Zupa krem z brokułów z tymiankiem i chipsami z boczku

Zupa krem z brokułów z tymiankiem i chipsami z boczku

Zupa krem z brokułów z tymiankiem i chipsami z boczku

Przepis na : obiad

Brokuły pokroić na kawałeczki, zalać bulionem i ugotować do miękkości razem z garścią świeżego tymianku (ok 8 minut). W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 stopni (termoobieg) i piec plasterki boczku przez 6-8 minut. Zupę zmiksować. Doprawić szczyptą gałki muszkatołowej, czosnkiem granulowanym, łyżeczką cukru, pieprzem oraz odrobiną soli. Do zupy dodać łyżkę śmietany. SMACZNEGO!  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kredowe Menu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.