nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 15 minut. Podczas pieczenia można delikatnie rozchylić łososia i zobaczyć czy w środku jest już upieczony. Podałam z fasolką szparagową i brokułami z wody, polane masełkiem i posypane prażonymi migdałami. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
bistro mamasmak i witaminy. Myślę, że to też super pomysł na fit lunchbox do pracy, szkoły albo na studia ;) Można podawać z dowolnymi warzywami, u mnie były to marchewki, mieszanka brokułów, ziemniaki i bataty. Całość posypałam koperkiem i dodałam olej kokosowy. Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw 1 puszka łososia w wodzie 1 mała cebula 3 łyżki
FitKotSkładniki: makaron kokardki brokuł ser typu feta czerwona papryka ogórek cebula dymka ze szczypiorkiem czarne oliwki zmiażdżony ząbek czosnku pieprz olej lub oliwa Sposób wykonania: 1. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku. 2. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente. 3. Oliwki pokroić w plasterki, cebulkę posiekać, ser, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. 4. Wszystko wymieszać, dodać zmiażdżony ząbek
Kuchnia domowa Aniłyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy przez chwilę pokrojoną cebulę. Następnie zmniejszamy płomień dodajemy 1/2 opakowania bukietu warzyw (kalafior, marchewka, brokuły), całość doprawiamy solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem, jeszcze chwilę podsmażamy (około 7-8 minut, warzywa powinny być prawie całkowicie rozmrożone). Kaszę jaglaną przepłukujemy zimną wodą 2-3 razy na sitku. Dodajemy
Słodkie okruszkijest z drobno pokrojone żółtko. Życzę smacznego :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną na dłużej: PaniDomowa Zobacz również: - sałatka z brokułów
Pani domowarównież przepisy na sałatki , które są niezastąpioną potrawą na każdym przyjęciu. Przepyszna warstwowa sałatka z tuńczyka , jajek, kukurydzy oraz sera żółtego. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z brokułów o zaskakującym słodko - kwaśnym smaku. Kolejna warstwowa sałatka z kurczakiem i warzywami. Idealna na wszelkiego rodzaju domowe przyjęcia. Macie jakieś swoje ulubione przepisy na przystawki? Podzielcie się
Pani domowaszybkie, zdrowe obiady od blogerek kulinarnych - wśród nich także moje propozycje :) Bananowe placuszki owsiane - KLIK! Kurczak curry z warzywami i kaszą jaglaną - KLIK! Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami - KLIK! Krem z pieczonych pomidorów i papryki - KLIK! Zobaczcie wszystkie propozycje u Anety: http://mamaspace.com.pl/2017/02/08/14-przepisow-blogerek-kulinarnych-na-szybki-obiad/
Moje Kuchenne Rewelacjeślimaczki z cukinią i czosnkiem Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Pizza
Moja smaczna kuchniaSabaudzkiej, która odwiedziła Neapol. Pizza składała się z klasycznych składników, kolorami reprezentującymi narodowe włoskie barwy (czerwony, biały, zielony): pomidory, ser mozzarella i bazylię. Zastrzeżona Margherita z certyfikatem Pizza z brokułem i serem pleśniowym Od 2009 roku pizza neapolitańska jest zastrzeżonym przez Komisję Europejską wyrobem. Została ona oficjalnie oznaczona symbolem Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności. Jest to jedyny rodzaj pizzy oznaczony certyfikatem(...)podsyłamy dwa sprawdzone przepisy: Sos pomidorowy do pizzy Sos śmietanowo-cebulowy do pizzy Wszystkim świętującym 9 lutego Światowy Dzień Pizzy życzymy smacznego! I podsyłamy kilka inspiracji Pizza z brokułem i serem pleśniowym Pizza z grillowanym bakłażanem i mozarellą Pizza z tuńczykiem, oliwkami, cebulą i kukurydzą
Jakugotujesz.plDODATKOWO : Warzywa gotowane na parze, brokuł, kalafior, marchew PRZYGOTOWANIE : Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami, pozostawiamy na 1 godzinę. Udka układamy na blaszce piekarnika i pieczemy(...)temperaturze 180 % C, przez około 40 minut. Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, małe marchewki obieramy i gotujemy wszystko do miękkości na parze około 15 minut. Bataty obieramy i gotujemy z czosnkiem w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie. Odcedzamy, dodajemy masło i blendujemy na gładkie puree. Na talerz rozkładamy porcję puree z batata, na to mięso oraz
Kulinarne Fantazje Mariolijogurtu naturalnego 1 żółtko 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej ( nie konieczne ) szczypta papryki słodkiej, szczypta soli Na nadzienie : 3/4 paczki mrożonych warzyw ( u mnie w paczce m.in. były: brokuły, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, seler, por ) jeśli mamy paprykę, też możemy ją dodać. 2 spore jajka lub 3 mniejsze 125 ml śmietanki 30 % ser żółty starty bądź pokrojony w drobna kosteczkę
Gotowanie...to proste !plastrach 100 g sera żółtego pół szklanki śmietanki 18% pół szklanki wody 1 łyżeczka mąki orkiszowej pół szklanki wody z blanszowania brokuła 2 łyżki oleju sól, pieprz tymianek suszony Brokuł podzielić na małe różyczki, zblanszować (ok 5-10 minut we wrzątku, w zależności jak miękkie chcemy warzywo, odcedzić). Cebulę, szynkę i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać(...)olej, usmażyć cebulkę na złoty kolor, dodać szynkę , ser, śmietankę, wodę wymieszaną z mąką, wodę z blanszowania, przyprawy, gotować aż masa zgęstnieje. Na koniec dodać brokuł, wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć farsz (lekko odcedzając z sosu), zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Górę polać pozostałym sosem, można posypać startym serem. Zapiec w temp 200 stopni ok 15 minut. Podawać od razu
coolinarnymieszając do rozpuszczenia. Nie gotować wywaru z żelatyną! Odstawić do przestudzenia zimny schab pokroić w cienkie plastry, ułożyć na półmiskach i ozdobić wg uznania - marchewka, groszek, jajko na twardo, brokuły. Zalać tężejącą galaretą i wstawić do lodówki do zastygnięcia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!surowego kalafiora i brokuła a teraz zajadam ze smakiem i są przepyszne a do tego zdrowsze bo witaminy nie pozostają w wodzie z gotowania. Popróbujcie i Wy jeśli surowy brokuł był Wam obcy. Surówka jest obłędna w smaku i sycąca więc wystarczy niedużo aby napełnić brzuch, ale ja zjadam zawsze za dużo tej surówki bo jest po prostu pyszna. Surówka
Moje Małe CzarowaniePonieważ ciepło łatwo niszczy ich aromat, dodajemy je do chłodniejszych dań lub pod koniec gotowania. Składniki na ok 4 porcje Czas przygotowania: 20 min 2 ziemniaki 2 mniejsze brokuły (ok 1 kg w sumie) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 papryczki chilli 1 puszka ciecierzycy ( 400 g) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kurkumy
Słodki Kompromis