Jabłecznik z orzechową kruszonką 244można ciasto nakryć folią, żeby za bardzo się z wierzchu nie spiekło). Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 6. Jabłecznik można podać z bitą śmietaną lub lodami. Udanych wypieków
Mała Cukierenka
Tort pralinowy "Owoce Morza" 240chłodzić się przez noc w lodówce. Masa śmietanowo-czekoladowa jest zwarta, a jednocześnie delikatna w swojej konsystencji, kremowa i rozpływająca się w ustach, z delikatną orzechową nutką. Całość obłożona bitą śmietaną (już bez dodatku cukru), posypana delikatnie kakao z ułożonymi na wierzchu czekoladkami belgijskimi w kształcie muszelek i owoców morza. Jeżeli w najbliższym czasie ktoś z Waszych bliskich będzie obchodzić
MyCookBook.pl
Zielone ciasto owocowe 182się rozpuszczą. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Tężejącą masę owocową wyłożyć na ostudzony biszkopt i wyrównać powierzchnię. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gotowe ciasto można podawać np. z bitą śmietaną ozdobioną plasterkiem kiwi. Smacznego
MyCookBook.pl
"Tarta" z jagodami 172Tarta z jagodami tak naprawdę niewiele ma wspólnego z klasyczną tartą, jaką znacie. Nie ma tu kruchego spodu, masy budyniowej czy bitej śmietany. Swoją nazwę zawdzięcza bardziej formie, w której została upieczona :) Tak więc „tarta” z jagodami to ciasto ucierane z dodatkiem tychże owoców. Ciasto jest miękkie i aromatyczne, dość wilgotne (za sprawą jagód), w sam raz na niedzielne popołudnie
MyCookBook.pl
Ciasto Shrek 229samo jest z tym ciastem, które ma ich aż 4! Na samym spodzie znajduje się mięciutki biszkopt, potem warstwa budyniowa na bazie zielonego soku „Kubuś” (lub „Pysio”), następnie bita śmietana z galaretkami agrestowymi i na wierzchu zielona galaretka (agrestowa lub kiwi) :) Dodatkowo między warstwą śmietanową, a galaretką znajduję się niespodzianka w postaci pomarańczowych delicji. Shrek utrzymany jest rzecz
MyCookBook.pl
Torcik jogurtowo-kokosowy z niespodzianką 176foremki o dowolnym kształcie wykrawamy z galaretek figurki. Wykroje robimy jeden obok drugiego, aby jak najmniej galaretki się zmarnowało (oczywiście „skrawków” można użyć podając je z owocami i np. bitą śmietaną jako deser na szybko) :) Do formy wlewamy 3/4 masy jogurtowej. Następnie po środku umieszczamy wycięte galaretki (należy pamiętać, aby wkładać je do góry nogami). Wkładamy je jedna obok drugiej
MyCookBook.pl
Dyniowe latte 166Gorące, bardzo kremowe i aksamitne, absolutnie pyszne latte z dodatkiem puree z dyni :) Słodkie, lecz nie przesłodzone, przyozdobione bitą śmietaną i posypką z cukru trzcinowego z dodatkiem cynamonu. Doskonale rozgrzewa, delikatnie pobudza i pieści zmysły. Koniecznie musicie spróbować! Składniki (na 3-4 porcje w zależności od pojemności szklanek): 375 ml mleka 100 g puree z dyni 3 łyżki cukru trzcinowego
MyCookBook.pl
DESER Z BUBYNIEM I GALARETKĄ MALINOWĄ 179gorący przelać do salaterek. Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, wystudzić. Na przestudzony budyń wyłożyć maliny, całość zalać zimną galaretka. Wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała.Można udekorować bitą śmietaną
Darcia w kuchni
Łódka melonowo – arbuzowa 256Normal 0 21 Melon Arbuz Sok z cytryny Bita śmietana Łyżką powycinać kulki z arbuza i melona. Ze skórki melona wyciąć łódkę, ułożyć na niej kulki owoców, skropić sokiem z cytryny, podawać np. ze śmietaną
Camilla w kuchni
Torcik Bezowy z Bitą Śmietaną 227łyżką, bo przecież tylką wychodzą takie fajne wzorki. To wszystko powstało bardzo spontanicznie, jednego wieczoru, tak po prostu wstałam , ubiłam pianę i wstawiłam bezy do suszenia, następnego dnia przełożyłam bitą śmietaną i udekorowałam jeżynami z syropu,które przygotowałam jakiś czas temu w słoikach. Kiedy zaserwowałam synowi kawałek, uśmiechną się od ucha do ucha ;) Tata zobaczył torcik na fan page
Blondynka Gotuje
Szpajza cytrynowa 164dokładnie rozmieszać. Deser przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężał. Udekorować wg uznania. Ja użyłam brzoskwiń w puszce, suszonej żurawiny, pokruszonych herbatników i kandyzowanych owoców. Polecam też bitą śmietanę
Di gotuje
Cesarski strudel! 267wyjątkowo urokliwe miejsce. Jak będziecie w Cieszynie to nie zapomnijcie o tej kawiarni. Zachwyci Was jej atmosfera, piękne wnętrze i bogate menu. Deser ten podaje się na gorąco z bitą śmietaną i lodami waniliowymi, oprószony cukrem pudrem, lub na zimno. Składniki na ciasto makaronowe: 200g mąki pszennej 1 łyżka masła 3 łyżeczki oliwy 1/3 szklanki letniej wody z łyżeczką octu
Kuchnia Pani Wiosny
Szarlotka pod owsianą kruszonką z jagodami 241jabłka, pełne witamin, dlatego dziś przedstawię przepis na szarlotkę, która jest wykonana na cieście z mąki owsianej, jest bardzo kruchutka, delikatna i rozpływa się w ustach, a zamiast klasycznej bitej śmietany domowa konfitura z czerwonej porzeczki. Składniki na ciasto: 220 gram mąki owsianej 150 gram masła 1 jajko Garść jagód. Masła jabłkowa: 3 jabłka 1 łyżeczka masła 1 łyżka
Pause Gotowanie!
Naleśniki zapiekane z brzoskwiniami i malinami 252obrana i pokrojona), posypujemy je cukrem pudrem i składamy na pół. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i sklejamy. zapiekamy na patelni ok 3 minut z każdej strony. Podajemy z bitą śmietaną. W ten sposób można zapiekać dowolne owoce. Smacznego
sierotka maRysia w kuchni
Suflet czekoladowy 261piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 7 minut aż nasze suflety pięknie wyrosną i się zarumienią Podajemy na ciepło z dowolnymi dodatkami (cukier puder, owoce, bita śmietana
sierotka maRysia w kuchni