Witajcie po długiej świątecznej przerwie. Dopiero zabrałam się za zgrywanie zdjęć świątecznych ciast i potraw. W tym roku upiekłam między innymi miodownik z orzechowym biszkoptem przekładany
Kuchnia domowa AniPolecam pyszny schabik nadziewany mięsem mielonym i suszonymi śliwkami. Roladę można podać na ciepło z dodatkami jako danie obiadowe a po wystudzeniu jako wędlinkę na kanapki
Monia miesza i gotujeWyszło super, jestem pewna, że zrobię to danie ponownie. Można zrobić takie grzybki w wersji na imprezy . Wtedy nie podawać ziemniaków, tylko rozłożyć grzyby na sałacie
Kuchnia PokoleńPodobno albo się je kocha, albo nienawidzi, nie można być wobec nich obojętnym. Śledzie, bo o nich mowa, są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów. Można
Smakowity Blog KulinarnyBardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie. 2 płaty śledzia marynowanego 1 puszka kukurydzy
VioletoweKucharzenieTe śledzie zawsze obowiązkowo muszą być na moim stole podczas domowych uroczystości. Są zarazem słodkawe i ostre. Smaki rewelacyjnie się przenikają. 4 płaty śledzi marynowanych 2
VioletoweKucharzenieRoladki schabowe, soczyste, bez panierki to pyszna alternatywa dla popularnego schaboszczaka. Roladki nadziewane wędzoną śliwką, niby zwykłe schabowe, a za sprawą dodatków smakują rewelacyjnie. Najpierw obsmażone
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś zapraszam Was na szybki barszcz czerwony na suszonych buraczkach . Idealny w takie zimowe, mroźne dni. Po powrocie z sanek dzieci dostały ciepłą pożywną zupę, a
Słodkie okruszkiWitam w Nowym Roku :) Dziś Święto Trzech Króli i zarazem pierwszy długi weekend tego roku. Zapraszam na bardzo szybki i prosty w wykonaniu makowiec z jabłkami
Kuchnia z widokiem na ogródWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na domowy likier Baileys bardzo przypominający irlandzki oryginał. Jest kremowy, gęsty, słodki i rozgrzewający ;) Czyż można
Rozpustne gotowanieZapraszam na pyszny, jabłkowo – cynamonowy tort z orzechami i musem morelowym. Jest to tort z typu „naked” czyli „nagi”, ponieważ nie smarujemy masą całego tortu, nie
Mała CukierenkaŚwięta bez domowego pasztetu to nie święta. Lubię dodawać do pasztetów grzyby bo bardzo wzbogacają ich smak. Tym razem też miałam taki zamiar, ale chciałam, żeby
Smaczna PyzaŚwięta, święta i po świętach! Przed nami nami kolejny długi weekend! Na śniadanie zaproponuję Wam popularne ostatnio nasiona chia - tym razem w wersji choco :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldŚwięta, święta i po świętach! Przed nami nami kolejny długi weekend! Na śniadanie zaproponuję Wam popularne ostatnio nasiona chia - tym razem w wersji choco :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzybko i pysznie. Jest to propozycja dla zapracowanych. Idealne na imprezy lub miłą kolację w gronie rodziny. Przygotowanie szpinaku – szpinak umyć i osuszyć. Na patelni
Kuchnia Pokoleń