dużym garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami pierogi, zamieszać. Gotować ok. 5 minut od momentu wypłynięcia. Wykładać na natłuszczony talerz. Pierogi ruskie podawać z kwaśną śmietaną, podsmażoną cebulą lub boczkiem. Po ugotowaniu i przestygnięciu można je także podsmażyć na patelni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparySzpecle (Spätzle) są potrawą kuchni niemieckiej, mogą być dodatkiem do zup zamiast makaronu lub podawane z np. serem, boczkiem, kiszoną kapustą stanowić główną część dania. Najłatwiej je przygotować przy użyciu specjalnej tarki ale bardzo dobrze radzi sobie także zwykła łyżka cedzakowa, przez którą przeciska się ciasto do wrzącej wody. Po ugotowaniu szpecle koniecznie trzeba przelać zimną wodą, żeby się
niecodziennikparyrazu przekonała mnie do siebie. Teraz przy okazji prowadzenia bloga mogłem sobie o niej po dłuższym czasie przypomnieć. Ważnym elementem zupy z czerwonej soczewicy jest wędzona kiełbasa lub boczek, które nadają wspaniałego smaku i aromatu. Składniki na zupę z czerwonej soczewicy 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 1 / 2 litra wywaru z warzyw lub rosołu 200 g kiełbasy 2 marchewki
niecodziennikparysałatką ze szpinaku i granatu był to lekki i smaczny posiłek, w sam raz po sylwestrowych potrawach. Mięso perliczki ma mało tłuszczu i wymaga odpowiedniego podejścia. Poprzednio obkładaliśmy ją boczkiem, a tym razem zamknęliśmy w worku do pieczenia z dużą ilością płynów, co ułatwia pieczenie i pozwala uzyskać soczyste i delikatne mięso. Składniki na perliczkę pieczoną w winie i soku
niecodziennikparyjeszcze dwa przepisy na nietypowe chlebki, a są nimi: odrywany chlebek ziołowy - to taki klasyk, ale myślę, że warto się o niego pokusić chleb z boczkiem - pyszny chleb z wnętrzem jakiego się nie spodziewasz! Bułeczki drożdżowe Najlepsze według Was! Bułki wrocławskie - piękne, puszyste, z doskonałą skórką. Bułki pszenne to moje lubione. Cóż, uwielbiam gluten i nie zamierzam się
MamaOskarkadomu z dziećmi czy to jest home office nie mamy głowy na wymyślanie obiadu, dlatego zawsze sprawdzają się szybkie przepisy :) Makaron raczej macie, do tego brokuł, cebula może być boczek, twaróg lub feta i jest szybki i pyszny obiad :) Czytaj więcej
Ana Mari's worlddomu z dziećmi czy to jest home office nie mamy głowy na wymyślanie obiadu, dlatego zawsze sprawdzają się szybkie przepisy :) Makaron raczej macie, do tego brokuł, cebula może być boczek, twaróg lub feta i jest szybki i pyszny obiad :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldkurczaka, pierś z kurczaka, odrobina kaczki, miałam też około 300 g łopatki wieprzowej, która została mi po klasyfikacji) 1,5 kg podgardla wieprzowego (można ewentualnie zastąpić tłustym boczkiem, ale lepiej poszukajcie w sklepach podgardla) 500 g wątróbki drobiowej 50-70% wywaru z duszenia mięs Do gotowania mięsa: 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera opalona cebula 3 liście laurowe
Kocham..lubię..gotuję..zupy): 400g grochu suchego w połówkach kości i resztki mięsa, skóra z kaczki pieczonej (również sos z pieczenia) – można pominąć w wersji wege, można zastąpić kawałkiem kiełbasy czy boczku coś z włoszczyzny co mamy np: 1 korzeń pietruszki, 1 plaster selera korzeniowego, plaster kapusty białej 4 cebule 3 ząbki czosnku 0,5 kg ziemniaków 4 łyżki pęczaku suchego
Dorota Smakujeprzykład talerzem i grillujemy z obu stron ok. 3 minuty z każdej strony. Wykładamy na talerze i podajemy z domowym ketchupem. Jak zrobić: Tosty z awokado, jajecznicą i boczkiem Smacznego! Artykuł Tosty z żółtym serem i ketchupem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybkie i pyszne leczo warzywne to proste, ale bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Podstawowymi składnikami są cukinia, papryka i pomidory. Nasza wersja leczo będzie z dodatkiem kiełbasy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniakach hasselback, które przywędrowały do nas ze Szwecji. To własnie tam przyrządzono je po raz pierwszy w restauracji Hasselbacken (około 200 lat temu). Ziemniaki możecie przyrządzić również z wykorzystaniem boczku czy sera, które należy włożyć między nacięcia . Spróbujcie koniecznie i znajdźcie swoją ulubioną wersję. Drukuj Ziemniaki hasselback Przygotowanie: 1 h. 20 min. Wielkość: 12 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 81 kcal Składniki
Przepisy na widelcu