boczek - 14002 przepisów (strona:666/934)

KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 125

wrzątku wrzucać pyzy, delikatnie mieszając. Gotować przez ok3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Woda nie powinna mocno wrzeć a jedynie szumieć. Keto pyzy z mięsem podawać ze skwarkami, boczkiem,  masełkiem, ulubionymi sosami czy gulaszami dla podbicia makro tłuszczem. Doskonale smakują też podsmażone na patelni. Smacznego! — BTW całości be dodatków: 505 g, 998 kcal

Ola la LCHF
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 329

patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił. Smacznego! BTW całości bez dodatków (2 kromki): 145 g, 249 kcal, B 19 g, T 15 g, W 3 g. kromka

Ola la LCHF
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 183

temperaturze 180-190°C (termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości

Ola la LCHF
SMALEC DOMOWY Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 105

wiemy jaki ma skład a i dodatki możemy dobrać pod swój gust i smak. Tutaj wersja podstawowa na smalec domowy z cebulą, ale polecam też z jabłkiem, ogórkiem, ziołami, boczkiem, mięsem itp. Składniki: smalec domowy z cebulą: 1 kg słoniny wieprzowej 200 g cebuli 2 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska do smaku pieprz majeranek Ostrym nożem odciąć od słoniny

Ola la LCHF
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 142

pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił.  Smacznego! — BTW całości bez dodatków (2 kromki): 145 g, 223 kcal

Ola la LCHF
Uzbekistan – przewodnik kulinarny 100

najtańsze danie w karcie każdej restauracji. Jest ich wiele rodzajów, więc nigdy nie wiemy co dostaniemy. Kawałki mięsa, mięso mielone, czasami coś z kością lub kawałek grillowanego boczku? Zwykle baranie, ale trafia się też kurczak. Dimlama to jednogarnkowa potrawa z wołowiny i grubo pokrojonych warzyw typu ziemniaki, marchewka, bakłażan i cebula. Może być przygotowana w glinianym naczyniu z pokrywką

Ugotowane pozamiatane
Omlet twarogowy z bananem 105

Omlet twarogowy, to danie uniwersalne. Można je przyrządzać na słodko, tak jak zrobiłam to dzisiaj, lub na wytrawnie, np. ze szpinakiem http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/omlet-twarogowy-ze-szpinakiem/ lub z boczkiem i oliwkami http://www.smakiarmine.pl/sniadanie/omlet-twarogowy-z-boczkiem-i-oliwkami/ Z omletami twarogowymi można kombinować do woli i zawsze wyjdzie coś pysznego. Lubicie takie omlety? Jeśli jeszcze nie próbowaliście omletów twarogowych, to czas to zmienić. Do dzieła! Składniki

Smaki Armine
Zapiekanka ziemniaczana 355

Super pyszna zapiekanka ziemniaczana z boczkiem. Poznaj mój sprawdzony przepis na tę bardzo popularną i lubianą zapiekankę. To proste danie jednogarnkowe polecam szykować na co dzień i na specjalne okazje. - najlepszy, sprawdzony przepis - tylko podstawowe składniki - super danie jednogarnkowe - tania, pyszna i prosta zapiekanka

AniaGotuje.pl
Domowe spring rolls z warzywami 122

smażyłam na oleju słonecznikowym. Uważałam z solą, gdyż sos sojowy jest słony i nie chciałam warzyw przesolić. Lubisz warzywa? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę ziemniaczaną z boczkiem . The post Domowe spring rolls z warzywami appeared first on MeCooks

mecooks
Pierogi ruskie 131

wody, jednak najlepszym sposobem jest wyciągnięcie jednego i sprawdzenie czy jest dobry. Ugotowane pierogi ruskie wyciągamy przy pomocy cedzaka. Pierogi ruskie można podawać z okrasą (tłuszcz i skwarki z boczku) lub z masłem/margaryną. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania: 120 min Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Relacja z wizyty w Too Thai! Teleport do Bangkoku! 133

zdjęciu:  TATAR WOŁOWY Z TAJSKĄ PASTĄ MISO podany z musztardą francuską, aioli kolendrowym, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi. Koszt: 26zł, przepyszne! Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować: BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki węgierki i tamaryndowca Niesamowity smak, delikatności, rozpływa się w ustach!  Cena: 24zł Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam

SMYKWKUCHNI
GULASZ WĘGIERSKI Z INDYKIEM A’LA PORKOLT 138

GULASZ WĘGIERSKI Z INDYKIEM A’LA PORKOLT Gulasz węgierski bez wołowiny ? Tak jest to możliwe a nawet pyszne. Nie ma tu wędzonego boczku który, zastąpiłem wędzoną papryką, jej smak podkreślają suszone pomidory. Zamieniłem czerwone mięso wołowe na indyka, którego mięso z udźca, doskonale się do tej potrawy nadaje. A czerwone … czerwone to polecam wino które, dodatkowo wypełni smak

Markowy smak

Proponowane wyszukiwania