goście zawsze go zachwalają .Polecam do wypróbowania. składniki na okrągłą formę 1 kg zmielonego sera białego 4 jajka 1 opakowanie masła czyli 250 g szklanka cukru opakowanie budyniu waniliowego torebka cukru waniliowego (16 g ) 175 g pokruszonych herbatników 100g rodzynek polewa 125 g margaryny tabliczka gorzkiej czekolady przepis Zmielony(...)wkładamy do rondla , dodajemy cukier, masło , jajka i cukier waniliowy .Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rondel stawiamy na małym ogniu , cały czas podgrzewamy mieszając. Gdy masa zrzednie , dosypujemy budyń, ciągle mieszając i gotujemy do chwili aż będą powstawać pękające pęcherzyki powietrza. Masę serową zestawiamy z ognia , do masy dodajemy rodzynki i wlewamy ją do tortownicy , uprzednio wyłożonej pokruszonymi herbatnikami , studzimy
Smakowite Daniazjada również szybko. Polecam do wypróbowania. składniki na 12 kokosanek 50 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 200 g wiórków kokosowych 2 białka 1/2 cukru pudru 2 łyżki budyniu przepis Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Do rozpuszczonego masła dodajemy cukier kryształ , wiórki kokosowe i bardzo dokładnie mieszamy. Masę zdejmujemy z ognia , studzimy . Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec(...)ubijania dodajemy cukier puder i budyń. Do białek wkładamy masę kokosową i bardzo dokładnie i delikatnie mieszamy. Na wyłożonej papierem do pieczenia formie, kładziemy łyżeczką małe porcje piany z kokosem, zachowując odstępy. Ciasteczka pieczemy około 20 minut
Smakowite Daniamasa serowa 1 kg zmielonego sera białego 3 żółtka szklanka cukru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru sok z jednej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki ( ok 10 połówek brzoskwiń(...)tłuszczem i posypaną bułką tartą tortownicę. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Do miski przekładamy zmielony ser, dodajemy żółtka, cukier i budyń, wlewamy sok z cytry i wsypujemy proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji . Połowę masy serowej przekładamy na upieczone i wystudzone ciasto ,na masie serowej kładziemy pokrojone
Smakowite DaniaSkładniki: na 12 sztuk 1 duży jogurt naturalny 2 jajka 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 kubek mąki tortowej Nutella Przygotowanie: masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia składniki mokre, czyli jogurt oraz jajka mieszamy, dolewamy masło, dodajemy cukier i dosypujemy po łyże mąki wymieszanej(...)budyniem oraz proszkiem do pieczenia nakładamy do foremek, na dno po dużeeeej łyżce Nutelli, przykrywamy ciastem do 2/3 wysokości foremki Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 20 minut Podajemy oprószone pudrem, SMACZNEGO
Luźna Kuchniaserowa: 1 kg sera białego zmielonego w wiaderku 5 jajek 1/2 kostki margaryny (125 g) - miękka, nie z lodówki 1 szklanka cukru kryształ 1 cukier waniliowy Delecta 1 duży budyń smak śmietankowy Delecta Przygotowanie: Czekoladowe ciasto: Margarynę roztapiamy w rondelku. Mąkę, żółtka, kakao, serek homogenizowany, cukier, cukier waniliowy Delecta oraz proszek do pieczenia Delecta mieszamy przy pomocy łyżki w misce(...)lodówce. Masa serowa: Żółtka ucieramy (miksujemy) z cukrem i cukrem waniliowym Delecta. Dodajemy margarynę i dalej ucieramy. Porcjami dodajemy ser z wiaderka, nie przerywając miksowania. Na koniec wsypujemy budyń śmietankowy Delecta, jeszcze chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Następnie delikatnie, za pomocą drewnianej łyżki mieszamy masę serową z białkami. Całość: Przygotowaną (dużą , prostokątną formę) smarujemy margaryną
Słodkie okruszkidalszej pracy. Na tą okazje zapraszam na pyszne ciasto herbatnikowe z fajnie dobranymi masami... Polecam :) Składniki ( na blaszkę 20x35 cm ) - 4 paczki herbatników - 1 paczka krakersów - 2 budynie waniliowe - 1 kostka masła - 1 puszka masy krówkowej - 1 słoiczek powideł śliwkowych - 0.5 litra śmietanki 30 % - 1 łyżka mleka w proszku - 1 łyżka cukru pudru - 0.5 litra mleka - płatki migdałowe Wykonanie(...)blaszki wykładam folię spożywczą na nią układam warstwę herbatników. Na mleku gotuję budynie, gdy przestygną ucieram je stopniowo z masłem. Powstałą masą smaruję herbatniki. Następnie układam drugą warstwę herbatników, która smaruję lekko podgrzaną masą krówkową. Na masę krówkową nakładam krakersy, które następnie smaruję powidłami. Ubijam smietankę z mlekiem w proszku i cukrem pudrem .Przekładam na powidła. Całość posypuję uprażonymi płatkami
Kuchnia z widokiem na ogróddobrej jakości kakao krem: 1 jajko 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru pudru 0,5 kubka mleka 0,5 laski wanilii 0,5 kubka adwokatu 1 budyń waniliowy 5 łyżek ciepłej wody Przygotowanie: Krem- Mleko gotujemy z wanilią, schładzamy, jajko, masło oraz cukier ucieramy na puszystą masę w kąpieli wodnej, stopniowo dolewamy alkohol i dodajemy masło W niewielkiej(...)ilości wody rozpuszczamy budyń, rozrobiony dolewamy do masy jajecznej i całość podgrzewamy, stale mieszając, tak długo aż zacznie gęstnieć, jeśli okaże się zbyt gęsta rozcieńczamy adwokatem Masło miksujemy z cukrem na niemal białą, puszystą masę. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka pojedynczo wlewamy pojedynczo do masy maślanej Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia do masy, delikatnie
Luźna Kuchniakubki mąki krupczatki 1 kubek maki kukurydzianej 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 1 kg mielonego twarogu 2 jajka 2 budynie śmietankowe 0,5 kubka cukru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie szczypta soli Beza: 5 białek 1 kubek cukru Przygotowanie: masło ucieramy z cukrem, wbijamy żółtka(...)pieczenia przesiewamy zagniatamy gładkie ciasto, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę w międzyczasie przygotowujemy masę serową, masło ucieramy z cukrem, wbijamy żółtka, dodajemy ser oraz budynie białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy do masy serowej piekarnik ustawiamy na 180*C brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałeczki, wedle uznania, ćwiarteczki lub kosteczki:) foremkę- kwadratową
Luźna Kuchnialepszego w chłodny wieczór niż pełna miseczka gorącego budyniu z pysznymi malinami i roztopioną gorzką czekoladą... Gwarantuje, że Was rozgrzeje i poprawi humor na długi czas :) Możemy wykorzystać świeże lub mrożone maliny. Jeśli nie przepadacie za gorzką czekoladą, mleczna również się sprawdzi. Proponuję ugotować większą ilość kaszy, ponieważ deser jest tak pyszny, że z pewnością zechcecie go przygotować jeszcze(...)się nie przypaliły. W garnku wymieszać kaszę, mleko i wiórki. Podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut. Zmiksować na gładki mus. Przelać do miseczki. Maliny wyłożyć na budyń, w środek wcisnąć kostkę czekolady. Podawać na ciepło. Smacznego
Chocolate Muffin Blogręki”. Aromatyczne , kawowe, serniczkowe. Składniki -1 kg sera białego zmielonego 3 razyw maszynce, ale może być również ser z wiaderka -5 jajek -ok. 100 ml śmietany 18 % -2 budynie waniliowe bez cukru -125 g miękkiego masła -200 g drobnego cukru do wypieków - szczypta wanilii z laski wanilii ,u mnie od SKWORCU -szczypta soli -pełna łyżeczka gorzkiego(...)robocie na puszystą masę. Następnie dodaj po jednym jajku. Gdy jajka się skończą ,miksujjeszcze trochę, a następnie dodaj po łyżce sera. Nie przestawaj miksować. Dodaj smietanę, potem budyń. Następnie powoli , dodajemy łyżkę mąki premium migdałowej i łyżkę oleju migdałowego. Powstałą masę serową podziel na trzy równe części. Do jednej części dodaj kawę z kakao, a do drugiej kawę, trzecia
Z Kuchni Do Kuchnimąki ziemniaczanej 3 łyżki wódki 2 łyżki masła 3/4 szklanki mleka wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i mąkami. Resztę mleka zagotować. Wlać do gotującego się mleka, ciągle mieszając, ugotować budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na jasną, puszystą masę. Porcjami dodawać wystudzony budyń, a następnie wlać alkohol. Do masy budyniowej dodać wiórki kokosowe i migdałowe płatki, delikatnie wymieszać. Na prostokątną
Domowa cukiernia Ewydodajemy do wrzącego mleka, energicznie mieszając gotujemy przez ok. 3 min. Studzimy. Masło ubijamy z cukrem waniliowym na jasny krem, potem po trochę na raz dodajemy przestudzony budyń (ważne, aby budyń był w temperaturze pokojowej, jeżeli będzie ciepły, to masło się roztopi i krem będzie zbyt rzadki). Krem ubijamy przez ok. 3 min. Rozpoczynamy składanie miodownika
Kuchnia ŁukaszaCudowny, delikatny, kremowy, domowego wyrobu budyń cytrynowy. Zwany również kremem cytrynowym zauroczy smakiem niejednego z Was. Popularny na Wyspach, w kuchni anglosaskiej. Powstały na bazie masła, jajek, cukru i grającej pierwsze skrzypce cytryny. Intensywny w smaku, słodko – kwaśny, orzeźwiający, absolutnie najlepszy krem jaki można sobie wyobrazić. Krem cytrynowy możecie śmiało wyjadać prosto ze słoiczka, zamaczać w nim kruche ciasteczka(...)mieszamy razem wszystkie pozostałe składniki, najlepiej roztrzepać je za pomocą rózgi kuchennej. Wymieszane składniki wlewamy do roztopionego masła. Na małej mocy palinka, często mieszając doprowadzamy do zgęstnienia, do konsystencji budyniu. Ważne by robić to na bardzo słabym ogniu, mi zajęło około 10 minut, inaczej może nam się zrobić jajecznica. Krem odstawiamy do ostygnięcia. Wlewamy do słoika. Przechowujemy w lodówce. Źródło
Made By Mom And Sonpudru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 łyżki kakao szczypta soli Pianka: 6 białek 180 g cukru 100 g rozpuszczonego i schłodzonego masła 2 opakowania budyniu waniliowego 1,5 łyżki cukru waniliowego sok z 1/2 limonki (wcześniej ją sparzyć) Dodatkowo: borówki - ja dałam jeszcze poziomki i jagody cukier puder do posypania Mąkę, cukier puder, proszek(...)ciasta. Delikatnie ubijamy wszystko na dnie formy. Następnie przygotowujemy piankę: ubijamy na sztywno białka dosypując do nich w trakcie ubijania po trochu cukru. Dalej miksując dodajemy 2 opakowania budyniu waniliowego, cukier waniliowy i sok z limonki.Przestajemy miksować i dodajemy masło, mieszając je delikatnie z masą za pomocą trzepaczki. Masę wylewamy na ciasto, dodajemy borówki i na wierzch ścieramy pozostałą
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!