pastę, możecie ją również wykorzystać do przygotowania makaronu. Ale umówmy się, taki makaron będzie wyglądem bardziej przypominać papkę niż pesto, chociaż smak pozostanie niezmieniony. Do przygotowania potrzebujemy: - 1 świeży brokuł - 1 ząbek czosnku - pół szklanki oliwy z oliwek - szczyptę ostrej papryki - 4 łyżki parmezanu - sól i pieprz do smaku 1. Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie przez 3-4 minuty(...)następnie przelewamy zimną wodą, aby pesto zachowało zielony kolor. 2. Tak przygotowany brokuł miksujemy z resztą składników przez krótką chwilę, aby otrzymać konsystencję pesto (mogą pozostać niewielkie grudki) lub na gładką masę do uzyskania konsystencji pasty. 3. Otrzymaną pastę / pesto dodatkowo zalewamy z wierzchu odrobiną oliwy z oliwek. SMACZNEGO! :) Wypróbujcie również klasyczne pesto bazyliowe lub pesto
Bez Cebulilaurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut. 2. Seler naciowy, koper, natkę, por, cebulę, czosnek i por drobno siekamy. Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Brokuły dzielimy na różyczki. Wszystko dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy kaszę , gotujemy kolejne 15 minut. 3. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Szefowa kuchnirównież doprowadzamy do wrzenia z tym że dodajemy domową Vegetę, masło i włoszczyznę, a gdy jest pół miękka postępujemy tak samo jak w przypadku bulionu. Wrzucamy kalafior i brokuły gdy będą już prawie miękkie wsypujemy kasze mannę . Zabielamy i przyprawiamy według gustu Na koniec posypujemy koperkiem Smacznego
Od kuchni czyli o wszystkim po trochębardzo udaną kompozycję. Składniki: 4 kromki chleba 2 filety śledziowe z zielonymi oliwkami i kaparami Seko pół dojrzałego awokado serek śmietankowy do posmarowania chleba garść kiełków (u mnie brokuły i rzodkiewka) Chleb podpiec w tosterze lub zrumienić na suchej patelni, posmarować serkiem. Śledzie osączyć z zalewy, pokroić w mniejsze kawałki. Awokado wyjąć ze skórki za pomocą łyżki, miąższ
Obiad gotowyżółty ser. A podstawę tworzyła pyszna pełnoziarnista kajzerka. Jajko usmażyłam na wodzie, dzięki temu białko jest idealnie ścięte, a żółtko pozostaje płynne - takie lubię najbardziej. Jeszcze tylko garść kiełków brokułów... Rozkoszne miałam śniadanie! Pewnie zastanawiacie się nad tym smażeniem na wodzie. Otóż cały proces wygląda tak: niedużą patelnię trzeba nagrzać, posmarować lekko masłem bądź oliwą, wbić jajko (żeby uzyskać
Obiad gotowystopniach na termoobiegu przez 45 minut. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Omlet a la pizza jajko pomidory papryka Jajko w szynce jajko szynka brokuły
Fit&Fast Kitchentanie warzywa takie jak marchewki. Warto więc spróbować. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 225 g pierścieni kalmarów 450 g mrożonej mieszanki warzyw europejskich (u mnie marchew żółta, marchew czerwona, brokuł, fasola) 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 30% 200 g makaronu kolanka 1 szklanka wody 2 garście
Passions hobbies lifeZnakomita przekąska na każdą okazję. Można zapakować w pojemnik i zabrać ze sobą do pracy. Potrzebujemy: brokuł, jajka, pomidory Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić na minutę do gotującej się wody, odcedzić i wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Pomidory i wystudzone jajka pokroić w ćwiartki. Ułożyć dowolnie na półmisku. Podawać z sosem jogurtowym. Na sos: -50 g serka kanapkowego typu
Kulinarne przemysleniawiecie, że cukier dodany do wody w której gotujemy brokuł zapewni nam ładny zielony kolor. To ciekawostka o której dowiedziałam się po wszystkim i mój brokuł nie jest piękny i zielony. Ale sałatka tak samo pyszna. Składniki: - 1/2 brokuła - 125 gram ryżu basmati - 10 pomidorków koktajlowych - 5 jajek przepiórczych - 200 gram szynki - świeża natka pietruszki - 2 łyżki majonezu
Życie zaczyna się w kuchniwiecie, że cukier dodany do wody w której gotujemy brokuł zapewni nam ładny zielony kolor. To ciekawostka o której dowiedziałam się po wszystkim i mój brokuł nie jest piękny i zielony. Ale sałatka tak samo pyszna. Składniki: - 1/2 brokuła - 125 gram ryżu basmati - 10 pomidorków koktajlowych - 5 jajek przepiórczych - 200 gram szynki - świeża natka pietruszki - 2 łyżki majonezu
Życie zaczyna się w kuchniśniadaniowy. Przygotuj składniki: długą bułkę, kilka liści sałaty lodowej lub kawałek kapusty pekińskiej, 2-3 pomidorki śliwkowe, malutką cebulę, kawałek piersi kurczaka z rożna, pół opakowania kiełków rzodkiewki lub brokułów majonez lub inny sos, sól, pieprz ziołowy. Bułkę przekrój wzdłuż na pół (możesz też tylko ją naciąć wzdłuż i lekko rozłożyć). Sałatę lub pekinkę opłucz pod bieżącą wodą, osusz
blog.moje-pasje.infoSałatka witaminowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, dużą miskę, łyżkę. Przygotuj składniki: kapustę pekińską, opakowanie (1/2 kg) pomidorów koktajlowych lub śliwkowych, opakowanie kiełków rzodkiewki, opakowanie kiełków brokułów, niezbyt dużą cebulę białą lub szalotkę, kilka łyżek majonezu, sól, pieprz ziołowy. Kapustę i pomidory umyj i osusz. Kapustę poszatkuj, a pomidory pokrój na połowy lub ćwiartki. Cebulę obierz z łupinek
blog.moje-pasje.infotrzymać ryby zbyt długo w piekarniku gdyż mięso się wysuszy i nie będzie już takie smaczne. Łosoś pieczony w piekarniku: Składniki Ilość porcji: 1 Łosoś – 200 g Brokuły – 80 g Pomidorki koktajlowe – 80 g Papryka – 80 g Szpinak – 100 g 2 ząbki czosnku Sok z połowy cytryny Rozmaryn Oliwa z oliwek Sól i pieprz
ale Pyszniesurówką z części warzyw uznawanych co najmniej za mało wartościowe. Składniki: - mąka pszenna - kostki bulionowe - marchewka - cebula - musztarda - mieszanka przypraw do mięsa - olej - "wczorajsze" ugotowane ziemniaki - łodyga brokułu - głąb kapusty - jabłko Wykonanie: Z prawie całej ilości mąki i wody robimy ciasto. Taką zbitą kulę, która zachowuje kształt i nie lepi się do ręki. Wkładamy je do lodówki(...)rzeczy, które przyjdą nam do głowy trzemy , drobno kroimy lub ugniatamy jeśli było ugotowane, dodajemy trochę mąki i wody, i taką masę umieszczamy w gofrownicy. Czas na surówkę. Łodygę brokułu, głąb od kapusty i jabłko trzemy na drobnej tarce. Dodajemy soli, pieprzu i oleju
Kryzysowa Książka KucharskaRisotto zazwyczaj robię w wersji wytrawnej czy to z brokułami czy z kurkami zawsze mi smakuje. Do aromatycznej wersji na słodko podeszłam pierwszy raz i się nie zawiodłam. Delikatny aromat tymianku fajnie się komponuje ze słodkimi gruszkami. Tego trzeba spróbować. Polecam RISOTTO z GRUSZKĄ I TYMIANKIEM Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 1 szklanka soku jabłkowo-gruszkowego
Bon appetit mon amie