biszkopt - 17572 przepisów (strona:853/1172)

Ciasto budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia) 120

paczka herbatników Polewa czekoladowa: tabliczka gorzkiej* czekolady (100 g) 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki cukier lub syrop z agawy (do słodzenia) Dodatkowo: orzechy do dekoracji mleko do moczenia biszkoptów * P olecam wypróbować gorzką czekoladę z różnymi dodatkami – pyszna jest w tym cieście taka z ziarnami kakaowca albo skórką z pomarańczy Wykonanie: Każdy herbatnik zanurzamy na krótko w miseczce

Lamarida.pl
Czekoladowy sernik z truskawkami 107

rano, a potem zabieram wszystko w koszyk i weekend spędzamy razem na działce.  Pamiętajcie żeby zabrać ze sobą dużo wody, świeże owoce no i pyszne ciasto :)  Składniki: biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki cukru 1,1/4 szklanki mąki  1/4 szklanki kakao szczypta soli 1 łyżeczka octu  1 łyżeczka proszku do pieczenia sernik gotowany 750 g sera

Niezły Młynek
10 najlepszych przepisów na domowe ciasta świąteczne 107

przepis na: Kasia w Garach 4. Kokosowa śnieżynka – sernik na zimno przepis na: Kulinarne Inspiracje Futki 5. Murzynek ze śliwkami przepis na: Smakołyki Asi 6. Ciasto krówka na biszkopcie przepis na: Lena Gotuje 7. Domowy Twix przepis na: Waffels & Chips 8. Ciasto Raffaello przepis na: Babka w Formie 9. Ciasto budyniowo-orzechowe przepis na: Smaki Katriny 10. Ciasto

BabskiePorady.pl - Przepisy
Torcik miętowy 97

Orzeźwiający i lekki torcik z kremem na bazie śmietanki,mascarpone i cukierk ów miętowych. Idealny na upalne ,letnie dni! Przepis na tortownicę o średnicy 23 cm. Składniki: Na biszkopt: 3 jaja pół szklanki oleju ¼ szklanki wody ½ szklanki cukru + 3 łyżki 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Wodę,olej ,cukier i kakao mieszamy razem

Przepisy mojej mamy
Tort urodzinowy mojego synka 106

Tort który zrobiłam na 4 urodziny mojego synka. Kolorowe biszkopty upiekłam z gotowych mieszanek biszkoptowych.Przełożyłam je dżemem i bitą śmietaną. Wierzch udekorowałam bitą śmietaną zabarwioną barwnikami oraz opłatkiem jadalnym

Przepisy mojej mamy
Tort śmietanowy z kryształkami 64

grudki. Teraz najprzyjemniejszy etap - do masy wrzucamy pokrojone galaretki i mieszamy łyżką, by je dokładnie rozprowadzić. Gotową masę wylewamy na przygotowany,  przełożony kajmakiem i  umieszczony w tortownicy biszkopt. Na wyrównaną masę z galaretkami wylewamy trzecią, tężejącą galaretkę, koniecznie w jeszcze innym kolorze, niż dwie wmieszane w masę. Jak się bawić, to się bawić. Wkładamy gotowy tort do lodówki

Kronika Piekarnika
Biszkoptowa rolada z jabłkami 63

tarce na cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem cytrynowym. Blaszkę o rozmiarach 36 cm / 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy całą powierzchnię płatkami migdałowymi. Zabieramy się za biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno, dosypujemy stopniowo cukier i miksujemy. Po kolei dodajemy żółtka, cały czas miksując - już na minimalnych obrotach. Na koniec przesiewamy mąkę i cukier waniliowy

Kronika Piekarnika
Biszkopt kawowy z czekoladą 59

Biszkopt kawowy Sabiny Mamy zwyczaj niepisany, w naszym, niestety wykruszającym się zespole zakładowym. Chcesz czy nie, w dniu urodzin przynosisz ciacho. Z własnego piekarnika pochodzące. Ewentualnie z piekarnika teściowej ( mamy jednego zakładowego mężczyznę ). Drobne przekąski również na stole się pojawiają, wszystkie dostępne na pobliskim targu. Jakiż to komfort - z kuchennego biurowego okna spoglądać na główne wejście dzielnicowego targu. :). Życzenia

Kronika Piekarnika
Makowiec z masą serową na kruchym spodzie 61

wyrzutów sumienia się pojawiło. Wykorzystując czas pozostały do rozpoczęcia świątecznej pogoni za wypełnianiem tradycji, jeden przepis. Mak. Ser. Galaretka z powideł. I kruchy spód maślano - migdałowy. Lukier cytrynowy. Miękki biszkopt makowy, kremowy ser w nim zatopiony, chrupiące kruche ciasteczka. Ciasto pracochłonne, ale kiedy, jeśli nie teraz powinniśmy znaleźć motywację. A skąd u mnie ten pomysł? W tym roku zapadła niełatwa

Kronika Piekarnika
Ciasto bananowe z orzechami 83

zbrązowiałej przesadnie skórki i zjadane. Dotąd żaden rodzaj przetwórstwa bananowego mi nie odpowiadał. W jednym z popularnych sklepów meblowych w części restauracyjnej zauważyłam ciasto, podszywające się pod zwykły biszkopt. Z kremową polewą serową,  posypaną pistacjami. Przeczytałam podpis i mimo wyraźnego ostrzeżenia, że to bananowiec, ciasto znalazło się na mojej tacy. Tak. Ciasto bananowe może być pyszne. Zwarte, ucierane ciasto

Kronika Piekarnika
Sernik z trzema rodzajami czekolady 67

oczywiście inne alternatywy na rozdysponowanie 300 gram czekolady, ale dziś polecam własnie tą. Sernik bez spodu, co ogranicza czas jego przygotowywania. Ja wprawdzie wrzuciłam na dno tortownicy kilka malutkich biszkoptów, ale to niekonieczne. Nie ma możliwości zepsucia czegokolwiek w procesie jego przygotowywania. Piekłam toto cudo jakiś czas temu. Czekał na swoją kolej pojawienia się na blogu. Dziś przypomniałam sobie

Kronika Piekarnika
Biszkopt z cukinią i syropem klonowym 53

Lekki, delikatny, z ograniczoną do minimum dawką cukru i tłuszczu. Z zielonymi wiórkami cukinii. Pachnący syropem klonowym. Niewielki biszkopt, doskonały na lekki deser. I na piknik. W miejscu, gdzie zboże już półmetrowe, a wysoka trawa utrudnia rozłożenie koca. Idealna pogoda do kompletu i można zapomnieć o wszystkim. Również o talerzykach. Ciasto do ręki. Składniki: ( w temperaturze pokojowej ) 150 gram mąki

Kronika Piekarnika
Tort "Agrest w kubku kawy" 78

Kawowy biszkopt, mocny akcent kawy w czekoladowej masie śmietanowej. Kruszonka z domieszką chałwy, a we wnętrzu.. skromna ale intensywnie wyczuwalna, warstwa agrestu w galaretce. Nie dla kontrastu. Dla stworzenia całości idealnie zgranej. Miękki, rozpływający się w ustach, delikatny torcik. Połączenie smaków niezwykle ciekawe i trafione, w czym utwierdza nas każdy kolejny kawałeczek na widelczyk nadziany. Pomimo niemałej zawartości czekolady

Kronika Piekarnika