Smak bardzo dobry, nawet dla nas było super. My lubimy wszystko z mięskiem, ale byliśmy zadowoleni i najedzeni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki
Kuchnia PokoleńPiekąc kolejny raz metrowiec postanowiłam zrobić inna wersję. Dodałam więc wiórki kokosowe i zrobiłam masę z dwoma mąkami i żółtkami. Ciacho pycha wyszło. Tak więc jak
Ewa w kuchniPyszna chałeczka w bardzo odświętnym wydaniu. Troszkę pracy wymaga, ale ile potem przyjemności z jedzenia ;) Oktawa Wielkanocna trwa, więc śmiało, na niedzielę możecie upiec sobie
Gotowanie...to proste !To ciasto, to specjał mojej mamy, podawany przez nią na specjalne okazje. Pamiętam je z dzieciństwa, ba, prawdopodobnie cała nasza rodzina kojarzy ten wypiek z naszym
Poezja Smaków - blog kulinarnyCzy jest ktoś kto nie lubi sałatki jarzynowej? Oj chyba nikt, klasyka nad klasyką. U większości obowiązkowo na stole podczas Świąt, u nas również na co
Życie zaczyna się w kuchniPierwsze co muszę powiedzieć to dziękuje Monika za przepis. Znam to ciasto od dawna, ale Twój przepis jest super. Przepis na wykonanie w thermomix na dole
Kuchnia PokoleńPyszny obiadek u mojej synowej. Smakowało nam bardzo. Polecam Mozzarellę rozerwać na drobniutkie kawałki wsypać mąkę i natkę pietruszki, wymieszać. Piersi kurze umyć i osuszyć, doprawić
Kuchnia PokoleńSmaczne, aromatyczne kruche ciasto z jabłkami. Rozpływająca się w ustach kokosowa pianka z kruszonką. Czego chcieć więcej?! Składniki na tortownicę 23 cm: 1,5 szklanki mąki
Życie zaczyna się w kuchniW moim domu miłośnikiem śledzi jest mój mąż. Niestety, ze względu na zdrowie staram się ograniczać rzeczy słone i marynowane, czy surową cebulę. Jednakże śledź z
Di gotujeW tym roku postanowiłam zrobić inną jakąś inną sałatkę. Choć przyznam, że na początku w planach miałam tylko jarzynową. Ale tak szperałam i szperałam i zrobiłam
Ewa w kuchniPowiem szczerze, że zdjęcie tego ciacha mignęło mi na jakimś blogu i zaparło dech. Przyglądałam się mu, jak dziełu sztuki. To połączenie kolorów, ta zieleń i
Mieszam w GarnkuW każde Święta robię domowy sos tatarski. Tym razem dodałam do niego ostrego chrzanu. Sos nabrał nowego i ciekawego smaku. Może się skusicie i taki przygotujecie
Ewa w kuchniW tym roku na Wielkanoc nie piekłam sernika a zrobiłam gotowany. Delikatny i smaczny. Dla tych co nie mają ręki do pieczenia ten przepis jest idealny
Ewa w kuchniTradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! Zgadzacie się ze mną? Ja
Di gotuje