Tradycyjny przepis na pyszną rybkę w octowej zalewie. Ryby najlepiej smakują następnego dnia lub po dwóch dniach. Idealne na wigilijny, świąteczny czy sylwestrowy stół. 1 kg nototeni (lub innej ulubionej ryby) Sól Pieprz Mąka do obtoczenia Zalewa: 3 szklanki wody 1 duża cebula 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego ¾ szklanki octu 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnach Olej do smażenia Rybę rozmrażamy i oczyszczamy z łusk. Przyprawiamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...