Lubię wszelkie słodycze, a te tłustoczwartkowe wprost uwielbiam, ale przyznacie sami- nie dość, że idą w boczki niemiłosiernie, to jeszcze trzeba poświęcić trochę czasu, by zrobić je samemu w domu. Najwygodniej byłoby iść do supermarketu, kupić pączka za groszy kilka z całą tablicą Mendelejewa i zjeść nie patrząc na bałagan w kuchni, który byłby na pewno, gdybyśmy się zdecydowali przygotować
Kuchnia w czekoladziewrzątku wrzucać pyzy, delikatnie mieszając. Gotować przez ok3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Woda nie powinna mocno wrzeć a jedynie szumieć. Keto pyzy z mięsem podawać ze skwarkami, boczkiem, masełkiem, ulubionymi sosami czy gulaszami dla podbicia makro tłuszczem. Doskonale smakują też podsmażone na patelni. Smacznego! — BTW całości be dodatków: 505 g, 998 kcal
Ola la LCHFSouvlaki to tradycyjna grecka potrawa składająca się z kawałków mięsa z kurczaka lub mięsa wieprzowego. Souvlaki mogą być owinięte w boczek nadziane na szpadkę. Mięso można podawać klasycznie na talerzu lub z pitą, sosem tzatziki i z warzywami. Moje souvlaki są podane z ryżem, ogórkiem i sosem tzatziki. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w grubszą kostkę skórka
Kuchnia w oparachJuż kiedyś na blogu pojawił się przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną z boczkiem, tak była pyszna ale ta bije ją na głowę! Sałatka jest bardzo dobra ale doskonale sprawdzi się jako baza do sałatki śledziowej. Czytaj więcej
PychotkaaaKluski ziemniaczane często bywają nadziewane mięsem lub białym serem, ale na co dzień przygotowuje się zwykle ich najprostszą wersję, bez nadzienia, za to z okrasą z cebuli, słoniny lub boczku. Są one alternatywą dla podawanych zazwyczaj ziemniaków tłuczonych, ale też mogą być dobrym sposobem na wykorzystanie nadmiaru ziemniaków, które zostały po obiedzie. Kluski ziemniaczane smażone, na które dzisiaj zapraszam, przygotowałam
Trzeci talerzdanie będzie niezapomniane. Możecie skorzystać także z gotowej mieszaki przypraw zwanej Harrisa – ma w sobie wszystkie niezbędne dodatki. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów
nietylkopasta.plmoja córka i do której ja sama, do tej pory wielka przeciwniczka żuru się przekonałam. Czysty, prawie klarowny żur, do tego kopczyki tłuczonych ziemniaków, plasterki kiełbaski i skwarki z boczku, tak mogę jeść. Zresztą dodanie gniecionych kartofli do zupy, szczególnie do żuru to od lat sposób na oszczędność w kuchni, czyli zagospodarowanie ziemniaków, które zostały nam po innym obiedzie. Takie
Bernika - moj kulinarny pamietnikmięs (kotletów schabowych lub mielonych, gołąbków, mięs pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę chili, brokuły, fasolkę szparagową, cukinię, suszone pomidory, paprykę, groszek konserwowy, kukurydzę konserwową), doprawiając ziołami (natką pietruszki, bazylią, tymiankiem) i przyprawami (papryką mieloną, curry, kurkumą
Kulinarne S.O.S.smak kojarzy mi się z dzieciństwem i wczesną młodością. Pamiętam jak w drodze do szkoły (liceum) często skręcałam do cukierni, gdzie kupowałam właśnie tego pączka. Co ciekawe wtedy w boczki mi nie szły, bo byłam bardzo szczupła ;-) Wam również polecam ten przepis, tym bardziej jeżeli nigdy nie jedliście tych pączków. Są przepyszne, a ich przygotowanie nie jest wbrew pozorom trudne
Passions hobbies lifedietetyczne burrito meksykańskie Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem feta Kurczak tikka masala – prosty przepis Szybki obiad: fasolka farmera z boczkiem, chili i cytryną Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 4 PORCJE) 300 g mięsa mielonego
A to pestkaPrzepis oryginalny pochodzi stąd . Lubię przeglądać zagraniczne blogi kulinarne, bo można często wypatrzeć coś ciekawego, albo śmiesznego, jak przepis na typowo polskie „pierogis” z ziemniakami, serem i boczkiem w środku Wróćmy do samych faworków. Smakują inaczej niż te nasze polskie. Tradycyjne faworki są bardziej kruche. Nie te są tak kruche, ale też bardzo smaczne. Gdyby
Mieszam w Garnkumieloną czerwoną paprykę. Na koniec podsmażyć na smalcu posiekaną cebulę i dodać do kapuśniaku. Kapuśniak podajemy gorący z pieczywem, albo ugotowanym oddzielnie grochem. Zupę można okrasić skwarkami z wędzonego boczku, a prze podaniem posypać posiekanym koperkiem. Smacznego :) Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach
Moja Książka Kucharskamomentu roztopienia się sera. Najlepiej kroić na kawałki, gdy pizza serowa jest chwilkę przestudzona – ok 3 minut. Pizza serowa świetnie komponuje się także z innymi dodatkami jak pieczarki, boczek, szynka, oliwki oraz sosami np. czosnkowym, BBQ czy pomidorowym. U mnie zawsze jest serwowana z zieleniną czyli rukolą, roszponką i bazylią. Smacznego! — BTW samego spodu pizzy
Ola la LCHFGotować w lekko osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu, aż nie wypłyną na powierzchnię. Wyłowić łyżką cedzakową. 6. Podawać wedle uznania np. z sosem, zrumienioną cebulką lub boczkiem. Smacznego
Kuchnia domowa Ani