Uwielbiam robić wędzonki dla moich bliskich i znajomych. Uśmiech i zadowolenie na twarzy moich bliskich i znajomych jeszcze bardziej mnie motywuje. Za każdym razem coś zmieniam
Kulinarne pyszności MolkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiW związku z tym, że już dawno nie było na moim blogu żadnej mięsnej propozycji... trzeba było nadrobić zaległości... Gorąco polecam ten przepis. Tak przyrządzona
IMPRESJA SMAKUMięciutka, wilgotna „Babka marmurkowa”, znana również pod nazwą „Babka łaciata”. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest
Moja DelicjaLubię robić gołąbki, gdzie gotowaniem ryżu 🍚 się nie przejmuję, bo w woreczkach go gotuję. 🍴 Lubię jak ryż kaszą gryczaną smakowo jest przełamany, a farsz na
Moniki SmakołykiLubię piec, ale kiedy robię ciasto i nie zamrożę od razu połowy, to część zawsze mi się marnuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie pasztet warzywny. Można go
Ugotowane pozamiataneCzekoladowo u nas ostatnio, a weny jakby mniej. Jesień sprawia, że potrzebujemy (jeszcze więcej) energii. Pieczemy więc, gotujemy i … gramy w planszówki. Znacie może
OliveandThymeSkładniki 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 200 g cukru pudru 2 białka 1 łyżka likieru amaretto 1 łyżka miodu cukier puder do obtoczenia Przygotowanie Migdały
OliveandThymeBez ubarwiania- to bardzo dobre marynowane śledzie. Jako przekąska albo podstawa do dalszych śledziowych zabaw. Według nas- IDEAŁY. Składniki ok 500 g solonych płatów śledziowych
OliveandThymeSkładniki 200 g śledzi marynowanych (najlepiej z tego właśnie przepisu ) 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka musztardy kremskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej
OliveandThymeSkładniki ok 300 g filetów śledziowych solonych lub marynowanych 200 ml jogurtu greckiego 150 ml maślanki 2 łyżki majonezu 1 cebula 1 jabłko
OliveandThymeTak. Te babeczki są naprawdę smaczne. Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne
OliveandThymeSkładniki filety z halibuta bułka tarta parmezan (w stosunku do bułki tartej 1:1) jajo mąka pszenna sól, pieprz masło klarowane Przygotowanie Nie podaję dokładnych ilości
OliveandThymePyszne pierniczki. Niby niemieckie, a jak nasze toruńskie :) Lebkuchen są miękkie i aromatyczne. Owszem, po upieczeniu twardnieją, ale po lukrowaniu ponownie rozpływają się w ustach
OliveandThymeSkładniki 1 płat ciasta francuskiego ok 500 g świeżego łososia bez skóry i ości 2 cebule 100 ml dobrego, białego wina 50 ml śmietanki 30
OliveandThyme