wołowych, ale wyszyły pyszne. Polecam zrobić sami się przekonacie, smakują wyjątkowo. składniki. 5 szt plastrów z szynki wieprzowej 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 cebula 5 słupków z boczku 15 dag kiełbasy śląskiej 5 dag suszonych grzybów 5 łyżeczek musztardy
Kulinarne pyszności Molkiugotować brukselkę Bigos z brukselką Zapiekanka z kaszy gryczanej z białą kiełbasą i brukselką Brukselka pieczona – post dr Dąbrowskiej Brukselka pieczona Brukselka z boczkiem i orzechami Brukselka w sosie szczypiorkowym z nerkowcami i prażoną cebulką Tarta z brukselką Sałatka z brukselką Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Surówka z kapusty pekińskiej, brukselki i fasolki szparagowej
Dorota Smakujesię tu eksperymentować i dodawać swoje smaki. PRZEPIS NA BIGOS Z BRUKSELKĄ Składniki na bigos z brukselką: 500g brukselki 2 kg kapusty kiszonej 30 dag kiełbasy wędzonej 20 dag boczku wędzonego kilka grzybów suszonych 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki kminku w ziarnach 4 liście laurowe 15 szt ziela angielskiego sól himalajska pieprz tłuszcz
Dorota Smakujesałatkę. Dzieciaki uwielbiają ją i to bardzo mnie cieszy. To najlepsi krytycy kulinarni w domu :) Tortellini można dodać z dowolnym nadzieniem. Składniki: * 10 dkg tortellini (miałam z nadzieniem z boczkiem) * 15 dkg sera żółtego * puszka kukurydzy ( ta mniejsza) * 20 dkg szynki w kawałku * 1 papryka * mały pęczek szczypiorku Na sos: * 2 łyżki majonezu * 1 łyżka śmietany * 1 ząbek czosnku * sól
Pieprzyć z Fantazjąminuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gorącą przelej do miseczek podawaj z kleksem gęstej śmietany lub innymi ulubionymi dodatkami. Do podania… gęsta śmietana, smażona cebulka, smażony boczek, natka pietruszki, świeży koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika. Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki
Kulinarne S.O.S.minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gorącą przelej do miseczek podawaj z kleksem gęstej śmietany lub innymi ulubionymi dodatkami. Do podania… gęsta śmietana, smażona cebulka, smażony boczek, natka pietruszki, świeży koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika. Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki
Kulinarny S.O.S.Ratatuj to wg mnie taka bezmięsna wersja popularnego lecza. Zamiast kiełbasy, boczku czy innego mięska, dodatkowo dodajemy bakłażana. Ja lubię takie warzywne potrawki, zwłaszcza z dużą ilością cukinii oraz papryki, które to uwielbiam. Ratatuj im dłużej stoi, tym bardziej mi smakuje – wieczorkiem lubię go sobie nawet zjeść na zimno, z kromką chlebka czy bagietki. 1 duży bakłażan 2 cukinie
Smaki Na Talerzumoże Cię zainteresować: → Jagnięcina podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem → Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim → Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem
Oryginalny smakSmaczny i syty duet. Natomiast jeśli nie jadacie mięsa wersja wege bez boczku będzie właśnie dla Was. Pamiętajcie, że soczewica jest bogata w białko, potas i kwas foliowy
Z Hrabiną w kuchnikolację, spotkanie w gronie przyjaciół. Pizza domowa smakuje zawsze! To przepis na jedną dużą pizzę. Pizzę przygotowuję także z takimi dodatkami jak pieczarki, karczochy, pepperoni, szynką, ananasem, papryką, oliwkami, boczkiem, żurawiną. W składnikach i proporcjach można przebierać do woli, jak nam smak i wyobraźnia kulinarna pozwoli – to jest w pizzach świetne! SKŁADNIKI NA CIASTO: 350 g mąki pszennej
Zasmakuj Kuchnikluskami. Ale wtedy to tak naprawdę wtedy tak naprawdę już nazywa się gulyásleves. To co dodacie do bograczu to już wasza inwencja, ważne by było dobrej jakości mięso, papryka, boczek lub słonina, przyprawy. I żeby zupa była ostra jak węgierska papryka . Ja z braku wołowiny zrobiłam na łopatce wieprzowej, więc tak naprawdę to tylko udawany, węgierski gulasz, ale pyszny. Czytaj
Bernika - moj kulinarny pamietnikczas na gorącą czekoladę. Nic tak nie rozgrzewa i nie dodaje energii jak porządny zastrzyk cukru. Oczywiście nie jest to napój do popijania codziennie, jeśli zwracamy uwagę na swoje boczki. Ale od czasu do czasu taki jesienno-zimowy "umilacz" można włączyć do wieczornego rytuału ;) Moja propozycja to tym razem gorąca czekolada z nutellą. Z bitą śmietaną i startą czekolada
My simple kitchenobtoczyć w mące, później w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor. Rada: cebulę do farszu możesz przesmażyć również na wytopionej słoninie lub boczku. Kotlety ruskie są pyszne z kefirem lub jogurtem naturalnym, bardzo fajnie pasują też do nich ogórki kiszone lub konserwowe. Artykuł Kotlety ruskie. Dobrze znasz ten smak. Teraz pokochasz
Kulinarna Polskaoliwek czarnych ze szczypiorkiem. Dodatki, zwłaszcza jajko, jest obligatoryjne. Pozostałe to kwestia inwencji twórczej i kreatywności kucharza. Ja uwielbiam z łososiem wędzonym. Lubię z szynką parmeńską. Z chipsem z boczku. Z mascarpone czy kwaśną śmietaną. Można się pobawić. Składniki (na 2-3 porcje): jedna mała cukinia jedno jajko 3 łyżki mąki orkiszowej olej do smażenia
Mango Papaja