Na wspomnienie tego ciasta mogę napisać tylko: jakież to było dobre. Słodkie biszkopty nasączone w kawie, banany, krem śmietankowy, odrobina dżemu porzeczkowego dla przełamania smaków oraz płatki migdałowe, które przyjemnie chrupią. Można by napisać, że deser wręcz banalny w swej prostocie, a do tego bardzo szybki w przygotowaniu. Składniki (na formę 20x28): opakowanie podłużnych biszkoptów (ok 300 g) 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...