boczek - 14002 przepisów (strona:662/934)

Langosz (bez ziemniaków) 172

tłuszczu podawany jest z kwaśną śmietaną i tartym żółtym serem. Odchodząc od tradycyjnej formy - szczerze polecam także spróbowanie z dodatkiem różnych sosów, masłem czosnkowym, śmietaną i cukrem czy szynką, boczkiem i podsmażoną cebulką. . Spotkałam się z kilkoma metodami przygotowywania Langosza - np. z gotowanymi ziemniakami (taka opcja również pojawi się na blogu). Dzisiaj jednak proponuję najprostszy i równie pyszny sposób. Składniki

Zielona Kuchnia
Wrocławskie warsztaty kulinarne z Akademią Smaku SOKOŁÓW 118

się na warsztatach kulinarnych Otrzymaliśmy kartki z przepisami na dania do wykonania podczas warsztatów Do zrobienia mieliśmy cztery dania: - Zupa krem z po-grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku - Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerky - Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym - Czerstwe ciasto drożdżowe z owocami P rzygotowane były

Kuchnia u Krysi
Musztardowa marynata do mięs z grilla 136

Sezon grillowy w pełni,wiec może pokaże wam mój przepis na marynatę do mięska z grilla -najczęściej robię w niej boczek ale tak naprawdę można w ten sposób również zrobić karczek ,czy żeberka-polecam

Swojskie jedzonko
Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! 158

Pyszny i prosty obiad z piekarnika. MŁODA KAPUSTA PO WĘGIERSKU PRZEPIS TUTAJ Smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem. INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Pomysł na szybki, smaczny, zdrowy, niskokaloryczny i kolorowy obiad, którego przygotowanie zajmie nam zaledwie około

Blog z Apetytem
Maślany bigos z młodej kapusty 108

ilością świeżego koperku i obowiązkowym dodatkiem jakim jest masło (duuużo masła), które cudownie podbija smak i nadaje tej fantastycznej maślanej nuty- to mój przepis na smaczny bigosik :) Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja preferuję bez :) Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba... Mniam, po prostu... 2 średniej wielkości główki młodej kapusty (około

Kraina Miodem Płynąca
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 107

piekarnika, zdejmij obciążenie i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut. Krok 8 Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do przestygnięcia. Przygotuj nadzienie. Do głębokiej misy przełóż papryki, smażony boczek, lub prosciutto, ugotowane brokuły, podzielone na różyczki. Do osobnej miski wbij 3 duże lub 4 małej jajka rozkłóć rózgą. Wlej do masy szklankę mleka (250 ml), pół szklanki śmietany

Niedzielny kucharz
Środa: Spaghetti z sosem al ragu 108

porcji i zamrozić. Czas przechowywania w zamrażalniku wynosi do 3 miesięcy. Przepis pochodzi ze strony Greatitalianchefs.com Składniki: 250 g mielonej wieprzowiny 250 g mielonego indyka Kilka plastrów prosciutto lub boczku 2 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego lub kawałek korzennego (mniej więcej tak duży jak 2 posiekane marchewki) 1 cebula 500 ml passaty pomidorowej ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki mleka

Niedzielny kucharz
Barszcz zabielany z tłuczonymi ziemniakami 168

garnku gotujemy ziemniaki. Ugotowane ugniatamy na pure. D odajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle cebulkę oraz pół szklanki mleka. Można też cebulę zastąpić skwareczkami ze słoniny lub boczku. Podajemy razem na talerzu posypujemy odrobiną zielonej pietruszki. Ps.Barszczyk najlepiej podgotować dzień wcześniej  np. wieczorem i zostawić z burakami do dnia następnego,wtedy smak zupy będzie bardziej aromatyczny

Andzia Pichci
Makaron ze szparagami i szpinakiem 140

wrzenia i gotujemy aż sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy serem. Ps.Sos można przygotować z dodatkiem wędzonego boczku ,lub kurczaka wtedy mięso przesmażamy w pierwszej kolejności, dalej postępujemy jak w przepisie wyżej

Andzia Pichci
Spaghetti bolognese 131

się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie wołowina/wieprzowina) i boczek czy kiełbasy, ale także dodatek warzyw, jak cebula, marchew, pietruszka i seler, a pomidory są jedynie dodatkiem. Continue reading Spaghetti bolognese at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania