Składniki 2 1/2 szkl startej marchewki 1/2 szkl startych buraków 180 g masła 3 jaja 1 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki krupczatki 1- 1
OliveandThymeCzym dla Was pachnie jesień? Mokrą ziemią, mgłą i dymem. Ciepłym kocem, dobrą książką. Niezliczoną ilością gier planszowych. Cytrusami. I przyprawami. Cynamonem, goździkami, anyżem, wanilią... Niewiele
OliveandThymeJedna z naszych najlepszych słodkich przekąsek. Pokochały ją zwłaszcza nasze zapracowane łobuziaki- na drugie śniadanie, jako przekąska między zajęciami albo podczas spacerów- idealne. Nie zajmują dużo
OliveandThymeNowy Rok przyniósł nam zmiany. Przywitaliśmy Zosię. Nareszcie. Czekaliśmy na nią długich 9 miesięcy. Przepełnieni miłością i strachem zastanawialiśmy się czy podołamy, czy pamiętamy wszystko
OliveandThymeSkładniki 150 g gorzkiej czekolady 75 g masła 75 g cukru trzcinowego (najlepiej pudru lub bardzo drobnego) 100 g mąki pszennej razowej nieco więcej niż 1/2
OliveandThymeOd jakiegoś czasu moją głowę zaprząta głównie jedna myśl. Jak szybko mija czas... Patrzę na Zosię. Urodziła się zaledwie wczoraj. Dziś juz próbuje sama siadać, je
OliveandThymeSłodka beza, kruche ciasto z aksamitnym kremem, do tego kwaśne porzeczki. Jedno z moich ulubionych ciast. Nie robię go często, w zasadzie sama nie wiem
OliveandThymePrzysięgam. To nie przez modę. Bezglutenowe (kochamy gluten!) wyszło nam zupełnie przypadkiem. Wszystko przez miłość do mąki gryczanej. I malin. Przepysznie czekoladowe ciasto. Z
OliveandThymeSkładniki na spód: 100 g solonych, prażonych orzechów arachidowych 100 g herbatników (najlepiej pełnoziarnistych, np digestive) 75 g masła masa serowa: 600 g dobrze zmielonego
OliveandThymeSkładniki ciasto opakowanie drożdży suszonych 375 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 235 ml mleka 55 g rozpuszczonego masła 1/2 łyżeczki soli 50 g cukru cukru nadzienie
OliveandThymeTak, tak wiem, już dawno po świętach, a przepis powinnam dodać miesiąc przed kolejnymi ;) Nie mam jednak w zwyczaju trzymać gotowych już przepisów "w zanadrzu", bo
Kuchnia w czekoladzieTaki deser możecie zrobić w dużej misce lub w pucharkach. Porcja jest dość duża. Pierwsza warstwa – galaretkę pomarańczową rozmieszać w gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i
Kuchnia PokoleńZosia to pyszne, kakaowe ciasto miodowe przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta
Rozpustne gotowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze mielone kotlety jakie jadłam ja i moja rodzina. Karkówka sprawdza się w tym daniu, bo sprawia że kotlety …
My Blueberry CornerPyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb. Mięsa wrzucić do dużej miski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor
Kuchnia Pokoleń