Śledzie bardzo lubię więc robię je na różne sposoby, tym razem zrobiłam śledzie w sosie słodkie chili wyszły przepyszne, mają lekko słodki smak a zarazem są
Bajeczna KuchniaZamiast tradycyjnego makowca upiekłam na święta makowiec na biszkopcie z masą śmietanową. Ciasto jest szybkie do przyrządzenia i w dodatku bardzo smaczne i wilgotne. Składniki: Biszkopt
Bajeczna Kuchniahttp://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/domowy-likier-kawowy-bez-nabialu-domowa-kahlua-1170x874.jpg The post Likier kawowy bez nabiału – Domowa Kahlúa appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne .
Moja DelicjaPrzygotowując to ciasto, warto troszkę się napracować po to, by wywołać zachwyt gości i rozkosz podniebienia. Niebo w gębie, to zdecydowanie za mało, jeśli chodzi
Z Majeczką w kuchniJeżeli w zamrażalniku zalegają Wam głowy z karpia to zachęcam do przygotowania zupy rybnej - delikatnej w smaku i bardzo smacznej. Wiem, że dla niektórych osób zupa
UgotowaćGdy zobaczyłam je na blogu Wypieki Pauli , wiedziałam, że to tylko kwestia czasu i też je zrobię. Zachciało mi się tylko trójkolorowych, bo i zieleń taka
Kuchnia w czekoladzieZnacie już moją miłość do drożdżowych wypieków, więc nie zdziwi Was mój dzisiejszy wpis ;) Pyszne, puszyste, malutkie bułeczki drożdżowe połączone lepkim, słodkim, cynamonowym
Rozpustne gotowanieGrudzień był dla mnie miesiącem warsztatów kulinarnych. Kiedy mam wreszcie trochę spokoju, chciałabym polecić najlepsze przepisy na najpyszniejsze dania. Ponieważ moim ulubionym deserem są gruszki w
Ugotowane pozamiataneNajlepszymi warsztatami na jakich byłam w grudniu (a byłam na 10 różnych), były warsztaty z Agatą Wojdą i niemieckimi winami. Wszystko było pyszne, ale jedno danie
Ugotowane pozamiataneMoja kolejna propozycja na znany śnieżny puch. Tym razem użyłam śmietany 35 % a nie takiej z torebki i mleka. Dałam inny smak galaretki i kokos i
Ewa w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mleka w proszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z
Marta GotujeKruche miodowe ciasto, delikatny puszysty krem i chrupiące orzechy na słodkim kajmaku <3 Składniki (blacha 20x37cm): Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka
Malinowo w kuchniŚwiąteczny Trójsmak - to puszyste, przepyszne ciasto łączące w sobie to co najlepsze na święta - domowej roboty masę makową, lekką warstwę serową i delikatną bezową piankę, posypaną
Świat CiastaPanpepato to włoskie korzenne ciasto pełne orzechów, podobne do piernika z mnóstwem bakalii, zbliżone do Panforte , ale mniej ciągnące, a bardziej miękkie. Jeśli
Rozpustne gotowanie„Kiedy na przełomie września i października intensywnie przerabiałam dzikie jabłka zrobiłam także po raz pierwszy marmoladki jabłkowe. Ich przygotowanie nie jest specjalnie skomplikowane ale dość czasochłonne
Wiem co jem