bulion rybny - 500 przepisów (strona:33/34)

Menu na tydzień – makarony warzywne 180

papryczki chili Mała główka czosnku 6 jajek Parmezan Pęczek szczypioru Pęczek pietruszki Pęczek bazylii Razem: ok. 122 zł Przyprawy: Sos sojowy (2 łyżki) Olej sezamowy (łyżka) Sos rybny (łyżka) Tymianek (łyżeczka) Oregano (łyżeczka) Słodka papryka (łyżka) Pieprz kajeński (łyżeczka) Sok z cytryny (łyżeczka) Imbir (łyżeczka) Ocet ryżowy (1/2 łyżeczki) Sól i pieprz Ze spiżarki: Szklanka mleka Olej Jogurt naturalny(...)cukinii. Danie jest wprost przepyszne. Pulpety (zrobiliśmy małe kuleczki, oryginalnie są to duże pulpety, które rzeczywiście wyglądają w misce zupy jak lwie głowy) są lekkie i bardzo aromatyczne. Bulion, jak każdy bulion chiński, doprawiony sosem sojowym i olejem sezamowym, z mnóstwem zieleniny, jak zawsze jest pyszny. Danie jest wzorowane na przepisie z Seriouseats . Przepis na to danie na blogu już

Niedzielny kucharz
Tajska zupa curry z krewetkami 262

Bardzo rozgrzewająca tajska zupa curry z krewetkami to idealne danie na chłodne zimowe popołudnia. Przygotowanie zupy jest bardzo szybkie i nie zajmie więcej niż 20 minuty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczny krem z dyni 159

Błyskawiczny krem z dyni to rozgrzewająca zupa idealnie pasująca na chłodne zimowe wieczory. Pokażę Wam jak w kilku krokach przygotować to danie i zachwycić domowników. Pamiętajcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Curry z kurczakiem, dynią i papryką 129

Dzisiaj pyszne, rozgrzewające i aromatyczne curry z kurczakiem , dynią, czerwoną papryką, pomidorami oraz mlekiem kokosowym i uprażonymi orzechami nerkowca. Potrawa dla wielbicieli orientalnych smaków. Użyłam dyni

Oryginalny smak
Rozgrzewająca zupa z dyni 210

Rozgrzewająca zupa z dyni to propozycja na chłodne jesienno – zimowe wieczory. Zupa z dyni jest bardzo aromatyczna z delikatną ostrością imbiru i papryczki chilli –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pikantna zupa z leszcza 241

zupa z leszcza  Nikt pewnie nie wie, czemu świat jest tak urządzony, iż często  przyrządzając nasze dania, sięgamy

Miód i pieprz
Kuskus perłowy jak gotować ? 45

rozdziale omówimy, jak to zrobić krok po kroku. Składniki: Kuskus perłowy Woda lub bulion warzywny Sól (opcjonalnie) Olej (opcjonalnie) Kroki do przygotowania: Przygotuj potrzebną ilość kuskusu perłowego w zależności od planowanego dania. W rondlu zagotuj wodę lub bulion warzywny. Jeśli chcesz dodać dodatkowy smak, możesz użyć bulionu. Jeśli zdecydujesz się na użycie soli lub oleju, dodaj je teraz do gotującej(...)gotować - podsumowanie Gotowanie kuskusu perłowego to nie tylko prosty proces, ale także kreatywna podróż przez różnorodność smaków i dań. Bez względu na to, czy wybierzesz danie wegetariańskie, mięsne czy rybne, kuskus perłowy może stanowić bazę dla Twoich kulinarnej eksploracji. Jego delikatna struktura i zdolność do absorpcji smaków sprawiają, że możliwości są praktycznie nieograniczone. Baw się gotowaniem i odkrywaj nowe, smaczne

Podstawy Gotowania
Zupa warzywna z soczewicą 250

W ostatnim czasie postanowiliśmy jako posiłek do pracy zabierać ze sobą różnego rodzaju zupy. Szukając inspiracji w internecie powstała pyszna zupa warzywna z soczewicą. Dodatek soczewicy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Clam chowder – gulasz z małży z Nowej Anglii 193

Clam chowder – gulasz z małż z Nowej Anglii to prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchnii. Clam chowder ma jeszcze kilka odmian (nowojorski, z Rhode Island), ale to

Pociąg Do Kuchni
Chili con carne 174

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z cukinii i pomidorów 180

Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety w sosie koperkowym 184

Pulpety w sosie koperkowym to potrawa, który kusiła mnie już od dłuższego czasu. Wielu osobom może się wydawać, że przygotowanie jej jest czasochłonne i wymaga sporych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak przechowywać ryby i owoce morza 155

jest zapach. Gdy rybę czuć amoniakiem, intensywnie zalatuje „rybą”, to coś jest nie halo i lepiej zrezygnować z takiego zakupu. Tu ważna uwaga: jeśli kupujesz rybę niepakowaną na stoisku rybnym nie miej oporów przed dokładnym zbadaniem towaru. Zapytaj sprzedawcę, czy ryba była wcześniej mrożona, a jeśli jest świeża do kiedy została złowiona. Istnieje ryzyko, że sprzedawca ściemni, lub po prostu(...)próżniowo kupujemy tylko wtedy, jeśli do wygaśnięcia terminu przydatności do spożycia pozostały minimum cztery dni. Wtedy jest duża szansa, że ryba będzie świeża. Jak kupować filety rybne W taki sam sposób kupujemy filety rybne. Tu możliwości oceny, czy produkt jest świeży czy nie są znacznie mniejsze niż w przypadku całej ryby. Na pewno filetowi trzeba dobrze się przyjrzeć: wszelkie przebarwienia

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania