budyń - 12640 przepisów (strona:494/843)

Muffiny bananowo-czekoladowe 191

muffinów wypełniam foremkami papierowymi i za pomocą rękawa cukierniczego wypełniam ciastem do 3/4 wysokości. Muffiny piekę ok 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do ozdoby wykorzystałam cukier puder, oraz budyń (aby budyń był gęsty polecam użyć na jedną paczkę o połowę mleka mniej niż w przepisie). Smacznego

Pause Gotowanie!
Cytrynowy sernik z polewą kajmakową 196

mąki 5 łyżek cukru pudru 100 g miekkiego masła 2 żółtka szczypta soli masa serowa 1 kg zmielonego sera 5 jajek 100 g miekkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy skórka otarta z dwóch cytryn sok wyciśnięty z jednej cytryny polewa kajmakowa 200 g masy kajmakowej Helio 50 g gorzkiej czekolady oraz skórka cytrynowa Helio do posypania Wszystkie składniki(...)Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Następnie porcjami dodawać zmielony ser. Dodać też sok z cytryny i otartą skórkę oraz budyń. Wszystko dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Monia miesza i gotuje
Ciasto Bounty 178

minut, po czym odstawiamy z ognia na 20 minut.   Następnie podgrzewamy mleko z wiórkami kokosowymi i wlewamy do niego mleko z mąkami. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego budyniu. Zestawiamy z palnika do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy i dodajemy do niego po łyżeczce budyniu. Polewa czekoladowa: W garnuszku podgrzewamy wodę z cukrem i dodajemy masło. Kiedy masło się rozpuści

paapilotkaa
Śmietankowo-kokosowe babeczki sernikowe 106

kokosowe babeczki sernikowe. Ilość sera jaką dodamy do środka zależy od naszych upodobań. Składniki: (3 duże i 8 małych babeczek) Masa serowa: 150 g sera białego półtłustego 2 łyżeczki budyniu waniliowego (czubate) 1 żółtko Ciasto na babeczki: 1/3 szklanki śmietany kremówki 30% 2/3 szklanki mleka 4 łyżeczki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli(...)kostki masła (100 g) 2 całe jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Masa serowa: Biały ser, żółtko oraz 2 czubate łyżeczki budyniu waniliowego mieszamy w misce widelcem, aż do połączenia składników. Ciasto na babeczki: Przesianą mąkę pszenną mieszamy drewnianą łyżką wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier i wiórki kokosowe, wszystko mieszamy. Potem do naszych

Słodkie okruszki
Sernik kokosowy z ananasem 171

łyżek stopionego masła 3/4 puszki ananasa w kawałkach Masa serowa: 750 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 150 g śmietany 18% 200 g cukru 3 duże jajka 1 duży budyń śmietankowy Delecta Masa śmietankowa: 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru wiórki kokosowe Kokos wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 23 cm delikatnie natłuścić. Masę kokosową wyłożyć na spód foremki(...)włożyć do lodówki na około 15 minut. Kawałki ananasa odsączyć z zalewy i powykładać na spód masy kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto orzechowe z kremem 182

orzechów włoskich lub laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 szklanki mleka 10 dag cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Delecta 2 torebki budyniu waniliowego Delecta kostka masła (25 dag) Ciasto francuskie rozmrażamy i rozkładamy na blaszcze wysypanej mąką. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze temp. 200 stopni (dwa placki).  Ciasto orzechowe: Ucieramy 4 żółtka(...)pieczenia. Blaszkę smarujemy margaryną, wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto. Pieczemy pół godziny w temperaturz 150 stopni. Krem: Łączymy mleko z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Gotujemy, studzimy i ucieramy z masłem. Jeden upieczony płat ciasta francuskiego smarujemy połową kremu. Przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy resztą kremu i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. Wierzch ciasta posypujemy

Salonik smaków
Sernik z rodzynkami 202

Smaczny, tradycyjny sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową, warto przypomnieć i odświeżyć stare  przepisy. Zapraszam. SKŁADNIKI: 1 kg sera 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe  9 jaj 1 małe opakowanie rodzynek 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej pomarańczy Składniki na ciasto: 25 dag mąki 12 dag masła(...)godzinę do lodówki. Cukier i  cukier waniliowy,margarynę  i żółtka ucieramy mikserem 10 minut. Małymi partiami dodajemy ser (zmielony 1 raz przez maszynkę) i ucieramy.  Dodajemy budynie oraz proszek do pieczenia i dalej ucieramy. Pianę ubitą z białek  na sztywno również dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy.  Dodajemy  rodzynki namoczone w w wodzie i oprószone

W kuchennym oknie Ewy
Sernik Wielkanocny 150

żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, Składniki na masę serową; 1 i 1/2 kg sera mielonego, 15 dkg margaryny, 15 jajek, 1 cukier waniliowy, 1 budyń waniliowy, 40 dkg cukru, aromat migdałowy, Wykonanie; Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać zmielony ser i budyń. Dalej ucieramy. Ubić pianę z białek i dodać do sera

Anioły w kuchni
Ciasto z owocami, czy owoce z ciastem? 133

miękkiego masła 3/4 szklanki mleka rozmieszać z mąką. Jaja utrzeć z cukrami na puszystą masę. Do jajek dodać mleko z mąką, zmiksować. Pozostałe mleko zagotować, dodać mieszankę i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksować z masłem. Owoce 250g malin 250 g jeżyn 250 g jagód 250 g czerwonych porzeczek 1/2 opakowania galaretki np. o smaku owoców leśnych Owoce

Pełny talerz
Miodownik z orzechami 380

Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki i żółtka. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z zimnym budyniem na puszystą masę. Masą przekładam upieczone placki, tak aby placek z orzechami był na wierzchu. Gotowe ciasto wstawiam do godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto francuskie z wiśniami 185

Oczywiście, jeżeli macie pod ręką świeże owoce dzisiejszy przepis stanie się jeszcze smaczniejszy. Dziś zaproponuję Wam błyskawiczne ciasto francuskie z kremem patissiere (czyli nie inaczej, jak po prostu domowym budyniem) z wiśniami. Mam nadzieję, że choć trochę w ten sposób przybliżę lato :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g wydrążonych wiśni Budyń waniliowy: 400 ml mleka 2 żółtka 5 łyżek

Słodkie Przyjemności
sernik wielkanocny na kisielowym spodzie 148

termoobiegiem ok. 30-35 min. składniki na masę serową: 500 g zmielonego sera białego tłustego 80 g masła 80 g cukru pudru 3 jaja 1 budyń śmietankowy wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy. Do naczynia wkładamy żółtka, wsypujemy cukier i ucieramy. Do utartych żółtek dodajemy ser, roztopione masło oraz budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Białka ubijamy na pianę

Domowy Smak Jedzenia
pyszny, pieczony sernik bananowy... 192

Składniki: twaróg 80 dag, banan 5 sztuk, śmietana gęsta 1 szklanka, jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, skórka z cytryny 1 sztuka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 180 gram twaróg śmietankowy, 3 banany pokrojone w talarki, gęsta śmietana 18% blenderem zmiksować na gładką masę cukier, żółtka, starta skórka z 1 cytryny mikserem utrzeć do białości do masy dodać miksowany(...)twaróg, wsypać budyń i mikserem wymieszać do połączenia składników - dodać ubitą na sztywno pianę i na wolnych obrotach wmieszać w sernik tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty, wylać sernik i na wierzchu poukładać talarki z dwóch bananów piec w 200C około 55 minut, jak wierzch się szybciej przyrumieni to nakryć folią srebrną lub papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik Zebra 292

paski, który dodatkowo wzbogaciłam skórką z pomarańczy, która daje niesamowity smak i aromat. Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 1 ½ szklanki cukru 200g masła 82% 6 dużych jajek 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 2 łyżki gorzkiego kakao Ewentualnie: około 1 – 2 łyżeczki skórki z pomarańczy kandyzowanej   lub otartą skórkę z 1 świeżej pomarańczy. Polewa: 30g czekolady np. deserowej 30ml mleka(...)masy łyżką lub miksujemy masę serową i po trochu dodajemy ubite białka. Gdy masa sernikowa jest gotowa, dzielimy ją na dwie części: 2/3 i 1/3. Do większej części dodajemy budyń i jeszcze raz miksujemy. Do mniejszej dodajemy kakao (przesiane przez sito) i również miksujemy. Na koniec do obu części można dodać drobno pokrojoną kandyzowana lub otartą skórkę z pomarańczy

Smakowy Raj
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 150

roku w kurkowym sezonie. składniki (na 6 sztuk) 150 g sera białego-twarogowego-mielonego 50 g miękkiego masła 1 jajko 70 g cukru 1/3 opakowania cukru waniliowego pół opakowania budyniu śmietankowego  łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% suszona żurawina 10-20 g cukier puder do posypania Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, nadal miksując dodać żółtko(...)Dodać masę serową do masy maślanej. Ubijać  mikserem, by masy się połączyły i nie było grudek. Następnie dodać mąkę, budyń, nadal miksując dodać śmietanę. W osobnej misce ubić na sztywno pianę z białek. Przełożyć pianę do miski z masą i drewnianą łyżką za pomocą kilku ruchów wymieszać na jednolitą masę. Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Nakładać łyżkę masy,włożyć

KreatywnePiny