Niewielkie paszteciki z dużą ilością farszu to super pomysł na wieczorną przekąskę lub danie na wigilijny stół. Ciasto pomimo, że jest
KuchniaWeDwoje.plChyba wszyscy znają i lubią kokosanki:) Znane są już od lat i chyba każdy z Was się nimi zajadał. Kilka lat temu
KuchniaWeDwoje.plTen przepis mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny
KuchniaWeDwoje.plKolejny przepis z zeszytu mojej mamy – kruche rogaliki z kremem czekoladowym. Idealne na co dzień oraz na świąteczny stół. Czas
KuchniaWeDwoje.plBardzo cynamonowa szarlotka podbiła moje serce. Cynamon jest wszędzie – w spodzie ciasta, w nadzieniu oraz górnej warstwie. Smakuje obłędnie, a dodatek suszonych jabłek to przysłowiowa wisienka
Gotowanie i blogowanieW Anglii uznawane to danie jest za wykwintne. Super nadaje się jako danie popisowe na imprezach lub na świątecznym stole. Przygotowanie pieczarek – pieczarki umyć i
Kuchnia PokoleńW okresie świąteczno-noworocznym poszalałam i zakupiłam sporą ilość śledzi solonych i postanowiłam z nimi poeksperymentować. Jednym z takich eksperymentów są właśnie śledzie z dodatkiem suszonych
Kuchnia z widokiem na ogródWśród wielu różnych przepisów na sernik, jeden zajmuje u nas szczególne miejsce- przepis na sernik rosa, zwany również "sernikiem z rosą
Aromatyczne PodróżeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To jedno z moich ulubionych dań, które gości już od jakiegoś czasu w moim domu. Przygotowuję je na
Marta GotujeJeśli nie macie jeszcze dosyć śledzi po świętach, to ten przepis może Wam się spodobać :) Naoglądałam się reklam o śledziach i tak mnie strasznie naszło, że
Szczęśliwa kuchniaJeśli nie macie jeszcze dosyć śledzi po świętach, to ten przepis może Wam się spodobać :) Naoglądałam się reklam o śledziach i tak mnie strasznie naszło, że
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolejna wersja sałatki śledziowej. Łączyłam już śledzika z buraczkami , z pomarańczą i z ziemniakami a tym razem po raz pierwszy połączyłam z porem. Śledzik i por
Monia miesza i gotujeŚwiąteczne pierniczki. Bardzo aromatyczne, z dodatkiem orzechów i rodzynek. Najlepiej zrobić 2 tygodnie przed Świętami a polukrować kilka dni później. Rodzynki i orzechy sprawiają że pierniki
BullioKarp w chrupiącej panierce z cytryną i ziołami. Bardzo aromatyczny. Z przepisu mojego taty Taki karp smakuje mi najbardziej. 1 kg filetów z karpia 2 cytryny
BullioDoskonały deser na wigilijny stół. Masa makowa z bakaliami, łazanki i kwaśna śmietana. 100 g maku 1 łyżka miodu 1/3 szklanki cukru 200 g śmietany 18
Bullio