Pyszne, delikatnie waniliowe muffinki, nadziane domową masą makową, polane lukrem i udekorowane kandyzowaną skórką pomarańczową. Smakują jak prawdziwy, rasowy makowiec! W ciągu ostatniego tygodnia robiłam je
Słodkie inspiracjeOstatnimi czasy wiele radości sprawia mi fotografowanie. Odkrywam zalety pięknego, dziennego światła i próbuję się trochę bawić. A że Święta zbliżają się wielkimi krokami - wypróbowuję
Słodkie inspiracjeNajlepszy sero-makowiec, jaki robiłam. Sernik ma magiczny składnik - słodzony jest sporą ilością białej czekolady, dzięki czemu jest niezwykle kremowy, mleczny i delikatny. Rozpływa się w
Słodkie inspiracjePierwszy raz robiłam pasztet jak wróciłam z nad morza i przywiozłam pyszny kawałek wędzonego halibuta. Teraz robię pasztet często bo jest soczysty, wyrazisty w smaku a
Moje Małe CzarowanieDziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami
Ewa w kuchniWłaściwie to bronię się jak mogę, niestety w konfrontacji z żarłocznymi osobnikami niejednokrotnie ponoszę klęskę. Domowe wypieki mają to do siebie, że smakują zawsze i zawsze
Słodki KompromisPamiętacie jak tydzień temu pisałam Wam, że w domu ze słodkości, to tylko batat jest? To właśnie on zainspirował mnie do kolejnego wypieku i choć
Kuchnia w czekoladzieSernik wiedeński to klasyczny sernik bez kruchego spodu , wykonany z własnoręcznie zmielonego twarogu (najlepiej tłustego), z dodatkiem sporej ilości jaj oraz masła. Tradycyjnie dodaje się do
Smakołyki BerenikiBardzo smaczny i aromatyczny a przy tym niedrogi i łatwy w wykonaniu pasztet. Doskonały na zbliżające się Święta i na co dzień. Polecam :) Składniki ( na
Kuchnia z widokiem na ogródCiasteczka są kruche, niezwykle maślane i delikatnie słodkie. Są doskonałą przekąską do kawy lub gorącej czekolady. W wersji z dwoma łyżeczkami przyprawy do piernika zyskują świąteczny
Pyry na GazPyszne, mięciutkie ciasteczka bakaliowe nasączone winiakiem. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia 12/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g rodzynek 70 g kandyzowanej skórki
My Culinary ArtO historii sernika już pisałam, więc nie będę się powtarzać. Nie ulega wątpliwości, że serniki należą do jednych z najpopularniejszych ciast. Okres przedświąteczny, to dobra pora
mojewypiekiinietylkoPieczeń mięsna z papryką i serem żółtym. Bardzo smaczna, soczysta, dzięki dodaniu papryk i sera nabiera niepowtarzalnego smaku. A podczas pieczenia w kuchni unosi się niesamowity
Kuchnia z widokiem na ogródSernik jest pyszny, w niczym nie różni się od serników z sera tradycyjnego a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie że jest lepszy. Ten sernik jest bardzo
Moje Małe Czarowanie