brokuły - 6998 przepisów (strona:242/467)

Wolno duszona marynowana wołowina 164

ryżowym to często zagęszczam sos dodając czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszaną z niewielką ilością wody, całość mieszam i gotuję jeszcze około 15 do 30 minut, Gdy jemy obiad z brokułami, nie zagęszczam sosu. Obiad gotowy! Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Indyk z masłem orzechowym, suszonym pomidorem i brokułem 139

Chodziło takie danie już za mną dość długo. Indyk i masło orzechowe crunchy, bo lubię pochrupać, do tego brokuł, suszony pomidor, cebula i czosnek. Jako dodatek ryż. Smacznie wyszło, mój młody zadowolony, nawet nic nie marudził :-). Masło Primavika to masło z dobrym składem, bo tylko 100% prażone orzeszki arachidowe :-).  Miłego dzionka Wam życzę, mimo tego zimna brrrrr :-). Składniki(...)porcje: około 500 g fileta z indyka 1 brokuł 4-5 łyżek masła orzechowego crunchy u mnie Primavika kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1/3 szklanki sosu sojowego sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Brokuła gotuję al'dente. Indyka kroję w kostkę, tak samo pomidory. Cebulę w piórka, czosnek przepuszczam przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewam

kruche babeczki
Karmazyn z warzywami na parze 208

polubienia fanpage'a Fitkota . Byłoby miło mieć do kogo kierować posty ;) Jestem też na instagramie   :) Karmazyn z warzywami na parze ok. 250 g karmazyna (tusza) 1 niewielki batat brokuł sól pieprz olej kokosowy koperek ostra papryka sok z cytryny Rybę oczyścić. Przełożyć do naczynia do gotowania na parze, doprawić pieprzem i koperkiem. Batata obrać ze skórki, umyć i pokroić(...)kostkę. Brokuł podzielić na różyczki. Warzywa umieścić w osobnym naczyniu do gotowania na parze. Batata posypać ostrą papryką. Wszystkie składniki gotować na parze przez 25-30 minut. Przed podaniem posypać szczyptą soli i polać olejem kokosowym. Rybę dodatkowo skropić sokiem z cytryny

FitKot
Kotlety mielone 138

smakują mi z mizerią czy z buraczkami niż schabowy. Do tego ziemniaczki, najlepiej z koperkiem i mamy pyszny obiad! Do kotletów mielonych można dodać również ulubione warzywa jak cukinia, brokuły, kukurydza itp. Zamiast bułki tartej na panierkę można wykorzystać np. płatki owsiane, a kotlety, aby były bardziej fit, upiec w piekarniku. Ja jednak preferuję ich podstawową wersję i taką

Moja smaczna kuchnia
Ryż w sosie chilli 195

były gumowate. Inne ciekawe przepisy na obiad: Dahl z czerwonej soczewicy – obowiązkowo zrób do niego chlebki naan Ciecierzyca z jarmużem Ryż z orzechowym tofu Makaron ze szpinakiem i brokułami Ciecierzyca z pieczarkami i podgrzybkami Artykuł Ryż w sosie chilli pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Makaron z brokułem w sosie serowym 165

rozumu kiedy widzisz w kwietniu, że śnieg za oknem leży...  A czy wśród Was są tacy makaronoholicy jak ja?!   Składniki dla 2 osób: 100g makaronu np. kokardki ½ brokułu ½ papryki czerwonej 100g pieczarek 1 czerwona cebula 125ml słodkiej 30% śmietanki 60g sera pleśniowego Lazur 30g tartego parmezanu Pieprz do smaku Szczypta soli ½ łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka oleju rzepakowego(...)dente w lekko osolonej wodzie. Na łyżce oleju podsmażamy pieczarki, posiekaną drobno cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Delikatnie solimy. Gdy pieczarki puszczą odrobinę wody, dodajemy malutkie różyczki umytego brokułu, przykrywamy i dusimy do momentu aż będą lekko chrupiące. Dodajemy śmietankę, oba sery i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia. Gotowy sos doprawiamy szczyptą pieprzu i suszonym tymiankiem. Łączymy z makaronem

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem 257

zrobić coś na szybko. U mnie wtedy rewelacyjnie sprawdza się ciasto francuskie. Dodać możemy co lubimy i na słono i na słodko rewelacja. Tym razem w formie tarty z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, suszonymi pomidorami, indykiem i mozzarellą. Pycha :-). Miłego dzionka :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 brokuł kilka pomidorków koktajlowych kilka suszonych pomidorów starta mozzarella polędwica z indyka 1. Brokuła

kruche babeczki
Makaron z łososiem i cukinią 269

się przegryzły. 3 Na koniec doprawiamy pieprzem (solą niekoniecznie, bo sam łosoś jest dość słony). 4 Podajemy sos z makaronem, posypany serem. Porady Podobny makaron możecie zrobić także z brokułami czy szpinakiem. Artykuł Makaron z łososiem i cukinią pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Kiełki na wiosnę 130

Mają też dobry stosunek ilości pracy, którą trzeba włożyć w ich wyhodowanie do ceny i dostępności w sklepie. Wystarczy kupić w sklepie nasiona. Zwykle dostępne są lucerna, rzeżucha i brokuły, w postaci małych nasionek, ale można też kiełkować soję czy fasolę mung, żeby mieć bardziej treściwe kiełki. Jeśli chcemy uzyskać małą ilość kiełków wystarczy zwykły słoik, ale jeśli zużywamy

Ugotowane pozamiatane
Frankfurcki zielony sos 117

pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do "F"szystkiego :P Składniki 3 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki oleju 150 ml jogurtu 150 ml gęstej śmietany 1 mała cebula sok z jednej cytryny 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier 1 ogórek

R'n'G Kitchen
Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki 154

przygotowania zupy możemy wykorzystać ugotowany wcześniej rosół lub bulion po gotowaniu np. mięsnej rolady. 1,5 litra bulionu drobiowego (np. rosołu) 3 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera korzeniowego 1 brokuł 4 ziemniaki 250 g makaronu tortellini o smaku szynki 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Do przygotowania zupy wykorzystałam bulion(...)gotowania mięsnej rolady (przepis tutaj) . Możemy ją zrobić również na rosole. Wszystkie warzywa obieramy. Marchewkę i pietruszkę kroimy pół plasterki, ziemniaki i seler korzeniowy w kosteczkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa wkładamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 20 minut. Wsypujemy surowy makaron tortellini i gotujemy jeszcze około 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i świeża natka pietruszki

VioletoweKucharzenie
Krem brokułowy 158

zaopatrzyć si w podstawowe składniki i życzę miłej pracy  ;) Kremu wychodzi z tych porcji dla 4 osób z dokładką :) Składniki: - 1 op. mrożonego brokuła ( 450 g ) bądż 1 brokuł świeży - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 1 por ( biała częśc) - 2 opakowania serka topionego kremowego - 1 łyżka masła - sól i pieprz - świeży szczypiorek - groszek ptysiowy - 2 ziemniaki - kostka bulionu(...)pokrojony drobno czosnek , cebulę w kostkę i pora w pół plasterki. Gdy ziemniaki będą w pól miękkie , wrzucamy brokułę , zawartosc z patelni i serki topione. Gotujemy do momentu , gdy brokuł będzie miękki i serki sie rozpuszczą . Na sam koniec , używamy blendera w celu uzyskania jednolitego kremu . Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można jako dodatek , dodać groszek ptysiowy . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami i warzywnymi dipami 155

rzepakowy ziemniaczki: - ziemniaki - włoskie zioła (rozmaryn, tymianek, cząber, bazylia, estragon) - mielona słodka papryka - sól himalajska, pieprz (świeżo zmielone) - ząbek czosnku dodatki: - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (m.in.: brokuły, szpinak, cukinia)  - pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka Rolnik (m.in.: marchew, seler, cebula, soczewica) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka kroję w kostkę, oczyszczone pieczarki przekrawam

Kuchnia co dnia
Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego 181

ciasto na naleśniki: - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju nadzienie: - ser mozzarella - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (brokuły, szpinak, cukinia) dodatki:  - olej rzepakowy do smażenia - suszona bazylia do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy do miski i miksujemy. Jest ono rzadkie. Rozgrzewam patelnię, przesmarowuję

Kuchnia co dnia
ANTRYKOT Z GRILLA 134

grilla . SKŁADNIKI: 6 antrykotów grubości około 1cm 2 owoce kiwi 2 cebulki dymki sól i świeżo zmielony pieprz do smaku oliwa z oliwek świeże zioła do dekoracji warzywa np. brokuły (najlepiej lekko obgotowane przed grillowaniem), bakłażan, cukinia lub pomidory - jakie lubicie :) PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Krok 2. Kiwi obieramy, kroimy w drobną kostkę, lekko rozgniatamy

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania