Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy
BullioSernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g
BullioDelikatne kruche ciasto z masą makową i dodatkiem wiśni. Polecam na bożonarodzeniowy stół zamiast tradycyjnego makowca. Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej 1
BullioKlasyczny sernik na kruchym spodzie. Na wierzchu pokryty kratką z ciasta i polany lukrem. Według mnie najlepiej smakuje z dodatkiem rodzynek oraz kandyzowanej skórki pomarańczowej. Ciasto
BullioSzybka w przygotowaniu i smaczna sałatka śledziowa. Dzięki warstwom smaki sałatki się łączą i stanowią pyszną całość. Polecam na rodzinne spotkania. 4 płaty śledzia marynowanego
VioletoweKucharzeniePyszne mięso dziś przedstawiam. Cielęcina to bardzo delikatne mięso i trochę mdłe, wystarczy je dobrze przygotować aby było pyszne i aromatyczne. Ja tutaj zakupiłam karkówkę cielęcą
Moje Małe CzarowanieSernik wiedeński, czyli sernik bez spodu i koniecznie wykończony polewą czekoladową,. To klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Ten bardzo szlachetny sernik zawsze pięknie się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mój ulubiony bigos składa się z kapusty mieszanej, ale nie pogardzę żadnym - pysznie przyrządzonym. Zresztą od zawsze uwielbiałam wszelkie dania kapuściane i tak pozostało mi do
Di gotujeCiasto na piernik staropolski najlepiej zagnieść około 5 tygodni przed świętami. Przepis na piernik znalazłam na blogu Moje Wypieki , przygotowując go wprowadziłam lekką modyfikację w postaci
Życie zaczyna się w kuchniJadłam ostatnio coś obłędnie pysznego, cudownego w smaku, słodkie ale nie za słodkie i idealnie mokre w środku. A mowa o pierniczkach norymberskich. Postanowiłam poszukać w
Życie zaczyna się w kuchniWielkimi krokami zbliżamy się do Bożonarodzeniowych dań. W Newsweeku czytamy:"Bez karpia nie ma Wigilii? Jeszcze kilkadziesiąt lat temu nikt tak nie uważał. Przez
Życie zaczyna się w kuchniByły pierniki norymberskie, teraz czas na pierni w całej okazałości. Smak tak samo idealny z orzechami, skórką pomarańczową i bardzo słodkim lukrem. Śmiało może zastąpić
Życie zaczyna się w kuchniPo warsztatach SEKO na fali smaku testuję w domowym zaciszu przepisy przekąsek śledziowych jakie przygotowywaliśmy w Akademii kulinarnej Whirlpool. Dziś na widelcu znalazły się śledzie z
Życie zaczyna się w kuchniŚwięta: niekończący się temat ;) Uwielbiam wracać do starych, polskich przepisów, ale uwielbiam je również unowocześniać lub po prostu modyfikować do woli. Tym razem w obieg poszła
Życie zaczyna się w kuchni