Sernik wiedeński to klasyczny sernik bez kruchego spodu , wykonany z własnoręcznie zmielonego twarogu (najlepiej tłustego), z dodatkiem sporej ilości jaj oraz masła. Tradycyjnie dodaje się do
Smakołyki BerenikiBardzo smaczny i aromatyczny a przy tym niedrogi i łatwy w wykonaniu pasztet. Doskonały na zbliżające się Święta i na co dzień. Polecam :) Składniki ( na
Kuchnia z widokiem na ogródCiasteczka są kruche, niezwykle maślane i delikatnie słodkie. Są doskonałą przekąską do kawy lub gorącej czekolady. W wersji z dwoma łyżeczkami przyprawy do piernika zyskują świąteczny
Pyry na GazPyszne, mięciutkie ciasteczka bakaliowe nasączone winiakiem. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia 12/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g rodzynek 70 g kandyzowanej skórki
My Culinary ArtO historii sernika już pisałam, więc nie będę się powtarzać. Nie ulega wątpliwości, że serniki należą do jednych z najpopularniejszych ciast. Okres przedświąteczny, to dobra pora
mojewypiekiinietylkoPieczeń mięsna z papryką i serem żółtym. Bardzo smaczna, soczysta, dzięki dodaniu papryk i sera nabiera niepowtarzalnego smaku. A podczas pieczenia w kuchni unosi się niesamowity
Kuchnia z widokiem na ogródSernik jest pyszny, w niczym nie różni się od serników z sera tradycyjnego a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie że jest lepszy. Ten sernik jest bardzo
Moje Małe CzarowaniePrzepyszne ciasto od niezawodnej s. Anastazji. Wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia, bo piecze się jedynie biszkopt. Reszta to masa kajmakowa, migdałowa, bita śmietana i gotowe
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieCzas biegnie nieubłaganie szybko, a termin oddania pracy dyplomowej, jej obrony i egzamin zawodowy zbliżają się wielkimi krokami. Czasem już nie wiem gdzie mam ręce wsadzić
Be Fit Be StrongTorcik Baileys to pyszne, czekoladowe ciasto z dodatkiem likieru Baileys, przełożone kremem na bazie bitej śmietany, twarożku i białej czekolady. Całość tworzy idealną
Rozpustne gotowanieFish & chips czyli ryba w panierce z frytkami, bardzo popularne jedzenie w Anglii. Nie jest to danie dietetyczne, ale nie wszyscy muszą się ograniczać. Panierka
Kuchnia PokoleńMiękka, krucha, aromatyczna. JAGNIĘCINA W BIAŁYM WINIE, pieczołowicie marynowana, a... Artykuł JAGNIĘCINA W BIAŁYM WINIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERoladki z ogórka to klasyka. To taka bardziej elegancka wersja koreczków serowych . Jest to też doskonała przekąska dla osób, które lubią sushi, ale nie chce im
Ugotowane pozamiataneSkładniki: Składniki: 150 g cukru 150 g miękkiego masła 190 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka owoce ( u mnie
The Sweet Damsel