kotlety i smakują tak samo pysznie Składniki na ok. 8-10 sztuk: – 1 szklanka surowej czerwonej soczewicy – 1 mała cebula – 1 jajko – ¾ kubka mąki pszennej – bułka tarta do obtaczania – olej do smażenia Przygotowanie: Ugotuj soczewicę wg instrukcji, odcedź z nadmiaru wody i ostudź. Cebulę drobno pokrój i podsmaż na małej ilości tłuszczu na złoty
I LOVE LIFEpamiętajcie – dopiero kiedy wyjdą goście! SKŁADNIKI KLOPSY (8 porcji – 8 sztuk) 500g mielonej wołowiny (zawartość tłuszczu 15 do 20%) 500g mielonej wieprzowiny (najlepiej mięso od szynki) 50g czerstwej podeschniętej bułki pszennej 50-70g sera cheddar 50g słoniny wędzonej (jeśli nie znajdziecie – bardzo tłusty wędzony boczek) 1 jajko L 50g cebuli 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli
Karo in the Kitchenładnie posiekać i pociąć, a to zajmuje odrobinę więcej czasu jest sos sojowy, jest pasta chilli. Wychodzę z założenia, że wolimy od czasu do czasu zjeść odrobinę soji niż bułkę pszenną, ale wybór zostawiam Wam. Możecie też korzystać z zamienników lub zostawić naszą propozycję. Dorzuciłem też łyżkę masła z migdałów bo uwielbiam Wołowina po tajsku ( dwie wielkie porcje
PaleoLifedogów - wystarczą parówki, keczup i ciasto francuskie:). Przygotowanie kolacji nawet dla kilku osób zajmie nam 10 minut + czas pieczenia. Polecam ciasto francuskie w hot dogach jako alternatywę dla zwykłej, pszennej bułki. 1 arkusz ciasta francuskiego 6 parówek 6 plastrów żółtego sera keczup 1 jajko sezam 1. Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów. Każdy z nich smarujemy
Szefowa kuchnifrancuskiej i tradycyjnie sporządzana jest na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym, z dodatkiem dużej ilości smażonej cebuli, pod grubą warstwą startego sera. Dodatkiem do zupy cebulowej są grzanki z pszennej bułki. Ja przedstawię Wam przepis na zupę cebulową krem, z grzankami i chipsami serowymi. Jest to bardzo łatwa i pożywna... Tryb czytania Artykuł Zupa cebulowa pochodzi z serwisu Blog kulinarny
PysiaGotuje.plbulionu warzywnego lub drobiowego ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej (lub do smaku) sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła kilka łyżek śmietany do dekoracji Grzanki ziołowe Kilka kromek czerstwej bułki pszennej pokroić w niewielką kostkę, mocno skropić oliwą i wymieszać. Posypać ulubionymi ziołami, mielonym czosnkiem, ostrą papryką i ponownie przemieszać. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataskładniki: 3 płaty mrożonej ryby (np. mintaja) 6 plasterków sera żółtego 1 jabłko 1 cebula, średniej wielkości 1 jajko 2 łyżki ketchupu mąka orkiszowa lub pszenna bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Rybę rozmrażamy. Jeśli mamy duże płaty to przekrawamy je na mniejsze kawałki. Każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Domowy Smak Jedzeniarozwiązanie jest zdrowe, ma swoje zastosowanie dla każdego, w tym dla wegetarian i wegan oraz jest oparte na diecie rozdzielnej... Warzywny Big Woyda w Twoim domu... :) Składniki: bułka żytnio-pszenno-owsiana (Przepis: Bułki żytnio-pszenno-owsiane ) masło kapusta pekińska pomidor pieczarka papryka czerwona sól i pieprz ulubiony sos lub majonez, ketchup lub sos czosnkowy Agnieszki (Przepis
Dieta Rozdzielna i Zdrowiestosowane dodatki to: pieczarki, papryka, cebula, ser mozzarella i sos pomidorowy. Najczęściej do kanapki używam sosu pomidorowego zrobionego według przepisu na Ryż kubański Składniki (2 porcje) -2 duże pszenne bułki -500 g chudej wołowiny -1 ząbek czosnku -sól, pieprz -2 łyżki czerwonego wina -cynamon -gałka muszkatołowa -100 g pieczarek -1/2 małej cebuli -kawałek zielonej i/lub czerwonej papryki
Zielona Kuchniafirmą nigdy się nie skończy !!! :D SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym
Dziś Ja gotujepiekarni. Do nich tylko kubek kakao (takiego prawdziwego, nie instant) i mamy śniadanie, jak za czasów mojej podstawówki :) Ach, jak wtedy wszystko smakowało, czy to drożdżówka, czy jogurt z bułką pszenną, czy kanapka z żółtym serem… Bo jak się miało te 8 – 10 lat… Czytaj dalej Zawijane drożdżówki z dżemem
brunetkawkuchnimące żytniej pełnoziarnistej drobno mielonej. Zakwas żytni , jeśli go nie posiadacie, robi się bardzo prosto więc zachęcam do pieczenia. Na śniadanie będą idealne, do szkoły czy pracy również. Bułki pszenne na zakwasie żytnim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielubi prawdziwe schabowe, takie z kostką, to polubi też kacze nogi panierowane smażone :) 2 nogi kaczki, 1 jajko, 2 – 3 łyżki mąki pszennej, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej kaczy lub gęsi) Jajko rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią
królestwo garówSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków szynki firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym
Dziś Ja gotuje