można jeść na surowo, ja bardzo lubię grillowaną. Podsmażona chwilę na patelni zmięknie i można dodać do niej wszystko to co lubimy a ona przyjmie smak: kiełbasę, jajka, kaszankę, boczek, tofu marynowane, sery, wędlinę. Jeśli lubicie kaszankę, koniecznie przygotujcie ją w takiej wersji, która sprawi że zjecie ze smakiem jedną z dziennych porcji warzyw. PRZEPIS NA CUKINIA Z KASZANKĄ Składniki
Dorota Smakujetakże świeże warzywa. Sałatka z pancetą, pomidorem i serem długodojrzewającym Keto zakupy to podstawa Tym sposobem mamy już załatwione kilka pierwszych posiłków. Śniadanie w postaci jajecznicy na tutejszym boczku (panceta), w towarzystwie sałaty z pomidorami daje uczucie sytości do wieczora, nawet podczas całego dnia spędzonego na plażowaniu. Na kolację zaś wjeżdża mięsko (u nas na przykład w postaci Ćevapčići
Modern Cave Girljedzmy sezonowo. Łapcie nasze przepisy pełnymi łyżkami! Bo ta zupa – bezmięsna małosolna ogórkowa z papryką tylko jedno ma imię! Koniecznie zobaczcie przepis na ogórkową ze świeżych ogórków z boczkiem i przepis na najlepszą zupę ogórkową z klopsikami. Bezmięsna małosolna ogórkowa z papryką , składniki na 4 porcje zupy: 1 mały por 2 łyżki masła 1 młoda marchew 1 mała pietruszka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięburrito podsmażamy na suchej patelni grillowej lub w piekarniku/mikrofalówce. Podajemy z dodatkami 🤤 Sprawdź również przepis na: Zupę meksykańską z mięsem, fasolą i kukurydzą Śniadaniową quesadillę z jajecznicą i boczkiem
Czarnawisienkaziemniaczaną i odstawiam. Ciasto dzielę na pół, rozwałkowuję na grubość około 3 mm i wykrawam kółka szklanką lub kubkiem. Na każde kółko kładę łyżkę jagód, kółeczko składam i zlepiam boczki formując pierożek. Gotowe pierogi układam na desce oprószonej mąką. Następnie zagotowuję 5 litrów wody z 1 płaską łyżką soli i gotuję pierogi na średnim ogniu (muszą lekko się gotować
Słodki sentymentPyszna kolorowa sałatka z soczystym kurczakiem,chrupiącym boczkiem, jajkiem serem pleśniowym i warzywami do tego pyszny sos.pięknie prezentuje się na stole i spokojnie może zastąpić obiad. Polecam na każdą domową imprezę, zniknie błyskawicznie i każdy będzie chciał jej spróbować
Swojskie jedzonkokaszank i z grilla podaje się surówkę z kapusty kiszonej , ziemniaki i pyszną cebulę z dodatkiem ketchupu i odrobiny cukru. Kaszanka z grilla, Kiełbasa w boczku z grilla oraz Smażone kiełbaski z cebulą to klasyka, która zawsze robi u nas furorę. Rzadko kupuję kaszankę, bo ciężko tutaj dostać smaczną, ale wreszcie przywiozłam z Polski od mojego sprawdzonego rzeźnika, kaszanka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięogniu cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie – nie powinna być bardzo sztywna. Przełóż na talerz, przybierz koperkiem i od razu podawaj. Rada: jajecznicę możesz zrobić też na boczku – pokrój go w kostkę, wytop nieco na patelni i przesmaż razem z cebulą i kurkami. W tej wersji nie używamy masła. Artykuł Jajecznica z kurkami. Rzecz prosta i niezwykle
Kulinarna Polskachemią. Lato za oknem, lato na talerzu, jedzmy sezonowo. Łapcie przepisy pełnymi łyżkami! Bo zupa ogórkowa nie jedno ma imię! Koniecznie zobaczcie przepis na ogórkową ze świeżych ogórków z boczkiem i przepis na najlepszą zupę ogórkową z klopsikami. Bezmięsna zupa ogórkowa ze świeżych ogórków , składniki na 4 porcje zupy: 1 mały por 2 łyżki masła 1 młoda marchew 1 mała
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzbożową (np. Inkę) lub dodać zaparzoną kawę espresso. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z patelni… Paprykowe krążki nadziewane mięsem Łatwe kotlety jajeczne Kotlety rybne siekane Makaron z boczkiem i twarogiem
Kulinarny S.O.S.kapustę to polecam zrobić z młodej kapusty kiszonej . U mnie w domu natomiast jadało się Szare kluski z zasmażaną z kapustą kiszoną albo gotowało do ziemniaków zasmażaną kapustę. z boczkiem. Polecam też przepisy na kapustę kiszoną zasmażaną z kminkiem oraz czerwoną kapustę zasmażaną. Składniki na Ziemniaki z kiszoną kapustą i kiełbasą: ½ kg ziemniaków, ½ kg kiszonej kapusty, 1 średnia cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy
Fascynacje Aniktóra przygotowuję w kilka minut. Zawsze wtedy kiedy nie mam w domu wyżej wymienionych, tradycyjnych okras lub składników na nie albo wtedy kiedy nie mam czasu na siekanie słoniny, boczku, cebulki i powolne przesmażanie. Zawsze jednak w domu mam dobry olej i zwykle w kuchennej szafce z przyprawami mam słoik cebulki prażonej. Odkryłam, że dzięki tym dwóm składnikom otrzymuję wegańską
Dorota Smakujekropki pełnoziarnistego pieczywa tostowego, 2 jajka, 1 dojrzałe awokado, 2 szczypty spiruliny (opcjonalnie), 4 plasterki bekonu (lub surowego boczku wędzonego), sól, olej do smażenia. Kolejna kanapka z pieczywa tostowego na moim blogu. Tym razem bazę kanapki jest awokado wzbogacone spiruliną, która stanowi unikalną mieszankę składników odżywczych, jakiej nie jest w stanie nam zaoferować żaden inny produkt spożywczy. Spirulina posiada
Świat Domowej Kuchniinspirację dziękuję Aleksandrze, której kompozycja przypraw bardzo mi zasmakowała - dzięki Olu :) Składniki: 60 % mięsa wieprzowego klasy I - wp I (z szynki, łopatki) 40 % mięsa wieprzowego klasy II - wp II (boczek, karkówka, podgardle (10% max) - najlepszy mix tych mięs) 18 g peklosoli/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 2 g pieprzu czarnego mielonego 2 g gorczycy mielonej 3 g czosnku świeżego przeciśniętego
Kocham..lubię..gotuję..