boczek - 14002 przepisów (strona:662/934)

Musztardowa marynata do mięs z grilla 141

Sezon grillowy w pełni,wiec może pokaże wam mój przepis na marynatę do mięska z grilla -najczęściej robię w niej boczek ale tak naprawdę można w ten sposób również zrobić karczek ,czy żeberka-polecam

Swojskie jedzonko
Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! 162

Pyszny i prosty obiad z piekarnika. MŁODA KAPUSTA PO WĘGIERSKU PRZEPIS TUTAJ Smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem. INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Pomysł na szybki, smaczny, zdrowy, niskokaloryczny i kolorowy obiad, którego przygotowanie zajmie nam zaledwie około

Blog z Apetytem
Maślany bigos z młodej kapusty 113

ilością świeżego koperku i obowiązkowym dodatkiem jakim jest masło (duuużo masła), które cudownie podbija smak i nadaje tej fantastycznej maślanej nuty- to mój przepis na smaczny bigosik :) Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja preferuję bez :) Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba... Mniam, po prostu... 2 średniej wielkości główki młodej kapusty (około

Kraina Miodem Płynąca
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 110

piekarnika, zdejmij obciążenie i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut. Krok 8 Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do przestygnięcia. Przygotuj nadzienie. Do głębokiej misy przełóż papryki, smażony boczek, lub prosciutto, ugotowane brokuły, podzielone na różyczki. Do osobnej miski wbij 3 duże lub 4 małej jajka rozkłóć rózgą. Wlej do masy szklankę mleka (250 ml), pół szklanki śmietany

Niedzielny kucharz
Środa: Spaghetti z sosem al ragu 112

porcji i zamrozić. Czas przechowywania w zamrażalniku wynosi do 3 miesięcy. Przepis pochodzi ze strony Greatitalianchefs.com Składniki: 250 g mielonej wieprzowiny 250 g mielonego indyka Kilka plastrów prosciutto lub boczku 2 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego lub kawałek korzennego (mniej więcej tak duży jak 2 posiekane marchewki) 1 cebula 500 ml passaty pomidorowej ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki mleka

Niedzielny kucharz
Barszcz zabielany z tłuczonymi ziemniakami 175

garnku gotujemy ziemniaki. Ugotowane ugniatamy na pure. D odajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle cebulkę oraz pół szklanki mleka. Można też cebulę zastąpić skwareczkami ze słoniny lub boczku. Podajemy razem na talerzu posypujemy odrobiną zielonej pietruszki. Ps.Barszczyk najlepiej podgotować dzień wcześniej  np. wieczorem i zostawić z burakami do dnia następnego,wtedy smak zupy będzie bardziej aromatyczny

Andzia Pichci
Makaron ze szparagami i szpinakiem 142

wrzenia i gotujemy aż sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy serem. Ps.Sos można przygotować z dodatkiem wędzonego boczku ,lub kurczaka wtedy mięso przesmażamy w pierwszej kolejności, dalej postępujemy jak w przepisie wyżej

Andzia Pichci
Spaghetti bolognese 138

się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie wołowina/wieprzowina) i boczek czy kiełbasy, ale także dodatek warzyw, jak cebula, marchew, pietruszka i seler, a pomidory są jedynie dodatkiem. Continue reading Spaghetti bolognese at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl