Fasolka w pomidorach- samodzielne danie lub baza do fasolki po bretońsku

Fasolka w pomidorach- samodzielne danie lub baza do fasolki po bretońsku

Fasolka w pomidorach- samodzielne danie lub baza do fasolki po bretońsku

Sycąca i aromatyczna potrawa, najlepiej smakująca na drugi dzień- fasolka w pomidorach. Może ona stanowić samodzielne, wegetariańskie danie, jak również może być podstawą do słynnej fasolki po bretońsku- wystarczy podsmażyć boczek z ulubioną kiełbaską i wymieszać. Ja zazwyczaj tak robię- jednego dnia serwuję w wersji wege, a drugiego- dla urozmaicenia- z mięskiem. Bardzo istotnym elementem jest gotowanie fasoli- pamiętajcie: fasolę moczymy w wodzie około 8 godzin -odlewamy- zalewamy świeżą wodą- pierwsze 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.