biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:89/363)

Torcik leśny mech 181

Idealne na jesień! Wyglądem wkomponowuje się w kolory złotej jesieni. A robi się je błyskawicznie! Biszkopt (tortownica 18 cm): 2 jajka 2/3 szklanki cukru 200 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 szklanka śmietanki36% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany(...)fixu. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden placek biszkoptu. Na nim rozkładamy połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem. Całość delikatnie dociskamy. Dalej ponownie rozsmarowujemy resztę kremu oraz wysypujemy pokruszony biszkopt z granatem. Na wierchu ciasta układamy czekoladowe grzybki oraz pokrojone orzechy laskowe

VioletoweKucharzenie
Pomarańczowa galaretka z winem i kremem jajecznym 194

wina słodkiego • 50 ml brandy • 200 ml świeżego soku pomarańczowego • 4 goździki • 3 ziarna ziela angielskiego • laska cynamonu • 1 gwiazdka anyżu • 1 łyżka cukru • 4 łyżeczki żelatyny • 8 biszkoptów podłużnych Krem • 4 żółtka • 2 łyżki cukru pudru • 2 czubate łyżki mąki pszennej • 425 ml mleka • 1 łyżeczka skórki pomarańczowej • bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretka • W małym naczyniu(...)odczekać chwilę aż napęcznieje. • Po chwili całość połączyć i wymieszać na jednolitą masę. • Biszkopty połamać i ułożyć w kieliszkach po 2 sztuki. • Zalać przygotowaną galaretką do 3/4 wysokości i odstawić do wystygnięcia. Krem • Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i wymieszać całość na jednolitą, dość gęstą

To co kocham
Ciasto kokosowe 383

laski wanilli 150 ml wódki marmolada wieloowocowa lub inna Na krem budyniowy:   1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Na polewę czekoladową: 1,5 gorzkiej czekolady 150-200 ml śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, tortownicę lub blaszkę 25x40 wysmarować(...)umieścić w garnuszku. Rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić. Wykonanie: Gotowy biszkopt przekroić na pół, posmarować marmoladą. Na dolny wyłożyć równomiernie masę kokosową. Nałożyć górny biszkopt. Górny biszkopt wysmarować kremem budyniowym, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie posmarować delikatnie czekoladą i udekorować według uznania. Zdjęcia z etapów robienia ciasta Ubijanie białek Wymieszane żółtka i ubite białka Przygotowywanie budyniu Końcowy

Passions hobbies life
Tort kokosowy ala Raffaello 424

Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Lubicie smak rozpływających się w ustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje(...)osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy na niego połowę konfitury. Uwaga: Jeżeli nasza konfitura jest bardzo gęsta (ma mało soku, który

Domowe Torty
Z mascarpone i truskawkami 228

Placek zrobiony dla brata do pracy na pożegnanie. Proste, szybkie i zapewne pyszne ;) Można spróbować zrobić to ciasto z innymi owocami (ułożyć na biszkopcie jak tutaj albo wmieszać w krem - też może dobrze smakować) Przepis: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Krem: 250g mascarpone(...)Śmietankę ubić na pół sztywno, dodawać mascarpone po łyżce i mieszać do połączenia składników, na koniec dodać cukier puder i wymieszać. Połączenie: Gdy biszkopt ostygnie ułożyć na nim umyte i odszypułkowane truskawki, na truskawki wyłożyć krem. Mleczną czekoladę zetrzeć na tarce na małych oczkach i posypać krem. Ciasto pokroić w kostkę i na każdej kostce ułożyć całą umytą truskawkę. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Ananasowiec z kokosową bezą. 290

Ananasowiec to jedno z tych ciast, które z powodzeniem sprawdzi się zarówno na większych imprezach, jak i na popołudniowych podwieczorkach w gronie najbliższych. Puszysty, kakaowy biszkopt, aksamitny krem, orzeźwiające ananasy oraz chrupiąca, kokosowa, słodka beza to połączenie idealne. Bardzo polecam! Składniki: na formę 24x40 cm BISZKOPT: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mąki tortowej(...)przygotowanego kremu dodajemy pokrojone ananasy i dokładnie mieszamy. BEZA: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 5 łyżek wiórków kokosowych      Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, następnie partiami dodajemy cukier za każdym razem dokładnie go miksując. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy (takiej jak po biszkopcie) wyłożonej papierem

Rozpustne gotowanie
Kremówka Toffi 110

się o tym, jeśli wypróbujecie poniższy przepis PRZEPIS NA KREMÓWKĘ TOFFI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki KREM 500 ml mleka 6 żółtek 220 ml śmietanki 30% 130 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła BISZKOPT 3 jajka 70 g cukru 1 łyżka oleju 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)uzyskania białego koloru, następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać przestygnięty budyń. Miksować do uzyskania kremowej masy. Na dnie blachy wyłożyć upieczone ciasto francuskie, następnie wyłożyć na nie krem, przykryć biszkoptem. Wierzch ciasta smarujemy masą kajmakową z puszki. Można ją lekko podgrzać, by się lepiej rozsmarowywała. Na koniec można wykonać na niej zdobienie, przy użyciu widelca. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
TIRAMISU BEZ JAJEK 155

cukier, następnie ser i aromat waniliowy. Formę wykładamy folią, połowę biszkoptów nasączamy w kawie, układamy w formie po dwa rzędy. Smarujemy połową kremu, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę biszkoptów. Smarujemy pozostałym kremem. Wierzch posypujemy kakao. Chłodzimy całą noc w lodówce

słodki bratek
Jak zrobić krem budyniowy? 18001

Przedstawiam mój najprostszy krem budyniowy z dodatkiem masła. Z kilku składników możesz wyczarować pyszny, puszysty krem uniwersalny do deserów.  Kremem budyniowym możesz przełożyć biszkopt do tortu . Krem możesz wycisnąć na babeczki, czy też użyć go jako jeden ze składników tarty z owocami .  Domowy krem budyniowy sprawdzi się również jako nadzienie do rurek, przełożenie wafli, czy też baza

AniaGotuje.pl
Ciasto Chałwowe 415

blaty. Dwa budynie waniliowe ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami przestudzony budyń oraz pokruszoną chałwę. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć połowę kremy, przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć resztę kremu, na to zetrzeć czekoladę

Jadło i czytadło
Torcik Cappuccino 242

koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę  o śr. 24 cm) Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem cappuccino: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek kawy cappuccino w proszku 4 żółtka(...)nasączyć i rozsmarować parę łyżek dżemu. Na to wyłożyć ok. 1/3 masy cappuccino i przykryć II częścią biszkoptu. Biszkopt znowu nasączyć, rozsmarować dżem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Przykryć ostatnią częścią biszkoptu. Biszkopt ponownie nasączyć. Wierzch i brzegi pokryć pozostałą częścią kremu. Śmietanką przyozdobić tort wedle uznania. Całość schłodzić

My sweet a life
Rolada z kremem na szybko 200

chciałam wylać wlała by się do środka, biszkopt by nasiąkł i po cieście. No ale co z tym biszkoptem zrobić ? A może roladę na szybko ? Składniki: 4 jajka 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 proszku do pieczenia Dodatkowo: gotowy krem do ciasta bądź dowolny inny krem :) Wykonanie:  : Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, dodając stopniowo(...)przepisu na opakowaniu , rozsmarowujemy go na roladzie, którą rozwijamy kładziemy krem i zawijamy ponownie, wkładamy na chwilę do lodówki, wyciągamy kroimy i mamy szybką roladę :) A biszkopt mi się nie zmarnował :) mój krem jest malinowy

W Moim Magicznym Domu
Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie Siostry Anastazji 1755

małe kieliszki wódki 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka 60 g cukru pudru 200 g masła Na polewę czekoladową: 1 czekolada 150 ml śmietany 30% Dodatkowo do dekoracji: 1 łyżka kokosu kilka połówek orzechów   włoskich WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno formy o wymiarach 25x30(...)pokojowej, dodać cukier puder i ubić mikserem na puszysty krem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń nadal miksując. Do gotowego kremu dodać ostudzony kokos i zmiksować wszystko razem. Jeżeli biszkopt jest jeszcze ciepły, to krem włożyć do lodówki (dzięki temu stwardnie już trochę). Ostudzony biszkopt orzechowy podzielić na dwa placki. Na dolnym wyłożyć krem kokosowy i nałożyć górny placek. W garnuszku umieścić

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania