brokuły - 6998 przepisów (strona:259/467)

Ryba i ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem 149

sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę pochwalić męża - świetnie zagęścił sos śmietanowy zmiksowanymi brokułami zamiast mąką. Bardzo smacznie i zdrowo. Polecam oba przepisy! Smacznego

Anioszek w kuchni
Roladki z indyka z prawdziwkami 193

następnie zalewamy bulionem i wodą z moczenia grzybów. Doprawiamy do smaku i gotujemy przez ok 30 minut. Ja swój sos zagęściłam łyżką mąki i podałam z kaszą gryczaną i brokułami

Cynamonowe szczęście
Brokuły w akcji 136

oliwą z oliwek i octem balsamicznym (jak nie mamy kupnego to wystarczy że w słoiku zmieszamy w proporcjach 1:1 oliwę z octem balsamicznym i dokładanie potrząsając zmieszamy) Brokuły gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w ćwiartki cukinię, podsmażamy i dorzucamy pokrojone w grube plasterki pieczarki. Całość smażymy aż pieczarki będą gotowe. Na talerzu układamy

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa brokułowa z makaronem 101

Pyszna, delikatna i pożywna zupa. Przyjemnego aromatu dodaje mielona kozieradka.   Składniki 1 brokuł 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżeczka masła klarowanego 1 por (biała część) 1,2 l bulionu warzywnego 100 g drobnego makaronu 100 ml słodkiej śmietany kozieradka mielona szczypior sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)pietruszkę kroimy w talarki. Seler w kostkę, pora w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy. Kiedy warzywa będą półtwarde, dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 min. Całość zabielamy słodką śmietaną.   Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 147

traktować nie tylko jako sposób na zużycie resztek z obiadu, ale też jako metodę na wyczyszczenie lodówki z niechcianych produktów. Mi z obiadu został ryż, pieczony łosoś oraz gotowane brokuły: Mini frittaty mają wiele zalet. Robi się je prościej niż tradycyjną dużą frittatę. Nie musisz mieć specjalnej żeliwnej patelni czy martwić się odwracaniem omleta. Są małe, więc poręczne. Sprawdzą

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekane bataty / Sweet potato gratin 202

grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables Ziemniaki zapiekane z serem z niebieską pleśnią i karmelizowaną cebulą / Blue cheese and caramelized onion potatoes au gratin Ziemniaki z brokułami zapiekane pod mozzarellą/Potatoes and broccoli baked with mozzarella Ziemniaki zapiekane z buraczkami/Potato and beetroot gratin Podwójnie serowe zapiekane puree ziemniaczane/Double cheese mash   Ziemniaki zapiekane z cukinią

karmelowy
Sałatka na zielono z granatem. Detox dzień 4 186

Zielono mi! I to ostatnio nawet bardzo! Sałata, szpinak, jarmuż, brokuły - ta zieloność jest taka wiosenna i lekka. Tylko rukoli jakoś polubić nie mogę, ale to nic bo zamieniam ją sobie właśnie na zielone listki szpinaku i jest pysznie. Dzisiaj 4 dzień detoxu z lekkim, białkowym wzmocnieniem bo na śniadanie pojawiły się moje kochane jajka i mogłam je zjeść

Smaczna Pyza
Pieczona łopatka barania w rozmarynie i czosnku 200

zachwycić znajomych lub gości, a może przy okazji spróbować przekonać ich do diety paleo. Taki kawał mięsa z kością zawsze robi dobre wrażenie. Baraninę można zaserwować np. z sałatką brokułów, batatów oraz granatu. Potrzebne składniki: Łopatka barania Czosnek Rozmaryn Sól i pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek oraz przyprawiamy solą

PaleoLife
Kaczka na risotto z zielonej soczewicy 187

grubości piersi z kaczki. Po tym czasie wyjmujemy piersi z piekarnika i odstawiamy na chwilę. Piersi kroimy w plastry i układamy na soczewicy z tego przepisu , obok układamy opcjonalnie brokuły. Całość możemy polać sosem balsamico

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka Brokułowa z serem Feta 135

brokuł 1 op sera feta 1 puszka kukurydzy 30 dag szynki 4-5 jajek ugotowanych na twardo SOS: 4 łyżki majonezu pół opakowania małego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Składniki na sos połączyć i wcisnąć czosnek. Brokuł-różyczki sparzyć na aldente:)Jajka pokroić na grube cząstki, szynkę w cienkie paseczki, ser feta w średnią kostkę dodać kukurydzę. Wszystko

Moje Słodkie Piekiełko
Sałatka brokułowa z jajkiem 20797

prawdę szybko i n ie potrzeba do niej zbyt du ż ych zdolności kulinarnych. Ja lubię ją jeść "solo" ale sprawdzi się też z wędliną lub mięsem. Składniki: 1 brokuł 10 pomidorków koktajlowych czerwonych 10 pomidorków koktajlowych pomarańczowych 1 mniejszy ogórek sałatkowy 4 jajka ugotowane na twardo Sos czosnkowy: 3-4 łyżki majonez kremowy Folwark 1 łyżka gęstej śmietany(...)ząbków czosnku sól morska drobnoziarnista pieprz biały Przygotowanie: Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente lub ugotować na parze. Po ugotowaniu odcedzić na sitku i przelać zimną wodą. Ostudzić. Pomidorki przekroić na pół. Ogórek obrać z skórki i pokroić w półplasterki. Jajka pokroić w ćwiartki. Wszystko przełożyć do miski lekko przemieszać i na wierzchu polać

Ala piecze i gotuje
Chiński makaron z zielonymi warzywami 184

Składniki: 25 dag makaronu chińskiego (pszennego) 0,5 kg mięsa z udźca kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka) 4 liście kapusty pekińskiej 8 małych brukselek 0,5 pora 4 ząbki czosnku  3 łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki oleju sezamowego 4 suszone papryczki chili peperoncini sól Sposób wykonania: Na patelni

Qchnia po prostu
Schabowy z pieczarkami inaczej 152

przewracamy i szybko nakładamy na usmażoną stronę pieczarki i na nie ser żółty. Patelnię przykrywamy i smażymy na małym ogniu do momentu jak ser się rozpuści. Podajemy np z brokułami posypanymi serem feta i pieprzem

Piekielna Kuchnia Pati
„Szczęśliwe garnki. Kulinarna książka z przepisami na lato", Beata Pawlikowska - recenzja 209

jeden z wymarzonych przeze mnie przepisów (na koktajl), ale pozostałe do cna mnie rozczarowały. Kasza gryczana z fasolką i orzechami, pęczak z papryką i sezamem czy ziemniaki z soczewicą, brokułami i orzechami to niekoniecznie to, co kojarzy mi się z lekkością lata. Oczywiście grupą docelową „Szczęśliwych garnków. Kulinarnej książki z przepisami na lato” są wyjątkowo restrykcyjni weganie oraz wegetarianie

Życie zamknięte w smaku
Kurczak z warzywami pieczony w rękawie 209

kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu szczypta chili 500 g ziemniaków 2 marchewki 1 brokuł 1 łyżka świeżego tymianku sól PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mieszamy sos sojowy z miodem i przyprawami. Nacieramy udka - także pod skórą - i odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania