biszkopt - 17572 przepisów (strona:48/1172)

Tort Tiramisu z truskawkami 26

które smakują jak prawdziwe, to koniecznie musiałam je wykorzystać do tortu na Dzień Matki . Tort jest prosty, szybki i bardzo smaczny… no bo kto nie lubi tiramisu? Składniki: Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa ? 500 g serka mascarpone ? 500 ml śmietany 30% ? 4 łyżki czubate cukru pudru Poncz(...)mocnego espresso ? 100 ml likieru Amaretto ? 1 kg truskawek Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. ? Wrzucić żółtka i delikatnie ubić. ? Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia prosto do miski i wymieszać łyżką nie ubijając. ? Masę wlać do tortownicy o śr. 26 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. ? Piec w 170 st.C przez 15 minut

To co kocham
Banoffee z musem bananowym 44

lekko odmienionej postaci. Podstawową różnicą jest zastosowanie musu bananowego, zamiast plasterków bananów. Tworzą one oprócz smakowego urozmaicenia - ciekawą dekorację na drugiej warstwie ciasta. Polecam. Ciasto warte wypróbowania. Składniki na biszkopt: 120 g mąki tortowej 140 g drobnego cukru 6 średnich jajek 3 łyżki kakao 5 łyżek zimnej wody Poncz do nasączania: 1 szklanka mocnej herbaty 1 łyżka cukru kilka kropli(...)serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 400 ml bananów zmiksowanych na gładki mus 7 g żelatyny 1 puszka gotowej masy kajmakowej (460 g) Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę połączyć z kakao i przesiać razem do miski. Odstawić. Białka dokładnie oddzielić od żółtek i umieść w osobnej misce. Białka

Świat Ciasta
Ciasto Biskup 53

Pyszne warstwowe ciasto, które świetnie sprawdzi się na wszelkich rodzinnych uroczystościach, w tym na spotkaniach świątecznych :). Puszysty biszkopt, warstwa galaretki z dżemem porzeczkowym, pyszny budyniowy krem i beza kokosowo-makowa. Wszystkie smaki wspaniale ze sobą współgrają, czyniąc to ciasto wyjątkowo smacznym i niebanalnym. Choć jest trochę czasochłonne, to uważam, że absolutnie warte przygotowania. Jestem pewna, że gdy raz je spróbujecie(...)zagości u Was na stałe i będziecie je przygotowywać nie tylko na specjalne okazje :D. Biszkopt: 4 duże jajka 150 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10% Beza kokosowo-makowa: 4 białka 165 g cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórków kokosowych Krem budyniowo

Opowieści z piekarnika
Ciasto Latte Macchiato 50

Miałam oko na to ciasto już od dawna. Składnikowo przypominało mi nieco kakaową wersję jednego z moich ulubionych ciast ( biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mleka w proszku) , więc koniecznie chciałam je przygotować. Od momentu kiedy zanotowałam sobie przepis, do jego wykonania, minęło jednak stanowczo zbyt dużo czasu. A to błąd Bo ciasto jest pyszne. Miałam nosa(...)będą moje smaki. Teraz żałuję, że zabrałam się za to ciacho tak późno Jedyne co u mnie do poprawy – mogłam nieco bardziej nasączyć kawą okrągłe biszkopty, no i popracować nieco bardziej nad wyglądem Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru nieco mniej niż 3/4 szkl. mąki pszennej (można odmierzyć 3/4 szklanki, a następnie odebrać dwie łyżki mąki i uzupełnić

Smaki Na Talerzu
Tortowo-biszkoptowe ciasto z dżemem wiśniowym 34

Pyszne ciasto na różne okazje, urodziny, imieniny czy tak po prostu do kawy. Puszyste biszkopty, jeden makowy drugi ciemny, takie mięciutkie, że nie wymagają nasączenia. Do tego dwa kremy z dodatkiem domowego dżemu wiśniowego i słodki kajmak. Efektowne i pyszne. Bardzo słodkie, więc idealnie smakuje z filiżanką kawy.    Potrzebujemy: Na biszkopt makowy: 5 jajek 1 cukier waniliowy pół(...)szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej 1 szklanka sypkiego mielonego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Biszkopt ciemny: 4 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki czarnego kakao ( nie mylić z ciemnym )  2 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem z serka: 25 dag serka mascarpone pół słoiczka dżemu

Izabelawkuchni
Ciasto Kubanka 63

Ciasto Kubanka to deser, który trudno zaliczyć do dietetycznych. Jest to ciasto warstwowe składające się z ciemnego biszkoptu, kremu budyniowo-czekoladowego, warstwy śmietanowej i dwóch warstw herbatników. Słodycz kremu przełamana jest lekko kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki lub jagód. Ponadto biszkopt nasączony jest naparem kawowym z dodatkiem rumu. Ciasto Kubanka najlepiej smakuje następnego dnia po zrobieniu, ponieważ wtedy herbatniki zmiękną(...)uroczystości. Jeżeli ciasto Kubanka chcecie podać dzieciom to można pominąć rum w składnikach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 32×26 cm. Składniki na Ciasto Kubanka: Biszkopt: 3 duże jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki kakao 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowo-czekoladowy

Danka Pichci
Ciasto – góra lodowa 44

bardzo smaczne. Poza tym bardzo ładnie prezentuje się na stole. Na pewno wszystkim zasmakuje. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto góra lodowa – składniki: Składniki na biszkopt : 1 szklanka mąki tortowej pszennej 3/4 szklanki cukru do wypieków 6 jajek 2 łyżki kakao gorzkiego szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na poncz,aby nasączyć biszkopt(...)mleka – (625 ml ) 1 lekko czubata łyżka mąki pszennej tortowej 1 kostka masła 2 żółtka odrobinę soli Składniki na polewę z mleka w proszku : około 90 gr okrągłych biszkoptów 1 czubata gorzkiego kakao 2 szklanki mleka w proszku + (1 łyżka mleka w proszku około 15 gram) 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Góra

Olcia gotuje!
Jabłecznik na biszkopcie z galaretką 43

Prosty przepis na jabłecznik   na biszkopcie z dużą ilością galaretki. Ciasto jest pyszne, na biszkoptowym spodzie  z masą jabłkową ,  wzbogacone kremem śmietankowym z kawałkami galaretki i udekorowane ananasową  galaretką .  Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Tak dla przypomnienia napiszę, bo bardzo dużo osób myli pojęcia jabłecznik a szarlotka i piszą błędnie np: ,,szarlotka na biszkopcie(...)jest w filmie. Zapraszam do oglądania. Nigdy nie przegap przepisu! Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ SKŁADNIKI: Biszkopt : jajka (4 szt.) mąka pszenna (0,5szkl.) cukier (0,5 szk.) mąka ziemniaczana ( 2 łyżki) aromat waniliowy w proszku dostępny tutaj  , lub cukier waniliowy

RITA food channel
Kajmakowo-kawowy deser z biszkoptami 65

Kajmakowo-kawowy deser z biszkoptami Dziś mam dla Was przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu deser kajmakowo-kawowy z biszkoptami. Powstał pod wpływem chwili i muszę przyznać, że jeszcze nie raz go przygotuję. Idealny na osłodę ciężkiego dnia. Czasem każdemu potrzeba odrobiny słodyczy Zgodzicie się? Składniki: 250 g mascarpone 3 łyżki kremu mlecznego z solą morską (kajmak) 1/3 szklanki(...)zimnego mleka + do namoczenia biszkoptów pełna łyżeczka kawy zbożowej (np. Inka) biszkopty wrocławskie bez cukru naturalne kakao – u mnie Skworcu *szkl ma 250 ml Przygotowanie: Do miski przekładamy serek mascarpone. Dodajemy krem i miksujemy na małych obrotach. Do mleka wsypujemy kawę zbożową, mieszamy i wlewamy do naszych składników w misce. Wszystko miksujemy do połączenia (uwaga! może chlapać). Krem wykładamy

Słodkie okruszki
Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami 83

pięknie się prezentuje dzięki wkładce z przezroczystą galaretką. Jak zrobić tort kakaowy z kremem budyniowym i owocami? Aby przygotować pyszny tort, na który przepis znajdziesz poniżej, należy upiec kakaowy biszkopt. Następnie przygotowujemy masę budyniową i wkładkę, którą są owoce zalane przezroczystą galaretką. Na koniec przekładamy tort – ważne, aby biszkopt naponczować. Gotowe! Przepis na ciasto z przezroczystą galaretką krok(...)pudru   Dodatkowo: 1 galaretka przezroczysta 200 ml wody 200 g borówek lub innych owoców 2-3 łyżki wiórków kokosowych lub zmielonych orzechów do posypania boków ciasta przygotowanie Wykonanie biszkoptu: Białka oddziel od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawaj po łyżce cukru, cały czas ubijając na wysokich obrotach. Czas ubijania

Via Gusto
Ciasto kawowe z mascarpone 48

Jednym z powodów, dla których ten przepis na ciasto kawowe znajduje się wśród naszych ulubionych jest to, że zarówno biszkopt jak i krem są przepełnione kawowym aromatem. To pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało(...)pieczenia. Każdy, kto lubi tego typu desery, posiada z pewnością swój wypróbowany przepis i nie ma co do tego wątpliwości. Tym razem proponujemy ciasto z kremem kawowym na biszkopcie, ale czasem zdarza się, że podobne przygotowujemy w wersji na biszkoptach lub herbatnikach. Jeśli więc wolisz ciasto w nieco mniej pracochłonnym wydaniu, po prostu przełóż warstwy kremu wybranymi przez siebie ciastkami

Kuchnia Na Wypasie
Tort urodzinowy dla Philipa 49

ugotować i upiec. Oczywiście upiekłam tort czekoladowo – kajmakowy. Jest to duży tort na imprezę dla 20 osób. Mnóstwo w nim słodkości. Do tortu upiekłam dwa rodzaje biszkoptów, czekoladowy i biały, które przełożyłam dwoma rodzajami kremów na bazie masła i bezy. Jeden doprawiłam kajmakiem, a drugi gorzką czekoladą. Krem maślany na bazie masła i bezy jest bardzo puszysty. Białka(...)tortu przełożonego kremem maślanym. Inspiracją do tego tortu, a przede wszystkim kremu maślanego jest szwedzki cukiernik Roy Fares. Tort czekoladowo – kajmakowy 20 porcji, średnica tortownicy 30 cm Składniki: Biszkopt czekoladowy 6 jajka, średniej wielkości 80 g cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki pszennej mąki 2 łyżki skrobii kukurydzianej 1½ łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Biszkopt biały 6 jajek

codojedzenia
Torcik bez pieczenia cytrynowo – migdałowy 59

Cukierence. Smakuje wspaniale, jest wilgotne, cytrynowe, aromatyczne. W przygotowaniu jest bardzo proste. Torcik wygląda smakowicie i będzie wspaniały na rodzinne spotkania. Przepis powstał przy współpracy z marką Andante. Użyłam biszkoptów Lady Fingers, które posiadają prosty skład, tylko mąkę, jajka, cukier i sól. Marka Andante przygotowała również konkurs, w którym do wygrania są 3 thermomixy, zestawy biszkoptów i Ebook z przepisami(...)biszkopty, który jest nagrodą gwarantowaną. Zachęcam do udziału w konkursie, znajdziecie go pod linkiem: KONKURS (klik) . Torcik bez pieczenia cytrynowo – migdałowy Składniki: około 250g biszkoptów Lady Fingers Andante Do nasączenia: 120ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 600ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 250g serka mascarpone 30g płatków

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania