biszkopt - 18139 przepisów (strona:861/1210)

Ciasto biały lion – bez pieczenia 88

trakcie poszukiwania pomysłu na ciasto na weekend natknęłam się na przepis biały lion, jednak ciasto to było na biszkopcie z masą budyniową. Postanowiłam trochę zmodyfikować ten przepis i zrobić swoją własną wersję, z czego powstało ciasto biały lion – bez pieczenia z  kremem na bazie serka mascarpone . Pycha – niebo w gębie!Jest to niebywale prosty w wykonaniu

Gotuj z Prezesem
Ciekawostki kulinarne: kokos 64

glikemiczny wynosi 45. Wiórki kokosowe są nieco bardziej kaloryczne. 100 g to 592 kcal. Przepisy z kokosem w roli głównej (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Słodkie placki marchewkowe Biszkopt kokosowy z truskawkami Pieczona owsianka śliwkowo-kokosowa Biało-czerwony sernik na zimno w dwóch smakach - truskawkowym i kokosowym Tarta brzoskwiniowo-kokosowa Ciasto ze śliwkami Domowe kokosanki z migdałową nutą

My Chcemy Jeść
Ciasto Stefania Stracciatella – znany deser w nowej odsłonie 100

Ciasto wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę. Ciasto Stefania Stracciatella bez pieczenia – znany deser w nowej odsłonie Zobacz inne przepisy na ciasta z masą grysikową: Ciasto Przynęta Brzyduli – piernikowy biszkopt z masą grysikową Trójkolorowa stefanka bez pieczenia Ciasto Kokosek bez pieczenia – przepis na deser a la bounty Stefanka z kaszy manny Ciasto Stefanka Cappuccino bez pieczenia Artykuł Ciasto Stefania Stracciatella

e-PrzepisyKulinarne
Warstwowy deser – mascarpone i kawowe chia 133

nastrój i dodaje energii. Jeśli jesteś ze mną dłużej, to pewnie wiesz, że kocham kawę i wszystko co kawowe. Moim najulubieńszym deserem jest tiramisu , do którego sama piekę pełnoziarniste biszkopty bez cukru . Rano pijam kawę mieloną, czarną, bez cukru. Potem przerzucam się na kawkę z ekspresu i niezwykle ważne jest dla mnie dobrej jakości ziarno. Wybieram najczęściej arabikę

Dietolog
Prosty placek drożdżowy z borówkami 129

teraz w końcu to kiedy? Ten placek drożdżowy jest prosty do zrobienia, pięknie pachnie i przypomina wakacje z okresu dzieciństwa. Nie ma tutaj żadnych udziwnień, nie ma kremu, galaretek, biszkoptów czy herbatników. Po prostu klasyczny drożdżowy placek z owocami. Ciasto drożdżowe z tego przepisu nie wychodzi suche, więc to kolejny plus. Wciągają je dorośli i dzieci. Możecie zrobić z lukrem

Mieszam w Garnku
Mąka orkiszowa – recepta na zdrowie i urodę 130

nadaje się na placki, makarony, chleby i bułki. W sklepach hildegardowych dostępne są jeszcze niższe typy m.in. 405. To odpowiednik mąki tortowej. Warto więc wybierać ten typ do wypieku biszkoptów, gofrów czy naleśników.  Mąka orkiszowa cena Prawdziwe odmiany mąki orkiszowej są znacznie droższe niż mąka pszenna. Za kilogram trzeba zapłacić kilkanaście złotych. Przy zakupie większych ilości można jednak liczyć

kruche babeczki
Fale Dunaju 178

Fale Dunaju to ciasto, które jest połączeniem ciasta ucieranego z jabłkami oraz kremem budyniowym. Ciasto ucierane składa się z dwóch ciast – jasnego oraz kakaowego. Jako

MeCooks
Warstwowy Deser Jogurtowy Z Jeżynami I Borówkami 91

szklanki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny plus trochę zimnej wody (możemy zrobić deser bez żelatyny po prostu owoce zatopią się w jogurcie) kilka biszkoptów pokruszonych lub herbatników 2 tafelki białej czekolady kilkanaście borówek kilkanaście jeżyn listki melisy 1. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Kiedy napęcznieje zalewamy odrobiną gorącej wody i mieszamy

Gotowanie...to proste !
Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone 74

raczej cukierników) wydaje się rzeczą bardzo skomplikowaną. Tak naprawdę jednak jest zupełnie inaczej! Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu tego tortu czekoladowego z wiśniami i mascarpone lub każdego innego jest biszkopt. Niestety, ten ... The post Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Mąka nie jedno ma imię, czyli rodzaje mąki w naszej kuchni! 93

mąki bezglutenowe można stosować do różnych dań, jako zamiennik mąki pszennej .    Jaką mąkę wybrać?    Mąki pszenne niższego typu wybierane są do lekkich wypieków, takich jak biszkopty, bułki czy naleśniki. Mąki średniego typu są często stosowane do wyrobu klusek. Natomiast mąki wyższych typów to zazwyczaj mąki służące do wypiekania chlebów. Osoby z nietolerancją glutenu, mogą w wielu

Di gotuje
Rolada z cukinii z pieczarkami 83

wyjmuję z piekarnika i przewracam na wyłożoną wcześniej czystą ściereczkę na stole lub blacie kuchennym. Placek jest lekko miękki i delikatny , choć wygląda na pierwszy rzut oka jak sztywny biszkopt :-). Delikatnie zdejmuję z wierzchu placka papier do pieczenia. Czekam około 10 minut, aby rolada ostygła i lekko odparowała . Następnie na wierzch placka wykładam pieczarki oraz starowany ser żółty. Dodałam także

Ania gotuje
Miękka, maślana szarlotka z kruszonką 83

pieczemy około 30 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem  lub polewamy lukrem z dodatkiem soku z cytryny. Ciepła szarlotka jest tak miękka i lekka, że sprawia wrażenie biszkoptu. Prosty, nie wymagający przepis, tak naprawdę do wielu sezonowych owoców. Myślę, że dziś w tym delikatnym cieście zatopię agrest. Stoi przede mną bodajże trzy kilo czerwonych kulek. Okazja do agrestowego poczęstunku

Kronika Piekarnika
Proste ciasto na oleju z jabłkami 187

ręką, zawsze się udaje. Proste ciasto z plasterkami jabłek nie wymaga wiele pracy. Wystarczy tylko dokładnie ubić jajka z cukrem, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Trochę przypomina biszkopt, choć zawiera od niego więcej tłuszczu. Ciasto wychodzi puszyste i delikatne, nie ma obaw o zakalec.  Ciasto na oleju z jabłkami to idealny pomysł na podwieczorek, jeśli lubicie proste, zwykłe

Lekcje w kuchni
Szpinakowe ciasto z truskawkami 142

żółtku. Krótko zmiksować ze szpinakiem, skórką i sokiem z cytryny. Wsypać przesianą z proszkiem i sodą mąkę, delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i być puszyste jak biszkopt. Formę (u mnie 22x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia.  Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC, do "suchego patyczka". Upieczone ciasto ostudzić

Obiad gotowy