boczek - 14002 przepisów (strona:678/934)

Pikantna zupa z pieczonych warzyw 99

misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw  może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych warzyw #s3gt_translate_tooltip_mini { display

Cztery Fajery
Jak przygotować wigilijną kolację 116

Boże Narodzenie podtrzymywał ciepło domu rodzinnego i przede wszystkim pamiętał o tradycyjnych świątecznych smakach i zapachach regionu. Dlatego tez  moje święta pachną barszczem z grzybami, kapustą, pieczonym boczkiem z majerankiem, piernikiem i skórką pomarańczy, którą dodaję do sernika.   Natomiast jako szef kuchni staram się wzbogacać tradycyjne świąteczne menu o nowoczesne smaki. Najbliżsi uwielbiają moją autorską wersję śledzia

Cztery Fajery
Szare kluski z pyszną okrasą 199

ugotowanych ziemniaków -550g surowych ziemniaków startych na małych oczkach -2 jajka -3/4 szklanki mąki ziemniaczanej -1/2 szklanki mąki pszennej -sól,pieprz  OKRASA -5 plasterków boczku -1 średnia cebula -1 mała marchewka -3 łyżki masła -szczypta pieprzu i ziół prowansalskich 550g surowych ziemniaków trzemy na tarce o małych oczkach, kładziemy na sitku i odcedzamy nadmiar płynu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym 139

Kociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym Ta potrawa to taka inna wersja fasolki po bretońsku, bo zamiast kiełbaski i wędzonego boczku mamy w niej mięso mielone podsmażone z cebulką. Danie jest bardzo smaczne i syte. Polecam!     Składniki: 40dkg fasolki Piękny Jaś 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 200ml przecieru pomidorowego Przyprawy: majeranek

Blog z Apetytem
Bagietki czosnkowe 180

czosnkowe *** *** Bagietki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Najlepiej smakują na ciepło *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Roladki schabowe 103

dzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na roladki schabowe w sosie własnym, nadziewane plastrami boczku, cebulą i kiszonym ogórkiem. Roladki schabowe są świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów schabowych i idealnie nadają się na niedzielny obiad. Dodatkowo sos, sporządzony na wywarze z mięsa idealnie komponuje się z ziemniakami i samym mięsem. Roladki schabowe nadziewane są bardzo... Tryb czytania Artykuł Roladki schabowe pochodzi

PysiaGotuje.pl
Domowy Fast Food, czyli mini pizze z cukinii! 133

kolor. Wyjmujemy łyżką cedzakową, układamy na papierze, następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch: - plasterki pieczarki - plasterki ugotowanego jajka - plastry pomidora - po plasterku np. szynki lub boczku lub żółtego sera lub mozzarelli (wedle uznania) Całość zapiekamy w piekarniku przez 20- 30 minut, temp. 180 stopni C. Na wierzch sos: - 1/4 szklanki ketchupu bardzo dobrej jakości - 1/4 szklanki

SMYKWKUCHNI
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 122

owsianej i topinamburu, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli i papryki  ➤Sałatka z kaszy orkiszowej, z kiszoną cytryną, pomidorami, cukinią i papryką  ➤Sałatka z pieczonym kurczakiem, chrupiącym boczkiem i winogronem ➤Sałatka ze świeżego szpinaku, z dodatkiem kurczaka, pomidorków koktajlowych i jajka Owoce sta­nowią dosko­nałe uzu­peł­nie­nie dru­gich śnia­dań , więc dokła­dajmy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Frittata z warzywami 114

sprawia, że danie jest bardzo sycące, dlatego z powodzeniem możemy zaserwować je na szybki obiad. Jeśli natomiast nie możecie sobie wyobrazić obiadu bez mięsa, możecie dorzucić do niej szynkę, boczek czy kiełbasę. Frittatę serwujemy na ciepło, ale również na zimno jest bardzo smaczna. Polecam wszystkim serdecznie! Frittatę można przygotować również w piekarniku, ale jak dla mnie to niepotrzebnie wydłuża czas

e-PrzepisyKulinarne
Hamburgery domowe 113

Doskonale smakuje z sosem domowym do hamburgerów tutaj czytaj http://gotuj-ze-mna.pl/sosy/sos-do-hamburgerow/. A tymczasem zapraszam po szczegóły. Składniki 500 g mielonego mięsa ( sama mielę w domu) kilka plasterków parzonego boczku około 10-15 dkg 2 duże cebule 2-3 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego … Czytaj dalej Hamburgery domowe

gotuj ze mną
Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 172

sierpniowej Piekarni Amber piekliśmy T arte flambée, tradycyjny alzacki placek z cebulą i boczkiem, nazywany też alzacką pizzą. T arte flambée podobna jest do wypiekanego u nas podpłomyka. Swój rodowód bierze, tak jak podpłomyk, od próbnego wypieku chleba. Za pomocą takich cienkich placków z ciasta chlebowego sprawdzano temperaturę pieca przed pieczeniem chleba. Placek umieszczano  w nagrzanym piecu i jeśli

Codziennik Kuchenny
Roladki drobiowe ze śliwkami i serem 139

Roladki drobiowe ze śliwkami i serem Poza sezonem te pyszne roladki, można przygotować z suszonych śliwek. Roladki również dobrze smakują, otulone boczkiem. Ja podałam je z kaszą kuskus, bo bardzo ją uwielbiam. Składniki: filet z kurczaka - 1 podwójny śliwki węgierki - 6 szt + do dekoracji ser żółty wędzony - 4 plastry sól i pieprz przyprawa do kurczaka Panierka: jajko - 1 szt bułka

Kuchnia Danusi
Makaron z małżami 170

pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami makaron z małżami Przygotowanie: ok 20 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Penne alla vodka 183

pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami penne alla vodka Przygotowanie: 15 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Makaron z kurkami 154

zapach. Na patelnię wlewamy wino, wszystko ze sobą mieszamy i na małym ogniu odparowujemy 2/3 płynu. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki i wlewamy śmietankę. Dodajemy 2 łyżki startego parmezanu, pokruszony boczek, mieszamy i zagotowujemy sos – gotujemy 2 minuty aż lekko zgęstnieje, próbujemy – solimy i mocno pieprzymy do smaku.   Przekładamy do sosu ugotowany al dente i odcedzony makaron, mieszamy go dokładnie

Karo in the Kitchen