JAGODZIANKI Z CYTRYNOWĄ NUTĄ

JAGODZIANKI Z CYTRYNOWĄ NUTĄ

JAGODZIANKI Z CYTRYNOWĄ NUTĄ

( Recipe in English ) Upały są idealną pogodą do wypiekania ciepłolubnych słodkości z dodatkiem drożdży. Moje jagodzianki rosły, jak szalone :). Przepis jest na 7 sporych bułeczek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
GrowingUp, 31 lipca 2013 10:17:22

O mamuniu! Jak one cudnie wyglądają *_*

pastawithapplepie.blogspot.com, 31 lipca 2013 12:02:42

jak smacznie .... !! aa ;)

Aguś kulinarnie, 31 lipca 2013 12:28:19

Wspaniałe!

Olimpia Davies, 31 lipca 2013 12:51:09

Też dziś robię drożdżówki. Twoje wyglądają bosko:-)

Anonymous, 31 lipca 2013 13:41:30

Mam takie pytanie-uwagę:) Twoje przepisy są zachwycające więc przepisuję je sobie i tu pytanie: w punkcie pierwszym jest łyżeczka cukru i dwie łyżki cukru, tam powinna być mąką? Alex

Ladylaura., 31 lipca 2013 13:53:05

Lukier z soku cytrynowego i kremówki???? ,bez cukru pudru ?,możesz mi to szerzej wyjaśnić ,jagodzianki piękne!

Aleksandra Rybinska, 31 lipca 2013 14:15:54

Dziekuje Alex za zwrocenie uwagi na blad. Oczywiscie ma to byc maka. Juz nigdy nie bede pisac postow o pierwszej w nocy :D

Aleksandra Rybinska, 31 lipca 2013 14:18:30

Oczywiscie, ze jeszcze nalezy dodac cukier puder. Zwykle robie lukier tak, ze do miseczki dodaje cukier puder i stopniowo wlewam do niego troszeczke soku z cytryny i kremowki. Dodaje tyle plynu, aby uzyskac odpowiednia konsystencje. Lukier na bazie kremowki zastyga tylko troszke, wiec dla niektorych moze byc to problemem, ale my taki lubimy, bo dodaje wiecej wilgotnosci do drozdzowek. jezeli ma zastygnac, to dodaj do niego mleko zamiast kremowki. Pozdrawiam :)

Justyna Bąk, 31 lipca 2013 19:39:09

rewelacyjnie wyglądają:) pycha:)

Majana, 2 sierpnia 2013 00:22:50

Wspaniale wyglądają!:)

Anonymous, 3 sierpnia 2013 17:41:38

A kiedy dodajemy masło?Ania

Aleksandra Rybinska, 3 sierpnia 2013 18:06:08

Aniu razem z mąką, cukrem, jajkiem, skórką :). Mam nadzieję, że jagodzianki będą Ci smakować :)

codojedzenia, 9 sierpnia 2013 00:09:39

Jagodzianki pychotka. ja upiekłam w tym roku dwa razy. Ciekawy sposób na lukier. Spotkałam się z nim kilka razy i chyba w końcu go wyypróbujęPozdrawiam serdecznie Gosia

Aleksandra Rybinska, 9 maja 2014 22:43:10

Jagodzianki wyczarowane przez Magda Dziubak-Aflatouni. Ogromne brawa! 1095103_10151810621446337_1086444977_n

Anonymous, 14 lipca 2014 23:43:19

łyzeczka suchych drożdży-a ile dokładnie, bo łyzeczka łyżeczce nierówna -czy ma być to 7 g( 1 małe opakowanie?)pzdr

Aleksandra Rybinska, 15 lipca 2014 00:00:32

Rozmiar nie jest aż tak istotny. Proszę użyć zwykłej łyżeczki od herbaty. Pozdrawiam :)