biszkopt - 17572 przepisów (strona:50/1172)

Tort pralinowy z owocami 86

który przygotowałam na Walentynki. Mocno czekoladowy z warstwą kremu kawowego i śmietankowego z malinami. Efekt zdecydowanie najlepszy, jaki do tej pory "zmieszałam"!  Składniki na tort o śr. 20cm Biszkopt (Słodki pomysł): 230g mąki tortowej 70g kakao ½ płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1¼ łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 200ml mleka 200g drobnego cukru 150ml oleju Nasączenie: 100ml kawy zbożowej(...)najlepiej maliny, ale nie udało mi się kupić więc użyłam truskawek i czerwonych porzeczek Pralinki Ferrero Rocher Mini batoniki Kinder Precelki serduszka Kakaowe ciasteczka oreo Listki mięty Sposób przygotowania Biszkopt: Jajka, mleko, cukier oraz olej miksujemy na średnich obrotach kilka minut. Kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz mąkę przesiewamy i partiami dodajemy do mokrych składników. Mieszamy szpatułką tylko

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowa rozpusta 56

Proste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam miodu, może bardziej pasuje do Królewca. Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby dobrze przesiąkło budyniem. Inspirację na budyń brałam z blogu Moje Wypieki (budyń w karpatce) . Inspiracja na biszkopt, to mój ulubiony biszkopt rzucany(...)blogu Moje Wypieki z dodatkiem kakao. Składniki na ciasto w tortownicy 23-25 cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mikser wyłączyć. Mąki i kakao

moj przepis na
Tort Szwardzwaldzki 69

mojeprzepisna.pl | Tort Szwardzwaldzki Ten tort wiążę się z wieloma „pierwszymi razami” ;-). Pierwszy raz robiłam i jadłam Tort Szwardzwaldzki, pierwszy raz robiłam biszkopt z połowy ilości cukru. Pierwszy raz mój biszkopt kakaowy wyrósł na kształt półkuli :). Ale nie ma „problemów”, których nie da się rozwiązać :). Tort przygotowałam z okazji przyjazdu rodzinki ze Szczecina. Przyjeżdżają na cały długi(...)weekend lubią i mogą jeść słodycze więc mam nadzieję, że jeszcze coś uda mi się dla nich upiec, a oni ze smakiem to zjedzą. Po co ograniczyłam cukier w biszkopcie – ponieważ chciałam sprawdzić czy taki biszkopt w ogóle wyjdzie. Wyszedł i to bardzo smaczny, więc jeżeli ktoś będzie chciał zrobić tort z mniejszą ilością cukru np. dla cukrzyka, spokojnie

moj przepis na
Tort a’la Ptasie Mleczko (bez glutenu, cukru białego) 192

Kolejna wariacja na temat tortu oraz znanego słodycza! 😃 Tym razem Ptasie Mleczko w gorzkiej czekoladzie (od teraz nasze ulubione 💜 ). Torcik to klasycznie kakaowy biszkopt oraz krem-nadzienie-sernik na zimno do tego wszytko polane czekoladą 💛 Wyszło klasycznie pysznie! Uprzedzamy, że krem-sernik z dodatkiem białka waniliowego to dość ważny element aby przypominało tak bardzo wnętrze Ptasiego Mleczka. Odżywka dodaje(...)takiego aromatu oraz wyjątkowej piankowej struktury.       Składniki (18cm): Kakaowy biszkopt  -4 duże jajka -50g mąki ryżowej -40g budyniu (waniliowy/śmietankowy) -25g gorzkiego kakao -70g ksylitolu Masa a’la Ptasie Mleczko -550g serka homogenizowanego -50g odżywki białkowej (smak waniliowy) -4 płaskie łyżeczki żelatyny -ewentualny ksylitol Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka

Candy Pandas
Tort czekoladowy z trzema kremami 92

czas szybko leci). Z tej okazji zrobiłam tort czekoladowy z trzema kremami w środku: krem czekoladowy, oreo i malinowy. Inspiracja pochodzi z tej strony ( klik ). Zrobiłam trochę inaczej biszkopt i przybranie. W składnikach na biszkopt podaję składniki na jeden, trzeba takie biszkopty upiec dwa. Jeśli mamy dwie takie same tortownice, to możemy upiec od razu dwa, jeśli nie to najpierw(...)chwilę przygotować drugi. Tort wyszedł przepyszny. Nie jest za słodki (ilość cukru też zmniejszyłam), smakuje po prostu rewelacyjnie. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Tortownica: 23 cm Składniki biszkopt: 4 jajka M 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 4 łyżeczki kakao (do drugiego biszkopta o 1 łyżeczkę mniej) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 łyżeczka proszku

kruche babeczki
Ciasto Morze Czarne 104

Bardzo smaczne i efektowne ciasto Morze Czarne to idealna propozycja na każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)szklanki mąki pszennej tortowej i łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli do ubicia białek Robienie biszkoptu zaczynam od wyłożenia tortownicy papierem do pieczenia. Następnie mieszam obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka oddzielam od żółtek. W wysokim naczyniu ubijam białka z dodatkiem soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaję cukier i dalej miksuję

Ania gotuje
Tort śmietankowo - czekoladowy z wiśniami w galaretce 77

Tort śmietankowo - czekoladowy, to połączenie kakaowego biszkoptu z dwoma kremami: jednym z dodatkiem białej czekolady, a drugim z dodatkiem gorzkiej czekolady. Słodycz zaś przełamuje galaretka z wiśniami. Całość smakuje wybornie i ładnie się prezentuje. Jako dodatek polecam długą, cienką świeczkę i zimne ognie. Wszystkie dekoracje, czyli cyfry i piórka robiłam sama. Wykorzystałam w tym celu gorzką czekoladę i silikonowe formy(...)SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie, galaretka i owoce: 500 g wydrylowanych wiśni (waga wraz z sokiem, u mnie mrożone) 130 g cukru 1 galaretka wiśniowa 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki kompotu z wiśni opcjonalnie 1 kieliszek wódki Krem

Passions hobbies life
Tort oreo z borówkami wg Aleex 74

bardzo wszystkim smakował, że postanowiłam go zrobić także na dziś. Nie dziwiły mnie te pochlebne opinie o torcie, bo naprawdę byłam z niego dumna. Wyobraźcie sobie puszysty, mocno czekoladowy biszkopt nasączony ponczem z odrobiną rumu, delikatną masę śmietanową z mascarpone, w której ukryły się pyszne ciasteczka oreo i kwaskowe borówki, przełamujące słodycz ciasta. Brzmi nieźle, prawda? Uwierzcie, jeszcze lepiej smakuje(...)słowo. Po prostu go zróbcie. Podczas każdej uroczystości, wśród bliskich, będziecie zachwycać się jego smakiem. Na pewno idealnie podkreśli wyjątkowość ważnych chwil w Waszym życiu.   Składniki:   Biszkopt:   • 6 większych jajek  • ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków  • 2/3 szklanki mąki pszennej  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej  • 2 pełne łyżki kakao  • 1 pełna łyżeczka proszku

W mojej kuchni
Ciasto czekoladowa delicja z brzoskwiniami 61

Ciasto czekoladowa delicja z brzoskwiniami, to połączenie kakaowego biszkoptu z brzoskwiniami w galaretce i pysznego kremu czekoladowego. U mnie wersja urodzinowa na dużej blaszce. Zapewniam, że ciasto smakuje rewelacyjnie.  SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie, galaretka i owoce(...)opcjonalnie 1 kieliszek wódki Krem: 70 g masła 100 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód blaszki o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli

Passions hobbies life
Biszkoptowe Malibu wg Aleex 85

Malibu powstało zupełnie przez przypadek. Jeszcze w grudniu chciałam przygotować ciasto do kawy na imieniny Daria. Wymyśliłam, jakie ma być. Przygotowałam wszystkie produkty i, jak zwykle, zaczęłam od przygotowania biszkoptu. Nie chciałam upiec dużej porcji, staramy się ograniczać słodycze, ale ponieważ wiedziałam, że bliscy przyjdą do Daria z życzeniami, chciałam zrobić coś dobrego dla gości. Wyjęłam nową, kwadratową foremkę, przygotowałam(...)produkty i upiekłam biszkopt. Zachwycałam się jego urodą, a po chwili stanęłam zdumiona przed blatem, na którym stała blaszka z ciastem. Biszkopt wyraźnie się zmniejszył. Opadł? Nie udał się? Nie wiedziałam, nie miałam nawet bladego pojęcia, co się z nim stało. Kiedy ostygł, wyjęłam go z formy i zostawiłam w spokoju, godząc się z tym, że trzeba go po prostu

W mojej kuchni
Góra lodowa - ciasto 81

ciasta dobrze jest zaopatrzyć się w rant ponieważ będzie wysokie i jeśli nie mamy wysokiej blaszki moze zacząć wypływać ;)  Składniki na blachę o wymiarach 23 x 23 cm: Biszkopt:  6 jajek  1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej  2 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem budyniowy:  600 ml mleka(...)żółtko  pół szklanki cukru  2 budynie śmietankowe bez cukru  200 g masła dodatkowo  2 op biszkoptów Polewa: 250 g masła 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mleka w proszku 1 łyżka kakao Wykonanie ; Biszkopt; Białka oddzieliamy od żółtek. W misce ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy partiami cukier po czym ubijamy

Gotowanie jest łatwe
Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie 74

Ciasto Makowa Fantazja czyli aksamitny sernik gotowany na puszystym biszkopcie z dodatkiem maku to pyszny przepis na fantastyczne ciasto, które można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może zasmakować nawet osobom, które nie przepadają za makiem, gdyż nie dominuje od smaku ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka cukru(...)także skórkę otartą z pomarańczy – wybieracie, co lubicie Ponadto: tabliczka czekolady o dużej zawartości kakao, 3 łyżki śmietany 30%, 50 g migdałów w płatkach   Przygotowanie Rozpoczynamy od biszkoptu. Przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak mieszamy łyżką ze sobą. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę za pomocą robota kuchennego. Następnie, cały czas ucierając, dodajemy olej oraz powoli

e-PrzepisyKulinarne
Kostka alpejska 163

Jeśli szukacie przepisu na słodkie ciasto przełamane smakiem kwaśnego dżemu, to koniecznie musicie upiec kostkę alpejską . Ciasto kostka alpejska to połączenie puszystego biszkoptu kakaowego z kremem kajmakowym z dodatkiem bezików, dżemem porzeczkowym i bitą śmietaną. Przepis na ciasto kostka alpejska , który znajdziecie poniżej jest naprawdę łatwy. Kakaowe ciasto biszkoptowe wymaga tylko kilku składników i piecze się szybko. Masa kajmakowa oraz(...)wszystkim łasuchom, gdyż jest naprawdę słodkie. Udanych wypieków. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto kostka alpejska Składniki na ciasto “Kostka alpejska”. Biszkopt kakaowy: 3 jajka 5 dkg mąki tortowej szczypta soli 2,5 dkg ciemnego kakao 8 dkg cukru pudru 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 75 ml letniej wody 2 łyżki

MeCooks
Kostka Sernikowo Śliwkowa Z Procentami 68

imieniny, święta czy urodziny bo zawiera w sobie pyszne masy i nutkę alkoholu ;) Składniki na blaszkę 17 x 17 cm (na blaszkę 24 x 24 cm podwoić składniki) Biszkopt: 2 jajka kl L 1/2 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru Masa śliwkowa: 250 g śliwek suszonych, nie wędzonych 1 łyżka miodu (ewentualnie) 1 łyżeczka żelatyny(...)wywaru w którym się gotowały dodajemy żelatynę, aby się namoczyła. Śliwki miksujemy z miodem( jeśli  są mało słodkie) i dodajemy rozpuszczoną żelatynę ( można  też dodać alkohol).  Biszkopt 2. Jajka miksujemy  wraz z cukrem do białości i zwiększenia objętości, następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, kakao i esencją waniliową. Biszkopt pieczemy w 180 stop przez

Gotowanie...to proste !
tort biała czekolada wiśnia i trufla 62

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na biszkopt: (pieczemy dwa takie biszkopty) 100 g mąki 80 g cukru 3 jajka, białka oddzielone od żółtek 1 i 1/2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka miksujemy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(...)mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 19-20 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 30 min. w ok. 170 st. C. Upieczony biszkopt pozostawiamy w formie przez ok 15 min. a następnie wyciągamy i odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie odwracamy i delikatnie ścinamy powstałą na wierzchu „skórkę

Domowy Smak Jedzenia