pod koniec gotowania dodać wątróbkę. Jak wszystko przestygnie oddzielić mięso od kości, zmielić przez maszynkę(...)razy. Dolać troszkę wywaru z mięsa, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać jajka i dobrze wymieszać. Gotową masę umieścić w foremkach posmarowanych smalcem i obsypanych bułką tartą. Proponuje uzupełnić foremki do ¾ wysokości. Piec ok 60 minut w temperaturze
The Sweet Damseltłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Tłuszcz do posmarowania blaszki Bułka tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić Masa serowa: Ser zmielić. Wszystkie składniki utrzeć Sernik z brzoskwiniami: Jedną(...)część ciasta rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki o wymiarach 25x40 cm. Następnie masę serową wylać na ciasto. Brzoskwinie odsączyć , pokroić , ułożyć na masie. Białka ubić z cukrem, wylać na owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec ok. 60 minut w temp
The Sweet Damselłyżeczki wody Sól i pieprz Dodatkowo: 4 jajka sadzone Kilka plasterków bekonu podsmażonego na chrupko J Pomidor Ser żółty Sałata, rukola Cebula Musztarda/ ketchup/ sos do burgerów Bułki do hamburgerów Wykonanie: Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do mięsa dodać jajko, musztardę, ketchup, wodę, cebulkę z czosnkiem i doprawić solą(...)Uformować kotlety i smażyć na niewielkim ogniu. Należy być bardzo delikatnym w stosunku do kotletów w trakcie przekręcania, ponieważ łatwo o to, żeby się rozpadły. Bułkę przekroić na pół i podgrzać chwilę w piekarniku, posmarować ketchupem i musztardą, nałożyć sałatę,cebulę, kotleta, pomidora, rukolę, ser żółty, jajko sadzone, bekon, rukolę oraz sos do burgerów. Oczywiście kolejność nie musi być
The Sweet DamselZapraszamy do wypróbowania… nie trzeba czekać do wigilii. Przepis Składniki: 800g ryby 600g marchewki 400g cebuli 200g selera 200g korzenia pietruszki przecier pomidorowy sól cukier pieprz olej jajko bułka tarta wegeta My kupujemy mrożonego mintaja w kostkach. Kostki są dość grube i ryba nie rozpada się, dlatego nie trzeba jej szukać w warzywach, poza tym kostki łatwo się układa(...)dodajemy całą tubkę przecieru, czyli 200g. Przygotowanie: Jeżeli mamy rybę mrożoną, to rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Przyprawiamy pieprzem i wegetą, oczywiście można ją zastąpić solą. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Rybę smażymy na złoto na patelni lub we frytkownicy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i smażymy na oleju. Dodajemy do cebuli trochę soli i pieprzu, żeby puściła soki. Smażymy
KasiaiKrzysiu.plpapryką, cukinią świetnie ze sobą współgra. Składniki: 6 białych papryk średniej wielkości 1/2 kilograma łopatki wieprzowej mielonej 2 cebule 1.2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Dodatkowo: wywar warzywny ziele angielskie pieprz w ziarenkach 3 liście laurowy 200 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz zioła prowansalskie rozmaryn ziele angielskie(...)łyżeczka cukru Paprykę dokładnie myjemy. Od góry wycinamy otwór, wycinając pozostałość po łodydze. Przygotowujemy farsz. Do mielonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię startą na jarzynowej tartce, jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Nadziewamy papryki. Układamy ciasno w garnku. Dodajemy wywar warzywny i stawiamy garnek na ogniu. Dodajemy ziele angielskie, liść
tojestpyszne.blogspot.comtheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Proste, szybkie i smaczne śniadanie! :) Składniki: -> 4 bułki grahamki mini ( najlepiej z dnia poprzedniego) -> 3 jajka -> 1/3 szklanki mleka -> 1 łyżeczka miodu ( cukier, słodzik też mogą być) -> Szczypta cynamonu ->Szczypta soli -> Masło(...)jagód Wykonanie: Jajka rozbijamy w głębokim talerzu. Dodajemy mleko ( jeśli używamy miód to wcześniej rozpuszczamy go mleku), sól, cynamon. Wszystko mieszamy jak do omletu. Bułki ( najlepiej użyć z dnia poprzedniego) kroimy na pół. Maczamy w jajku. Na patelni rozpuszczamy masło. Smażymy z każdej strony około 2-3 minuty na średnim ogniu ( uwaga, aby nie przypalić tostów, gdyż wtedy będą
Jedz zdrowo żyj zdrowo!