już wówczas sobie powiedziałam, że w okresie letnim na pewno ponownie przyrządzę taką zupę :) Składniki: 1 duży ogórek 35 dag ziemniaków 1 średnia cebula 10 dag szynki 400 ml bulionu 1 łyżka jogurtu sól, pieprz, koperek Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dolać rosół i gotować wszytsko do miękkości. Następnie zmiksować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem
My simple kitchenwody. Dorzucić pokrojone w kostkę warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na średnim ogniu aż warzywa i mięso zmiękną. Następnie wyjąć żeberka a do bulionu dodać ugotowany groch. Zmniejszyć gaz na najmniejszy płomień i nadal gotować. Żeberka obrać z mięsa, i pokroić w kostkę. Kiełbasę także pokroić w kostkę i dodać razem z mięsem do zupy. Boczek drobno
My simple kitchenrozpuściła. Odstawiamy do wystudzenia. Mięso obieramy z kości i kroimy na małe kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę. Do skorupek po jajkach wkładamy po porcji mięsa, marchewki i kukurydzy. Zalewamy bulionem na wysokość otworu i odstawiamy do lodówki. Gdy galareta stężeje obieramy ją ze skorupek jak normalne jajko i układamy na półmisku
My simple kitchenstole dla mnie i mojego rodzeństwa, tak ja teraz podaje go swojej rodzinie. Garnek dla 4-5 osób: 3 pęczki koperku 20 dag ryżu, (2 woreczki ) 3-4 litry bulionu z kości lub kostek rosołowych pierz sól Podprawka: 2-3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki zimnej wody 1. Gotujemy wywar na kościach
Apetyczna babeczkadodatek właściwie nie wymaga wielu przygotowań. Cztery godziny i obiad gotowy. Przepis nie przewiduje podlewania mięsa, ale myślę, że można dodać 1/4 - 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina lub bulionu, zyskamy nieco sosu. W oparciu o przepis z Food.com składniki (3 - 4 porcje) ok 500 g polędwiczki wieprzowej 3 łyżki soku z cytryny 3- 4 ząbki czosnku
Stare Garypokrojony w kosteczkę ser feta, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdy wydaje się nam, że mięso może być zbyt suche podlewamy odrobiną bulionu. Spaghetti gotujemy al dente w delikatnie osolonej wodzie. Mieszamy z mięsem i szpinakiem
VioletoweKucharzenierozważnie. Rozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i grzybami. Ponadto doskonale komponuje się
Garniec Magaliejuż nie mogę wytrzymać z tęsknoty i jem wtedy takie ilości, aby starczyło na cały rok. Kolejną sugestią z mojej strony jest również wersja bez mięsa, na samym bulionie warzywnym, również smakuje bosko, w tym momencie mamy również propozycję dla wegetarian. Składniki (na 3 litry): 1 duża pierś z kurczaka 3 średnie marchwie 1 duży por 2 pietruszki
Garniec Magaliewędzonego boczku, ziela angielskiego czy liści laurowych, nie wspominając octu czy octu winnego (są to opcjonalne składniki BARSZCZU, nie BOTWINKI!). To samo tyczy się wyboru mięsa na bulion - musi to być mięso delikatne w smaku (najlepiej kurczak) oraz włoszczyzny - ta "stara" również popsuje smak Waszej zupy. Uszanujcie proszę i doceńcie smak młodego buraka - aby najlepiej zrozumieć produkt, posmakujcie
Garniec Magalieklusek, a właściwie jest tak smaczne,że można ją zjadać samą. składniki główka kapusty 3 - 4 ząbki czosnku czerwona cebula kminek łyżka masła sól, pieprz 3/4 - 1 szklanki bulionu rodzynki - opcjonalnie przygotowanie Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Z kapusty usunąć zewnętrzne liście, przekroić na 4 części, usunąć głąb. Pokroić w cienkie paski, opłukać, osączyć z wody
Stare Garyprzygotowania: Szparagi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie złap z oba końce i złam. Strona z główką szparaga jest tą dobrą, zgrubiałą końcówkę wyrzuć (lub wykorzystaj do sosu lub bulionu). Mięso dopraw solą, pieprzem i łyżeczką cynamonu. Dodaj do niego pokrojoną papryczkę,cebulkę i 2 duże łyżki ketchupu z jalapeno. Całość dokładnie wymieszaj. Zrób kulkę z mięsa
Wielki apetytCóż można wyczarować pysznego z marchewki i pomarańczy ? Otóż przepyszną zupe - krem! Zachęcam do jej skosztowania. Składniki ( 6 porcji ): marchew - 1kg pomarańcza - 1 duża szt papryczka chili - 1/2szt bulion na włoszczyznie - 1,7l cebula - 1 duża szt olej imbir - 4cm limonka - 1/2szt sól , pieprz cytrynowy , kminek gęste mleczko kokosowe płatki migdałowe Sposób przygotowania : Marchew obieramy , myjemy i kroimy
Bazylia kontra Rozmarynryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać siekaną cebulką. Całość podlać kilkoma łyżkami bulionu. Piec w piekarniku (180 stC) 45 minut. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nadziać wystudzoną rybą, wcześniej upieczoną w piekarniku
Tradycyjna Kuchniamały jogurt naturalny sól, pieprz mielony kminek Wykonanie: Dynię obrać, pokroić w kostkę, a cebulę posiekać. Na dyniowym oleju zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pokrojoną dynię i zalać bulionem wołowym. Dusić zupę 15 minut, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz kminkiem. Następnie zmiksować, zaprawić jogurtem i posypać sprażonymi pestkami dyni wraz z olejem
Tradycyjna Kuchniadefinicję salsy jako "kwaskowatej przyprawy do potraw, zwykle sos z octem pieprznym robiony" (źródło: wikipedia) Składniki: 1 ½ szklanki kaszy kukurydzianej 20 dag kukurydzy z puszki 3 jaja 1 kostka bulionu warzywnego sól, pieprz olej Wykonanie: Kaszę wymieszać ze szklanką zimnej wody. Zagotować 2 ½ szklanki wody z kostką bulionową i łyżką oleju. Wlać namoczoną kaszę, gotować mieszając około 10 minut
Tradycyjna Kuchnia