Przelewamy do pucharków i odkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą galaretkę mieszamy ze 100 ml truskawek i przelewamy na stężałą masę, wkładamy do lodówki. Przed podaniem ubijamy śmietankę na bitą śmietanę i ozdabiamy wraz z truskawkami deser. Życzę smacznego. Przepis bierze udział w konkursie Fabryka Form http://fabrykaform.pl/magazyn/konkurs-kulinarny-joseph-joseph-w-ff.php
Kulinarne życiemiseczce 2 łyżki cukru trzcinowego z 1/2 łyżeczki cynamonu i garstką posiekanych orzechów laskowych). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-25 minut. uwagi: świetnie wyglądają udekorowane bitą śmietaną i posypane cukrem trzcinowym!! (smakują jeszcze lepiej!!!:) SMACZNEGO Marcin
Ania i Marcin gotująpołamaną czekoladę i brązowy cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Najłatwiej trzepaczką rózgową. Resztę śmietanki ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Gorącą czekoladę wlać do kubków lub szklanek, ozdobić bitą śmietaną. Podawać od razu po przygotowaniu
Codzienna kuchnia niecodziennazmniejszcie temperaturę pieczenia do 190⁰C i wydłużcie czas pieczenia o 5 minut. Ptysie po upieczeniu wyjmujemy i studzimy na kratce. Całkowicie ostudzone kroimy na pół i nadziewamy – bitą śmietaną, bezą włoską , kremem budyniowym (przepis na krem TUTAJ ). Równie dobre są w wersji wytrawnej – nadziane przesmażonymi wcześniej pieczarkami i żółtym serem albo z chili con carne, zapieczone i podane
Karo in the Kitchenorzeźwiającą pianką bezową. Pychota! Dodam, że jest prosta w wykonaniu, szybko też znika - nie ma znaczenia czy podamy ją na ciepło czy zimno, z gałką lodów czy też z bitą śmietaną - żadnej wersji nie można się oprzeć. Spróbujcie koniecznie! Składniki (na tortownicę o śr. 24-26 cm): Ciasto półkruche: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła
Domowa Cookierenka AgiBeza, krucha z zewnątrz, piankowa w środku i bita śmietana połączona z czekoladą karmelową i gorzką, całość zwieńczona konfiturą z wiśniami…bomba kaloryczna to fakt, prawdziwa arystokracja wśród najsłodszych deserów świata. Kiedyś nie chciała ze mną współpracować, więc po kilku nieudanych próbach, odpuściłam na kilka lat. Teraz skusiłam się na nią znowu…i o dziwo udała się
Wanilia i Kardamondziałań. Praca to zupełnie inna sprawa. Uwielbiam tam jeździć, spędzać dni na temperowaniu czekolady, robieniu ciast z kremem i - ostatnio - festelavnsboller (czyli bułeczek z ciasta duńskiego z kremem i bitą śmietaną, pieczonych właśnie w okresie karnawału). Nawet wałkowanie metrów kruchego ciasta nie sprawia mi już problemów. Ale przez te dziewięć-dziesięć godzin tak się wyeksploatuję, że w domu
Pożeraczka, czyli raz adobrzePodałam ją z owocem granatu – jest słodki ale i lekko cierpki, przyjemnie przełamuje słodycz galaretki. Gdyby to był środek lata, na zakąskę byłyby wiśnie. I może jeszcze odrobinę bitej śmietany. Mimo że gumidrink jest zimny, przyjemnie od środka rozgrzewa. I z pewnością w takim wydaniu nie jest to deser dla dzieci. SKŁADNIKI 1 opakowanie galaretki o smaku wiśniowym
Karo in the Kitchenniedzielną kawkę i nie tylko szybki sernik na zimno jak znalazł!Można wzbogacać to ciasto owocami, bitą śmietaną, konfiturą, jednym słowem czym tylko chcecie! SKŁADNIKI: 1 kg. mielonego sera(u mnie w wiaderku) 2 galaretki agrestowe 2 galaretki malinowe 1 mała paczka biszkoptów okrągłych 2-3 łyżki amaretto owoce do dekoracji WYKONANIE: agrestowe i malinowe galaretki rozpuścić w połowie
Kuchnia Beatyprzyrządzona na słodko. Można je zwijać, składać lub jeść w formie placków. Z czym je podawać? To również rzecz gustu. Może to być np. cukier puder, dżem, bita śmietana - czy ulubiony sos. Zapewniam Was, że solo również znikną. (2 porcje) Pierwsza warstwa: 3/4 szklanki mąki 1 szklanka wody (w temperaturze pokojowej) 1 łyżka oleju
Di gotujestatystykach wyglądał tak : 824 polubień na FB 151 obserwujących 9 postów 40,896 wyświetleń najpopularniejsze posty : Kruche rurki z bitą śmietaną Śniadaniowa sałatka z jajkiem Galaretka drobiowa Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie Martywlać równo do 4 szklanek.Resztę budyniu połączyć z cynamonem ,ostudzić.Ubić kremówkę , połowę wymieszać z resztą budyniu i wyłożyć jako drugą warstwę do szklanek.Czekoladę zetrzeć .Do pozostałej bitej śmietany dodać Czekoladę.Krem wyłożyć do szklanek jako trzecią warstwę deseru.Każdą porcję udekorować pozostałą czekolada lub posypać kakao.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSzarlotka to jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Szarlotki mogą być różne: na biszkopcie, na cieście kruchym, z galaretką, bitą śmietaną, podawane z gałką lodu, na ciepło lub na zimno. Ja proponuję szarlotkę na kruchutkim spodzie, przykrytą słodką, różową pianka i kruszonką. Różowa pianka nadaje ciastu dodatkowego uroku i zachęca do spróbowania. Polecam
Nastoletnie Wypiekaniebardzo chrupiący, a przy tym mało pracochłonny - surowe ciasto nie wymaga chłodzenia - można od razu go upiec :) Gotowa szarlotka smakuje najlepiej na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub kleksem bitej śmietany :) Spód: 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g miękkiego masła 1 szklanka cukru pudru Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną puszystą masę
Chocolate Muffin Blogcukier 1 szklanka, aromat migdałowy Delecta 1/2 łyżeczki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy Delecta 1 duża porcja/64 gram, skórka pomarańczowa 3 łyżki, biszkopty okrągłe 150 gram, bita śmietana - w opisie, mocno kolorowa posypka Decorada Delecta - 2łyżki, posypka maczek z mango Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem
W Mojej Kuchni Lubię