biszkopt - 17572 przepisów (strona:862/1172)

Ciasto Arbuz / 'Watermelon' Spinach Cake 93

cieście. Jest bardzo popularne na polskich blogach kulinarnych, dlatego i ja postanowiłam stworzyć swoją wersję. Moje ciasto Arbuz jest inne niż wszystkie, ponieważ nie przygotowałam go na zwykłym biszkopcie szpinakowym, ale na pysznym, mięciutkim cieście babeczkowym z użyciem banana. Do przygotowania ciasta Arbuz będziecie potrzebować blendera, który zmiksuje mokre składniki na bajecznie zielony, gładki koktajl. Warto dodawać liście szpinaku stopniowo

Lekcje w kuchni
Rolada biszkoptowa z kremem chałwowym 105

Zapraszam na świąteczną roladę biszkoptową z kremem chałwowym. Delikatny, puszysty biszkopt z obłędnie pysznym kremem chałwowym posmakuje wszystkim, którzy uwielbiają chałwę. Rolada jest bardzo prosta do przygotowania, krem również, zatem zachęcam do przygotowania. Dodatek malin przełamuje słodycz kremu i cudownie równoważy smaki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mandragora 15131

Kolejne super ciasto ze starego zeszytu mojej mamy. Lubię do niego wracać bo jest dość szybkie w wykonaniu i smakuje wyśmienicie. Każdy kto go spróbuje prosi

Prosty przepis na
Pyszne i łatwe ciasto kakaowo-miodowe z masą budyniową +FILM 107

ustach a z dnia na dzień jest coraz lepsze.  Polecam i zapraszam po przepis i do obejrzenia filmu  SKŁADNIKI * proporcje na dużą blaszkę około 25x35cm KAKAOWY BISZKOPT -3 jajka -0,5 szkl cukru -250ml mleka -100ml oleju -400g mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka kakao CIASTO MIODOWE -1 szkl mąki pszennej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Top 20 przepisów na wielkanocne słodkości 116

mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne połączenie smaków 17. Mini tiramisu z kremem kajmakowym i frużeliną truskawkowo-malinową . Krem na bazie mascarpone i masy krówkowej przełożony biszkoptami nasączonymi mocną kawą oraz frużeliną owocową. Wierzch posypany gorzkim kakao.  18. Deser czekoladowy - "odchudzona" wersja, tj. bez dodatku śmietany. Taki deser przypadnie do smaku osobom będących na diecie

Ugotować
Malta - Ciasteczko daktylowe z anyżem (Imqaret) 234

ciekawsza kuchnia. Skupiając się wyłącznie na słodyczach, na Malcie równie tradycyjne jest cannolli (sycylijskie rurki z kruchego ciasta z nadzieniem z ricotty), red velvet cake (amerykańsko-brytyjski czerwony biszkopt przekladany kremem) czy właśnie imqaret (smażone na głębokim tłuszczu ciastko z nadzieniem daktylowym, inspirowane kuchnią arabską). Dzisiaj proponujemy imqaret w wersji uproszczonej, z ciasta filo, z patelni. Mimo, że nazwa ciasteczka

Roślinożerni urlopowicze
Marcepanowo makowa kostka 95

minut. Wyjmuję z piekarnika i zostawiam do ostygnięcia. Polewa czekoladowa: Czekoladę łamię na kawałki, przekładam do miski, dodaję zimne mleko. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą wylewam na biszkopt. Zostawiam do zastygnięcia. Masa marcepanowa: Śmietanę kremówkę zagotowuję. Dodaję marcepan pokrojony i mieszam aż się rozpuści. Jak ostygnie wstawiam do lodówki na kilka godzin. Potem ubijam mikserem. Żelatynę namaczam

wesoła kuchnia
Babka majonezowa 123

mylić Babka rzeczywiście jest rewelacyjna w smaku. Puszystością i delikatnością nie dorównuje jej żadna inna. Co lepsze, jej wykonanie jest bardzo proste i każdy kto radzi sobie z przygotowaniem biszkoptu, również i z tą babką osiągnie sukces. U mnie w domu rozchodzi się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. Nawet w trakcie sesji, co chwilkę ktoś mi wchodził i odkrajał po kawałeczku

Smaki Na Talerzu
Ciasto Piña colada 142

delikatne. Przepis podaję na mniejszą blachę: 22 x 25 cm. Polecam na osłodę tych trudnych dni… Trzymajmy się razem chociaż wirtualnie, a realnie: #zostańwdomu. Buziaki dla Wszystkich! Składniki na biszkopt: 4 jaja L ¾ szklanki cukru cukier waniliowy ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciepłej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy na sztywno, dodając

Domowe ciasta
Sernik na kwaśnej śmietanie 91

serii „ Podróże z wypiekami ” – pochodzi z Niemiec i w oryginale nosi nazwę „Sernik babciny” – myślę, że w pełni zasługuje na takie miano Składniki na spód: 150 g herbatników lub biszkoptów 50 g masła Ciasteczka kruszę lub blenduję, masło roztapiam. Do masła dodaję zmielone ciasteczka i dokładnie mieszam. Dno tortownicy 24-26 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka wymieszane

Słodki sentyment
Cytrynowa babka na białkach 133

różnych wypieków, a które mroziłam sobie w pojemniczku, żeby się nie zmarnowały. Do tej pory robiłam już zebrę na białkach i babkę trójkolorową na białkach. Piekłam również orzechowe biszkopty na białkach do tortu. Wszystkie te wypieki wyszły znakomite. Teraz postanowiłam zrobić coś lżejszego i postawiłam na cytrusowe smaki. To był strzał w dziesiątkę. Gorąco polecam wam ten przepis

Waniliowe Improwizacje
KOKOSOWY KREM 140

obrotów miksera. W połowie zwiększam obroty i gdy widzę, że krem zaczyna gęstnieć zmniejszam je z powrotem do średnich. Uwagi: Kremy z tych proporcji wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o śr. 16 cm. Skorzystaj z przelicznika foremek. Jakie kremy pasują do kokosowego kremu? Sprawdzisz to we wpisie: połączenia smakowe. Uważajcie […] Artykuł KOKOSOWY KREM pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 87

Składniki: 1 kg twarogu  2 galaretki cytrynowe+500 ml wody  300 g borówek dosłodzić wedle uznania  spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy, aby ostygły.  Borówki blendujemy (ja użyłam mrożonych). Do twarogu dodajemy cukier puder wedle uznania (patrz uwagi). Miksujemy

zdrowo i aktywnie
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 101

Składniki: 1 kg twarogu  2 galaretki cytrynowe+500 ml wody  300 g borówek dosłodzić wedle uznania  spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy, aby ostygły.  Borówki blendujemy (ja użyłam mrożonych). Do twarogu dodajemy cukier puder wedle uznania (patrz uwagi). Miksujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu