Zawsze staramy się, by nic nie zmarnować. Świetnym dodatkiem do mielonych kotletów jest wykorzystanie głąba z brokułu lub kalafiora. Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 głąb brokuła 1 jajko 50 g sera gorgonzola 50 ml bulionu warzywnego bułka tarta olej do smażenia sól czosnkowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Głąb brokułu ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do mięsa mielonego. Następnie wbijamy jajko, dodajemy ser, bułkę tartą (1/2 szklanki), do smaku doprawiamy, solą czosnkową, solą i pieprzem. Mięso wyrabiamy razem z bulionem (w razie potrzeby dodajemy bułkę tartą). Formujemy kotlety o grubości 1,5-2 cm, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami
R'n'G KitchenSkładniki: mięso gulaszowe z indyka 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie, woda 1 litr, mąka pszenna 1 łyżka, śmietana gęsta 1/2 szklanki, woda 1/2 szklanki na rozgrzanym oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte(...)ząbki czosnku do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaka kroimy na półplasterki. Nie obieramy ze skóry. Czosnek obrany kroimy na plasterki. Na oliwie z oliwek smażymy brokuły z czosnkiem i ziemniakami, aż będą półtwarde. Dodajemy suszony tymianek, słodką paprykę w proszku. Doprawiamy do smaku. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wbijamy dwa jajka. Zapiekamy przez nie dłużej
Moja smaczna kuchniaposiekać, dodać na patelnię, wymieszać i dusić ok. 10 minut Wybraną z rosołu włoszczyzną zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Mięso z rosołu drobno pokroić. Wszystko dodać do podduszonych brokułów i pieczarek. Wymieszać, doprawić do smaku i ostudzić. W misce rozkłócić jajka, razem z serkiem na jednolitą masę, dodać parmezan i gotowe, doprawione warzywa z mięsem. Całość dokładnie wymieszać
gutfutniewyszukane, proste gotowania no i za to, że można do środka wrzucić wszystko a kotlety cierpliwie to przyjmą. Więc jak chcecie szpinak możecie zastąpić innym warzywem – kalafior czy brokuły dobrze się tu sprawdzą. Do tych koletów możecie podać jakiś sos – jogutowy albo pomidorowy, no i miskę ulubionej surówki. I co poza tym? Bardzo już czekamy na wiosnę
Cooking for Emilypikantną wołowinę stir-fry z jajkiem sadzonym. To idealny wybór, kiedy potrzebujemy szybkiego i treściwego śniadania, które doda nam energii na resztę dnia. Danie możesz wzbogacić też warzywami – brokułami, porem, słodką papryką lub innymi, które aktualnie masz w lodówce. : ) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, pokrojone drobno aby podczas szybkiego smażenia zdążyły trochę zmięknąć. Jeśli nie masz
Book of spellskolorowych przepisów. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie przepyszną i szybką sałatkę. Wyjątkowa, bo po raz pierwszy zmiksowałam majonez ze świeżym koperkiem i tak oto powstał majonez koperkowy, rewelacyjny zresztą! Brokuły, groszek i kukurydza idealnie pasują do takiego zestawu z jajkiem na twardo! Polecam taką sałatkę na świąteczny stół! Sałatka warzywna z jajkiem i koperkowym majonezem / 2 porcje Składniki: 1/3 brokuła
Moja smaczna kuchniaczego chcieć więcej? Danie jest sycące i zdrowe, i na pewno szybsze w przygotowaniu niż czekanie na dowóz gotowców Polecam także mój równie przyjemny przepis na azjatycką wołowinę z brokułami i makaronem ryżowym , który robi się dosłownie w kilka chwil. Zapraszam!! Scroll down for recipe in English Makaron udon z wołowiną i grzybami (4 porcje) Składniki: 450 g świeżego
karmelowymniej przyprawioną. Przepis na tą zapieknkę znalazłam właśnie na blogu z przepisami dla dzieci :) Składniki: 500g filetów z ryby morskiej 1 woreczek ryżu 1,5 szklanki mleka 1 brokuł 4 marchewki 1/2 szklanki zielonego groszku 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pół cytryny sól pieprz zioła prowansalskie lub przyprawa do ryb opcjonalnie żółty(...)dodatkiem kurkumy (max 15 minut). W dużym garnku zagotować wodę. Do wrzątku wrzucić marchew pokrojoną w grubsze talarki i wsypać groszek. Gotować 20 minut. Po tym czasie dodać brokuł podzielony na różyczki i gotować 5 minut. Odcedzić wodę. W kolejnym rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Następnie, energicznie mieszając, wlać szklankę mleka. Sos zagotować ciągle mieszając
kuchnia doskiDzisiaj kolejna zielona propozycja przybliżająca upragnioną wiosnę. Sałatka z zielonym groszkiem, brokułem i serem pleśniowym, przełamana odrobiną słodkiej żurawiny i chrupiacymi chipsami z boczku. SAŁATKA Z ZIELONYM GROSZKIEM I BROKUŁEM Składniki: garść mrożonego groszku Hortex 2 różyczki brokuła 2,3 cienkie plastry boczku 1/2 czerwonej cebuli 50 g sera pleśniowego typu lazur 1 łyżka suszonej żurawiny sól, pieprz
Bon appetit mon amiejuż sałatę, selera i kalarepkę. Planuję powoli co gdzie będzie rosło, na pewno będą pomidory, marchewka, pietruszka, rzodkiewka. Ale chciałbym w tym roku też fasolkę szparagową i może brokuły uda się własne wyhodować. Z karczochami już ryzykować nie będę ;) Na razie pozostaje się cieszyć tym co kupne. I pieczone w piekarniku. Zestaw może być dowolny. Polecam koper włoski, czyli
bistro mamasprawą wiele osób poznało zupełnie nowe, zdrowe produkty, inne doczekały „drugiej młodości” i przypomnienia o swoich cennych wartościach. Do superfoods zaliczyć można zarówno znane nam buraki, jarmuż, siemię lniane, brokuły czy borówki, jak i „modne” ostatnimi czasy nasiona chia i konopi, jagody goji czy acai, olej kokosowy lub granaty. Niezależnie od tego czy jesteśmy wyczuleni na próby manipulowania nami
Even Better Foodnajpiękniejsze na świecie biało-zielone barwy, a w trakcie pieczenia nabiera złotego koloru, co najpewniej symbolizuje mistrzowski puchar - zarówno dla szkockiego Celticu, jak i naszej gdańskiej Lechii. ;) Składniki: 1 brokuł (lub paczka mrożonego) 1 mały kalafior (lub paczka mrożonego) 1 por 6 jajek 150 ml słodkiej śmietanki 180 g startego
zadanie-gotowanieBogate źródło magnezu i potasu!!! Wskazane dla osób zestresowanych i mających problemy z uporczywymi skurczami kończyn (zwłaszcza w nocy) 7. Likwidują wolne rodniki - sulforafany, znajdujące się w trzydniowych kiełkach brokułów mogą być pomocne w walce z nowotworami. I tutaj znowu pole do dyskusji, ponieważ według terapii Gersona w przypadku leczenia ludzi z nowotworami, nie powinno podawać się produktów wysokokalorycznych
Moja Mama Gotujeapetyczna, łatwa do zrobienia, dla wielbicieli warzyw i makaronów, to propozycja na smaczny obiad. Składniki: 30 dag makaronu świderki 1 mała cukinia ½ pora 4-5 sztuk pieczarek Kilka różyczek brokułu 1 czerwona papryka 4 sztuki suszonych pomidorów w zalewie olejowej 20 dag dowolnej wędliny 3 łyżki klarowanego masła 1 kulka sera mozzarella ½ krążka sera camembert 10 dag sera gouda(...)szklanka słodkiej 12% śmietany Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ? Makaron ugotować al’ dente w osolonym wrzątku, odcedzić. Różyczki brokułu zblanszować , odcedzić. Pieczarki, cukinię, por, pokroić w kostkę lub plasterki , tak samo wędlinę , na patelni rozgrzać masło, dodać warzywa z wędliną dusić do miękkości , doprawić w trakcie solą oraz pieprzem, gotowe miękkie
Wanilia i Kardamon