bułeczki - 9699 przepisów (strona:485/647)

Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 125

żelowaniu skrobi, czyniąc chleb bardziej puszystym, miękkim i elastycznym, utrzymującym dłużej świeżość, wilgotność ciasta i jego delikatność. Tang zhong jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Istnieje wiele przepisów na chleb, bułeczki, rogale na słodko lub ostro, nadziewane marmoladą, owocami, albo kawałkami mięsa i sera. Duże możliwości w tworzeniu nowych, własnych przepisów daje zamiana wody na mleko lub sok o dowolnym smaku

KUCHARNIA
Być sobą. Zielony hummus i scones z czosnkiem niedźwiedzim - z Hanią na majówkę 183

czosnkiem niedźwiedzim .  Moje poletko nad potokiem cudownie się rozrasta. Wschodzą małe listki - rośnie wielka radość.  Pierwsza ścięta kępka to kulinarne święto.  Była już zupa (klik) i bułeczki (klik) , był też makaron (klik) .  Teraz pora na wytrawne scones z cheddarem - rozrywane jeszcze na ciepło i nurkujące w kremowym, cudownym po prostu hummusie z czosnkiem niedźwiedzim .  Zielona

KUCHARNIA
Rabarbarowe, dietetyczne cudo 160

góry dnem. Ja na wszelki wypadek wekuję je jeszcze przez kilka minut. Oczywiście dżem byłyby pyszny z dodatkiem truskawek, ale te na Dukanie są zakazane. Używać do naleśników, bułeczek na słodko lub zajadać tak, po prostu

Humanistka w kuchni
Konfitura pomarańcza z imbirem i czerwonym pieprzem 222

imbirem i marynowanym czerwonym pieprzem. Słodycz pomarańczy przełamana dodatkiem soku z cytryny, rozgrzewający imbir i pieprz, a na końcu lekko wyczuwalna goryczka. Znakomity dodatek do gorących grzanek lub bułeczek na śniadanie, nadzienie do wypieków lub dodatek do herbaty podanej do łóżka w walentynkowy poranek ;).  Konfiturę można przygotować z dodatkiem pektyny jabłkowej, ograniczając czas przygotowań do godziny, lub wysmażyć

SzczyptaSmaQ
Proziaki i Fuczki czyli o bieszczadzkich przygodach nie tylko kulinarnych 159

znaleźli zjeżdżalnię... Gdy nie było mgły, były śnieżne szczyty... w oddali :) i nasz pensjonat :) Gdy nie było mgły, były śnieżne szczyty... w oddali :) selfie w pokojowym lustrze :) warsztatowe sodowe bułeczki czyli Proziaki i placuszki z kapustą czyli Fuczki Córci proziaki smakowały bardzo, Małżonowi też do fuczków pasował idealnie sos śmietanowy ze świeżymi ziołami... do proziaków sos również pasował

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fougasse kukurydziane. Bułeczki pszenno - kukurydziane z bazylią. 174

używamy do posypywania sporej ilości mąki. Rozgrzewamy piekarnik do maksimum. Blachę, na której będziemy piec spryskujemy wodą; układamy na niej papier do pieczenia, również go spryskujemy wodą i układamy bułeczki. Po włożeniu pieczywa do piekarnika zmniejszamy temperaturę do 220 stopni i pieczemy ok 15 minut. Bułki nie powinny być bardzo rumiane, będą dłużej nadawały się do spożycia, jeżeli wyciągniemy

BaRepas
Sałatka Waldorf - z selera naciowego 324

dać więcej orzechów (mnie się już nie chciało obierać) i majonezu (polecam domowy, jak nie ma się możliwości zrobić samemu to polecam swój, schodzi na Eko-Targu jak świeże bułeczki ;) ). Jest rewelacyjna!   Smacznego

Co na wege obiad?
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 338

drugą pizzę płaską albo kilka  CALZONE  (farsz super express: kukurydza, czerwona fasola i groszek z puszki z sosem pomidorowym i cebulką) albo w ogóle zamiast pizzy: DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ (i już jest przekąska do pracy/szkoły na następny dzień). Jeśli to jest planowana akcja, najlepszy efekt uzyskamy z kapustą wcześniej podgotowaną, doprawioną pieprzem i podsmażoną

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zwijana drożdżówka z syropem klonowym, kardamonem i cynamonem 174

Piekłam ostatnio drożdżowe bułeczki z kajmakiem z tego przepisu >klik!< Zostało mi trochę ciasta, więc postanowiłam zrobić z niego małą zwijaną drożdżówkę. Powstałą ona z myślą o mojej przyjaciółce Grażynce, która uwielbia wszystko co z cynamonem ;) Drożdżówkę zwinęłam troszkę zbyt luźno i widać, że ma przerwy między warstwami, ale nie zmieniło to zaplanowanego smaku: pysznie, pachnąco cynamonem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowy twaróg 214

pół godziny. Na sitku układamy gazę/ściereczkę i przelewając przez nie mieszaninę odcedzamy ser od serwatki. Pozostawiamy ser na sitku całą noc (najlepiej w lodówce) rano podajemy z chrupiącą bułeczką, racuchami, naleśnikami lub samym miodem;).  * idealne byłoby wiejskie mleko, prosto od krowy, jednak gdy nie mamy do niego dostępu ser można przygotować z butelkowanego świeżego mleka dostępnego w każdym

Zapiski Młodej Żony
Bułeczki wytrawne z serem i salami 108

dzielimy na połowę, na jednej części ciasta układamy wszystkie dodatki,  przykrywamy go drugą częścią. Złożone ciasto tniemy na 2 cm plastry i rolujemy, następnie zwijamy w kształt bułeczki.  4. Formy wykładamy papierem do pieczenia, układamy przygotowane bułki i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 minut, aby ciasto ponownie wyrosło. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C, czas pieczenia

Apetyczna babeczka
ZAPIEKANKI Z PIEKARNIKA. SZYBKIE NA RAZ. 461

twarde pieczywo też się ucieszy z nowego życia. A jeśli ktoś nadal szuka bezglutenowego pieczywa idealnego to zapraszamy go tu: KLIKNIJ.  1. Chleb razowy bezglutenowy (DB) 2. Bułeczki owsiane, bezglutenowe (DB) 3. Chleb owsiany bezglutenowy (DB) 4. Chlebek turecki bezglutenowy nadziany. 5. Bezglutenowy chlebek z łososiem 6. Bezglutenowe tureckie chlebki z indykiem 7. Bezglutenowy chleb razowy z tapioką

Wypisz Wymaluj
Dietetyczne pączki orkiszowe z piekarnika,100% bez cukru 1141

czystym sumieniem polecam przepis na pączki nie ociekające tłuszczem. Są równie puszyste,lekkie jak piórko i aromatyczne jak te tradycyjne,a o ileż zdrowsze.Naprawdę nie przypominają drożdżowych bułeczek,smakują jak autentyczne pączki.Dzięki pieczeniu w muffinkowych foremkach idealnie zachowują kształt pączków.Bardzo łatwe do przygotowania.Dodatkowy plus,ciasto można przygotować w wieczór poprzedzający pieczenie,co znacznie przyspiesza ich wykonanie.Wprowadziłam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułeczki z gruszkami 161

Postawiamy do wyrośnięcia a następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 35-40 minut. Wyjmujemy i gotowe.    Odrywamy bułeczki a w środku ... Smacznego

Maminek kulinarny
Bułki żytnie z suszonymi, glazurowanymi w miodzie pomidorami i siemieniem lnianym. 153

oliwą, wstawiamy do ciepłego, metalowego naczynia (miski, garnka), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. Po godzinie wyrabiamy ciasto raz jeszcze i formujemy za pomocą zwilżonych dłoni bułeczki. Nacinamy je wg uznania; posypujemy uklepując ziarnami siemienia i zostawiamy na 10-15 minut. Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze 190 stopni, góra - dół

BaRepas

Proponowane wyszukiwania