bulion rybny - 500 przepisów (strona:33/34)

Clam chowder – gulasz z małży z Nowej Anglii 220

Clam chowder – gulasz z małż z Nowej Anglii to prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchnii. Clam chowder ma jeszcze kilka odmian (nowojorski, z Rhode Island), ale to

Pociąg Do Kuchni
Chili con carne 200

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z cukinii i pomidorów 215

Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety w sosie koperkowym 207

Pulpety w sosie koperkowym to potrawa, który kusiła mnie już od dłuższego czasu. Wielu osobom może się wydawać, że przygotowanie jej jest czasochłonne i wymaga sporych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak przechowywać ryby i owoce morza 194

jest zapach. Gdy rybę czuć amoniakiem, intensywnie zalatuje „rybą”, to coś jest nie halo i lepiej zrezygnować z takiego zakupu. Tu ważna uwaga: jeśli kupujesz rybę niepakowaną na stoisku rybnym nie miej oporów przed dokładnym zbadaniem towaru. Zapytaj sprzedawcę, czy ryba była wcześniej mrożona, a jeśli jest świeża do kiedy została złowiona. Istnieje ryzyko, że sprzedawca ściemni, lub po prostu(...)próżniowo kupujemy tylko wtedy, jeśli do wygaśnięcia terminu przydatności do spożycia pozostały minimum cztery dni. Wtedy jest duża szansa, że ryba będzie świeża. Jak kupować filety rybne W taki sam sposób kupujemy filety rybne. Tu możliwości oceny, czy produkt jest świeży czy nie są znacznie mniejsze niż w przypadku całej ryby. Na pewno filetowi trzeba dobrze się przyjrzeć: wszelkie przebarwienia

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania