bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:29/587)

Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 165

SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków szynki firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym

Dziś Ja gotuje
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 369

ręką gotowe! SKŁADNIKI KLOPSÓW 500g mielonej wołowiny 500g mielonej wieprzowiny 50g siekanej lub mielonej słoniny 50g startego parmezanu 2 jajka M 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 60g czerstwej bułki pszennej 2 łyżki octu z czerwonego wina 3 ząbki czosnku 2 płaskie łyżki nasion kopru włoskiego, podprażone na suchej patelni 2 płaskie łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska

Karo in the Kitchen
Makówki Śląskie 309

rodzynek 80 g płatków migdałowych (bądź posiekanych) 80 g orzechów włoskich 80 g orzechów laskowych wiórki kokosowe do ozdoby * wek = bułka paryska (francuska) , można też użyć pokrojone bułki pszenne lub chałkę **Jeśli wolicie mniej słodkie rzeczy można całkowicie zrezygnować z cukru, najlepiej dosłodzić wedle własnego upodobania. Przygotowanie: Mleko zagotować z cukrem, miodem i masłem, dodać maku, gotować około

My sweet a life
Roladki drobiowe z serem i koperkiem 799

Bogucice z kolekcji Odeon Platin. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 1 łyżeczka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku Do panierowania: mąka pszenna bułka tarta jajko olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić wzdłużna na 2 części i rozbić. Doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem

Ala piecze i gotuje
Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka (obiad w 15 minut) 205

także jest wyśmienita. Sprawiła, że były one szybkie w przygotowaniu oraz naprawdę zachwycające w smaku! Polecam! 5-6 plastrów schabu sól, pieprz pasta pomidorowa baziółka Panierka: 1 jajko mąka pszenna bułka tarta Ponadto: olej do smażenia (u mnie słonecznikowy Woj-Len)   Każdy plaster schabu należy delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko) i oprószyć solą z pieprzem. Następnie

Di gotuje
Bułki pszenne z płatkami zbożowymi 206

Domowe bułki pszenne z dodatkiem mąki razowej są doskonałe na śniadanie

Przepisy Kulinarne
Amerykańska kanapka Sloppy Joe 201

łyżka musztardy -4 plasterki sera topionego tostowego -1/2 szkl. wody -100 ml keczupu -sos tabasco/piri piri/worchester (wedle uznania) -ostra papryka lub pieprz cayenne -sól, pieprz, kminek -2 pszenne bułki -2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie  Cebulę i paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć mięso. Smażyć aż się zetnie. Dodać kminek, paprykę lub cayenne

Zielona Kuchnia
Kotleciki jajeczne z marchewką i kukurydzą. 280

tanie i łatwe w wykonaniu. W zależności jak duże zrobimy wyjdzie ich około 10 sztuk. Zapraszam :) Składniki: Kotleciki: 6 jajek 1 średnia marchewka 5 łyżek kukurydzy z puszki 1 pszenna bułka koperek świeży według uznania 2 łyżki bułki tartej sól do smaku  pieprz czarny mielony do smaku Sos: 6 łyżek majonezu pieprz czarny mielony do smaku koperek świeży według

Izabelawkuchni
Japoński schabowy na ryżu – katsudon, kotlet zwycięzców 383

zimnej wody i w osobnej miseczce otaczamy w jajku kotlety. Panierujemy je w panko. Jeśli nie macie panko, łatwo zrobić zbliżoną panierkę – świetnie nadaje się do tego większość czerstwych pszennych bułek. Ja zazwyczaj kupuję jedną dodatkowo, rwę ją w dłoniach na mniejsze kawałki, podsuszam na blacie i wkładam taką czerstwą, podsuszoną, ale nie całkowicie suchą bułkę do malaksera – kilka obrotów

Karo in the Kitchen
Śniadaniowe bułki 153

Zostało mi trochę drożdży po pieczeniu bułek z budyniem i bułek z kruszonką , postanowiłam zrobić bułki pszenne na śniadanie. Pachnące drożdżami i puszyste. Po prostu pyszne. Składniki: (na 5 sztuk) 25 g drożdży 1 1/2 mąki  Ok 1/2 szklanki ciepłej wody Szczypta soli 1/4 szklanki mleka Łyżka cukru Łyżka mąki  Przygotowanie: Mleko podgrzewamy. Dodajemy drożdże oraz po łyżce

Lena Gotuje
Łatwe bułki pszenne na śniadanie 264

też szybkie i przepyszne. Idealnie nadają się do kanapek do pracy czy szkoły. Śniadanie z ich udziałem jest sycące i smakowite. Dodatek w postaci warzyw będzie znakomity, polecam. Łatwe bułki pszenne na śniadanie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Roladki schabowe z kurkami (panierowane) 559

plastrów) 200g kurek 1 łyżka masła (do podsmażenia kurek) sól, pieprz do smaku papryka słodka w proszku pęczek natki pietruszki olej rzepakowy do smażenia roladek jajko, mąka pszenna, bułka tarta do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki schabowe z kurkami (panierowane) – Wykonanie: Kurki umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić łyżkę masła, podsmażyć kurki, doprawić solą, pieprzem

Kulinarne Przeboje
Boczniaki panierowane 228

Składniki: 250 g boczniaków; 250 ml mleka; 2 jaja; 2 łyżki mąki pszennej; Bułka tarta; Sól; Pieprz; Masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania: Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowymi ręcznikami, jeżeli mają długie nóżki należy je delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (jak u mnie) lub odciąć, gdyż mogą być twarde. Przełożyć do miski. Zalać zimny mlekiem. Odstawić

Gospodyni Miejska
Chlebek piknikowy 265

Karinka. Taki chlebek jest świetnym rozwiązaniem na piknikowe wyprawy. Zamiast całego kosza różnych produktów zabieramy gotowy chlebek, deskę nóż i dobry nastrój.     Składniki: -chleb lub bułka pszenna typu wek -szpinak lub sałata lodowa -szynka wędzona lub kiełbasa szynkowa -żółty ser -pomidory -ogórek -papryka -sos czosnkowy lub tatarski -przyprawy do warzyw Z chleba odcinamy górę. Ze spodu wydłubujemy

Maminek kulinarny
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem 4803

kotlety nadziewane. składniki: 600 g ugotowanych letnich ziemniaków 200 g pieczarek 100 g żółtego sera, u mnie gouda 2 jajka 1 łyżka tymianku sól,pieprz 3-4 łyżki mąki pszennej bułka tarta olej do smażenia Letnie ziemniaki przepuścić przez praskę i odstawić do wystudzenia. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnie z odrobina oleju i wrzucić pieczarki, smażyć

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania