Mięciutka, wilgotna „Babka marmurkowa”, znana również pod nazwą „Babka łaciata”. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest
Moja DelicjaLubię robić gołąbki, gdzie gotowaniem ryżu 🍚 się nie przejmuję, bo w woreczkach go gotuję. 🍴 Lubię jak ryż kaszą gryczaną smakowo jest przełamany, a farsz na
Moniki SmakołykiLubię piec, ale kiedy robię ciasto i nie zamrożę od razu połowy, to część zawsze mi się marnuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie pasztet warzywny. Można go
Ugotowane pozamiataneCzekoladowo u nas ostatnio, a weny jakby mniej. Jesień sprawia, że potrzebujemy (jeszcze więcej) energii. Pieczemy więc, gotujemy i … gramy w planszówki. Znacie może
OliveandThymeSkładniki 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 200 g cukru pudru 2 białka 1 łyżka likieru amaretto 1 łyżka miodu cukier puder do obtoczenia Przygotowanie Migdały
OliveandThymeBez ubarwiania- to bardzo dobre marynowane śledzie. Jako przekąska albo podstawa do dalszych śledziowych zabaw. Według nas- IDEAŁY. Składniki ok 500 g solonych płatów śledziowych
OliveandThymeSkładniki 200 g śledzi marynowanych (najlepiej z tego właśnie przepisu ) 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka musztardy kremskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej
OliveandThymeSkładniki ok 300 g filetów śledziowych solonych lub marynowanych 200 ml jogurtu greckiego 150 ml maślanki 2 łyżki majonezu 1 cebula 1 jabłko
OliveandThymeTak. Te babeczki są naprawdę smaczne. Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne
OliveandThymeSkładniki filety z halibuta bułka tarta parmezan (w stosunku do bułki tartej 1:1) jajo mąka pszenna sól, pieprz masło klarowane Przygotowanie Nie podaję dokładnych ilości
OliveandThymePyszne pierniczki. Niby niemieckie, a jak nasze toruńskie :) Lebkuchen są miękkie i aromatyczne. Owszem, po upieczeniu twardnieją, ale po lukrowaniu ponownie rozpływają się w ustach
OliveandThymeSkładniki 1 płat ciasta francuskiego ok 500 g świeżego łososia bez skóry i ości 2 cebule 100 ml dobrego, białego wina 50 ml śmietanki 30
OliveandThymePomieszało się tej naszej zimie z jesienią, pomyliły kolory Matce Naturze. Zamiast bieli mamy szarości i brązy, zamiast całodniowych wygłupów na śniegu, szybki spacer w kaloszach
OliveandThymeDrogie Babcie. Ukochani Dziadkowie. Życzymy Wam wszystkiego najlepszego. I czekoladowego! Składniki 100 g mieszanki orzechów i migdałów 100 g dobrej, gorzkiej czekolady 150 g masła 150
OliveandThymeMacie czasem uczucie, że z każdym dniem czas biegnie coraz szybciej? Wciąż wydaje mi się, że kilkanaście/ kilkadziesiąt miesięcy temu dzień trwał co najmniej kilka godzin
OliveandThyme