boczek - 14002 przepisów (strona:638/934)

Kabanosy Muskiego 134

rynku, nadziewanie wychodzi jeszcze sprawniej. O lejku możecie poczytać tutaj.  Serdecznie polecam :) Składniki: 30% szynki wieprzowej, klasa I 10 % podgardla wieprzowego 60 % wieprzowiny klasy II (u mnie boczek i ścinki po klasyfikacji szynki wp) 18 g peklosoli/kg mięsa Przyprawy na kg mięsa: 3,5 g pieprzu czarnego mielonego 2 g kminku (dałam mielony) 1 g gałki muszkatołowej

Kocham..lubię..gotuję..
Chłodnik z kiszonych buraków 90

kiszoną botwinką Tarator, czyli ogórkowy chłodnik Chłodnik kokosowo-jabłkowy Chłodnik jabłkowy z cynamonem Tarator, czyli ogórkowy chłodnik Chłodnik kokosowo-jabłkowy Chłodnik jabłkowy z cynamonem Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik   Chłodnik z kiszonych buraków Chłodnik z kiszonych buraków Czas przygotowania: 15 minut Składniki: buraki kiszone w kefirze - kliknij w link po przepis ugotowane jajka rzodkiewka sól pieprz  opcjonalnie

Kulinarne przygody Gatity
Keto burger w cukinii (Paleo, LowCarb) 184

grillowy w rozkwicie, ale nie przekłada się to wcale na ilość przepisów na dania z grilla na blogu… Jak do tej pory pojawiło się właściwie tylko jedno – cukinia w boczku . Nie oznacza to jednak, że nie grilluję. Albo że grillowanie nie jest kompatybilne z dietą ketogeniczną – wręcz przeciwnie. Jest ku temu pewna konkretna przyczyna. A nawet dwie… Otóż dania

Modern Cave Girl
Tarta o smaku pizzy 119

dać do foremki i pieczemy 30 min w temp 180 st .Gdy jest już upieczona i ostygnie posmarować ketchupem ,a potem nałożyć ulubione dodatki ,ja dałam plasterki kiełbasy ,troszkę boczku ,papryki czerwonej i posypać mozzarellą ,zapiekamy w piekarniku

Moje Wyroby
Parzybroda z młodej kapusty 1373

śmieszna nazwa. Parzybroda w postaci gęstej potrawki to proste i pyszne danie jednogarnkowe. Oprócz białej kapusty zawiera również ziemniaki, a w niektórych przepisach też skwarki ze słoniny lub podsmażony boczek. Moja wersja parzybrody jest wegetariańska i przygotowana z młodej kapusty oraz młodych ziemniaków, z dużą ilością zieleniny - koperku oraz szczypiorku. Zagęszczona jest zasmażką z cebulą, na maśle. Dzięki młodym warzywom

Kuchnia MagdaLeny
Parzybroda z młodej kapusty 1374

śmieszna nazwa. Parzybroda w postaci gęstej potrawki to proste i pyszne danie jednogarnkowe. Oprócz białej kapusty zawiera również ziemniaki, a w niektórych przepisach też skwarki ze słoniny lub podsmażony boczek. Moja wersja parzybrody jest wegetariańska i przygotowana z młodej kapusty oraz młodych ziemniaków, z dużą ilością zieleniny - koperku oraz szczypiorku. Zagęszczona jest zasmażką z cebulą, na maśle. Dzięki młodym warzywom

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE ZAPIEKANKI Z BAGIETKI 110

skróty" i kupuję bagietki.  Składniki: (na 4 zapiekanki) 2 bagietki  ok. 300 g pieczarek 2 cebule 2  ząbki czosnku 200 g dowolnej wędliny (szynka, kiełbasa lub boczek) ser żółty dobrze topiący się (u mnie starta mozzarella) olej  do smażenia  sól, pieprz, słodka papryka zielenina u mnie dodatkowo kilka plasterków ogórka małosolnego ketchup Wykonanie: Pieczarki obieramy

Walijskie Pichcenie
Angielskie śniadanie 95

Pieczarki – przesmażone na maśle   Pieczywo – to zazwyczaj białe lub brązowe pieczywo tostowe, możecie je oczywiście zastąpić swoim ulubionym Angielskie śniadanie składniki dla 2 osób: 4 plastrów bekonu (boczku) 2 jajka 2-4 surowe kiełbaski, można zastąpić np. frankfurterkami fasolka w sosie pomidorowym ( baked beans ) 2 pomidory 400g małych, drobnych pieczarek pieczywo tostowe (lub inne ulubione) masło sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis 80

Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis[/caption] Zobacz inne przepisy na leczo: Leczo Z Cukinią – Najprostszy Przepis Dietetyczne Leczo Pieczone W Piekarniku (296 Kcal) Leczo Z Boczkiem Dietetyczne Leczo Ze Słodką Nutą (134 Kcal) Leczo Z Cukinii, Bakłażana I Papryki Leczo Z Kiełbasą I Papryką Artykuł Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek z domową krówką i czekoladą 72

łyżki śmietany kwaśnej Szczypta soli 100 g masła Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Wszystkie składniki zagniatam na ciasto. Rozwałkowuję i wykładam ciastem wysmarowaną tortownicę (26 cm) zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Ciasto wstawiam do zamrażarki na 15-20 minut. Nagrzewam piekarnik do 180 stopni, wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam do piekarnika na 15-20 minut, aż się

Słodki sentyment
Mazurek truskawkowy (vege) 91

lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej strony warkocz. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż się lekko zarumieni. Odstawiam do wystygnięcia. Mazurka zawijam szczelnie w folię aluminiową i zostawiam

Słodki sentyment
TRADYCYJNE ŁAZANKI Z KAPUSTĄ: przepis 77

typu łazanki - ugotować wg. przepisu na opakowaniu 500g kapusty białej 1 duża cebula ok. 150g pieczarek, oczyścić, zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami 100g świeżej słoniny (ew. boczku) sól i pieprz do smaku dodatkowo: ok. 50g słoniny do okraszenia (pokroić w kostkę i wytopić) Sprawdzony przepis na łazanki z kapustą: Krok 1. Kapustę białą posiekać, podgotować w osolonej

Moja Książka Kucharska
Naleśniki pina colada! Kokosowo - ananasowe! 162

ośmiornicą 5. Sałatka z młodych ziemniaków ze szparagami 6. Szparagi grillowane w szynce parmeńskiej z risotto 7. Sałatka z grillowanym kurczakiem i cieciorką 8. Orkiszowa tarta ze szparagami i boczkiem 9. Zielone pesto z grana padano i szparagami 10. Krewetki w sosie parmezanowym

SMYKWKUCHNI
Kapuśniak z młodej kapusty 107

kapuśniaku: z młodej kiszonej kapusty i ze świeżej młodej kapusty. Na wiosnę, gdy na straganach pojawia się młoda kapusta to robię z niej kapuśniak lub podsmażam na gęsto z boczkiem lub kiełbasą. Kapuśniak z młodej kapusty najczęściej gotuję na szyjkach drobiowych i młodych warzywach, gdyż taki wywar szybko się gotuje wystarczy 30 minut. Świeża młoda kapusta szybko dochodzi, po dodaniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię