Pieczeń z kaszy gryczanej i kapusty

Pieczeń z kaszy gryczanej i kapusty

Pieczeń z kaszy gryczanej i kapusty

Kasza gryczana na oleju podsmażana, w bulionie następnie gotowana, z kapustą, cebulą, oregano zmieszana, została do keksówki włożona i w piekarniku upieczona. Taka pieczeń świetnie smakuje jak się sos serowy lub pieczarkowy do niej przygotuje. Dzięki smażeniu kasza nam się nierozgotowana, a kapusta i jajka w całość ją posklejała.      Składniki: 200 g kaszy gryczanej prażonej Kupiec, 1 biała cebula, 500 g kapusty, czosnek mielony do smaku, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 500 - 600 ml bulionu, só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kapustą, tarta, mielone, kasza gryczana, sos serowy, sosy, bułki, sos pieczarkowy, sos do jajek, bułka pszenna, jajka z farszem, sos do mielonego , pieczeń z mielonego, dania na gorąco, drugie danie

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.