biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:89/363)

Tort z kremem waniliowym i jagodami 119

wlewamy do gotującego się mleka, dobrze mieszamy i zagotowujemy, następnie masę studzimy. Masło ucieramy, gdy jest już puszyste stopniowo dodajemy chłodny budyń (po łyżce). Gotowy krem dzielimy na 5 części.      Upieczony biszkopt kroimy (ja kroiłam na pół, otrzymując 2 warstwy z każdej tortownicy, czyli były 4 warstwy). Pierwszą warstwę ciasta układamy na paterze, smarujemy 1/5 kremu(...)kremie układamy kolejny krążek biszkopta, smarujemy 3 częścią kremu. Układamy pierwszy krążek mniejszego biszkopta. Pozostały krem dzielimy na 4 części i pierwszą z nich smarujemy biszkopt, na to resztę jagód i kolejną porcję kremu. Pozostały krem wykorzystujemy do posmarowania wierzchu i boków ciasta. Tort ozdabiamy za pomocą tej masy cukrowej , sezonowymi owocami, lub startą czekoladą

Rozpustne gotowanie
Tiramisu z dynią 157

purée z dyni i przyprawy, wymieszać mikserem na niskich obrotach, aż składniki dobrze się połączą. 4. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać ją do serka, wymieszać. Połowę kremu rozprowadzić na biszkoptach w blaszce i na wierzchu ułożyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów. Posmarować je pozostałym kremem. Na końcu deser posypać cynamonem i blaszkę wstawić do lodówki na co najmniej

Mała Cukierenka
Tiramisu z dynią 158

purée z dyni i przyprawy, wymieszać mikserem na niskich obrotach, aż składniki dobrze się połączą. 4. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać ją do serka, wymieszać. Połowę kremu rozprowadzić na biszkoptach w blaszce i na wierzchu ułożyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów. Posmarować je pozostałym kremem. Na końcu deser posypać cynamonem i blaszkę wstawić do lodówki na co najmniej

Mała Cukierenka
Tort z pianką cytrynową i kremem toffi 171

Tort, w którym mieszają się smaki słodyczy z kwaskowatością. Z jednej strony słodki krem toffi z drugiej cytrynowa pianka i wiśnie.   Tort zaspokoi nawet wybredne podniebienia. Tort podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Pianka cytrynowa: 2 jajka 200 g cukru pudru(...)cytrynową. Wstawiamy do lodówki co całkowitego stężenia. Następnie układamy kolejny biszkopt, delikatnie dociskamy. Rozkładamy na nim wiśnie, smarujemy kremem toffi (zostawiamy 3 łyżki na wierzch). Układamy ostatni biszkopt, smarujemy go resztą kremu. Na wierchu układamy wykonane cukrowe róże i czekoladowe kuleczki

VioletoweKucharzenie
Ciasto Kubanka 237

muszę koniecznie je wypróbować! Nadarzyła się okazja więc postanowiłam je upiec. Ciasto co prawda nie jest niskokaloryczne, jednak nie jest zbyt czasochłonne w przygotowaniu. Wilgotny biszkopt, czekoladowy krem, herbatniki z konfiturą i lekka śmietanka, połączenie idealne...foremka 23 x 33cmBiszkopt: 4 jajka, 130g mąki pszennej, 70g cukru, 2 łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia

Z miłości do słodkości
Biszkopt z wafelkami, brzoskwiniami i galaretką 167

Kolejny przepis na pyszne ciasto do kawy. Tym razem z kremem i galaretką. Polecam przygotować je nie tylko na weekend. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 330ml śmietanki(...)250g mascarpone * 4 wafelki Prince Polo * puszka brzoskwiń  * 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie : Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Kremówkę ubić z mascarpone. Dodać pokrojone wafelki oraz brzoskwinie. Krem wyłożyć na biszkopt. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Wystudzić. Wylać na krem. Ciasto schłodzić

Magiczne Życie Marty
Tort Kora Orzechowa 336

syropu, zmiksować blenderem razem z cukrem i połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Jedną połówkę brzoskwini odłożyć do dekoracji. Gęsty mus wyłożyć na jeden z biszkoptów bakaliowych i przykryć drugim, zabezpieczając brzegi. Odstawić do lodówki. Krem brzoskwiniowy. Odsączyć syrop spod brzoskwiń i uzupełnić wodą, tak aby było 2 szklanki płynu. Część syropu odlać (ok 1/2 szklanki) i rozmieszać w nim proszek budyniowy(...)Przykryć folią spożywczą, tak aby była przyklejona na powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło zmiksować i w kilku porcjach utrzeć z wystudzonym budyniem. Krem podzielić na 4 równe części i smarować naprzemiennie biszkopty, tak aby mus brzoskwiniowy znalazł się w środku. Krem czekoladowy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 min. Pół szklanki kremówki mocno podgrzać

https:KKuchniaMniam
Różowy kajmakowiec z cappuccino 145

zazwyczaj bywa. Pyszny mega słodki kajmakowiec na różowym biszkopcie umili romantyczne chwile we dwoje przy kawie ale nie tylko, polecam na różne okazje! Troszkę inna wersja słynnego 3 bita. Składniki CIASTO: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia czerwony barwnik spożywczy w żelu KREM: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki(...)budyniu oraz pod koniec miksowania dodając żółtko przygotować krem. PIANKA CAPPUCCINO: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec puder i kawę cappuccino, delikatnie mieszamy. PRZEŁOŻENIE: Różowy biszkopt smarujemy kremem układamy krakersy smarujemy karmelem przykrywamy herbatnikami na to wykładamy piankę kawową, posypujemy startą na tarce mleczną czekoladą. Chłodzimy całą noc w lodówce

Wanilia i Kardamon
KOSTKA ALPEJSKA 144

krówkową, bitą śmietaną, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. Idealne na Sylwestra i rozpoczęcie Nowego Roku.     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 4 jajka, 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy kajmakowej, 200 g masła, 100 g bez, 2-3 łyżki ajerkoniaku 1 łyżka kawy mielonej(...)kajmak. Na końcu dodajemy fusy z kawy oraz ajerkoniak, a na końcu pokruszone bezy. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Biszkopt nasączamy kawą, smarujemy kremem z kajmaku, układamy 2 biszkopt, smarujemy bitą śmietaną, posypujemy startą na tarce czekoladą. Przed podaniem chłodzimy w lodówce

słodki bratek
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 171

Zbieranie jagód w tym roku zaliczone, więc musiało powstać ciasto ;) Zamiast drożdżowego z kruszonką upiekłam biszkopt na mące kokosowej i przełożyłam lekkim kremem twarożkowym z nutą wanilii. Tort podarowałam(...)prezencie imieninowym. Jest lekki, nie zawiera masła i doskonale komponuje się ze świeżymi jagodami :) Oczywiście całość posłodziłam ksylitolem, więc tort nie zawiera tradycyjnego cukru. Na lato doskonały! :) Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami Składniki na 2 blaty: 8 jajek 8 łyżek ksylitolu 80 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki podzielić na pół. Do miski przełożyć

FitKot
LETNI TORT 160

szklanki cukru 0,5  szklanki mąki pszennej 1,5  łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao KREM 4 budynie waniliowe bez cukru litr + szklanka mleka 10 łyżek cukru 500 g masła DODATKOWO Truskawki i mięta do dekoracji. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt jasny Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi(...)utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu, ucierać do chwili otrzymania puszystego kremu. Krem podzielić na pięć w miarę równych części. Blaty biszkoptów na przemian jasny i ciemny przekładać kremem. Wierzch tortu udekorować kleksami kremu truskawkami oraz listkami mięty. Gotowy tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Rolada biszkoptowa z kremem pomarańczowym 211

pomarańczowym smaku, tak pyszna, że po prostu rozpływa się w ustach. Namiastka tortu - idealna na powitanie Nowego Roku. Świetna na wielkie i małe spotkania rodzinne. Biszkopt z dodatkiem kakao smakuje bardzo czekoladowo, a krem na bazie serka mascarpone(...)aromatyzowany zredukowanym sokiem z pomarańczy i likierem Cointreau. Krem miały dodatkowo zdobić fileciki z mandarynki ( kawałki pomarańczy były za duże), niestety zostały na talerzyku, zapomiałam rozłożyć je na kremie. Składniki na biszkopt: 3 jajka L 50 g mąki orkiszowej jasnej 50 g mączki kukurydzianej 20 g kakao 110 g ksylitolu/cukru szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jogurtowiec z galaretkami 109

zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak
Kaszak 126

jednak wybrałam wersję klasyczną bez herbatników, za to z dżemem porzeczkowym i galaretką. Tak zapamiętałam to ciasto z dzieciństwa :). KASZAK Biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakako Krem 1 litr mleka 1 szkl kaszy manny 1 szkl cukru 1 masło 1 łyżka kakao cukier waniliowy dżem z czarnej porzeczki(...)mannę a resztę mleka zagotować z cukrami, masłem i kakao. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem i gotować do zgęstnienia około 5 min. Połowę gorącego kremu wlać na połówkę biszkoptu, przykryć druga połową biszkoptu i wlac pozostały krem. Wierzch posmarować dżemem i zalać tężejącą galaretką. Najsmaczniejsze na drugi dzień :). Artykuł Kaszak pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika

Pieguskowa Kuchnia
Tort czekoladowy z koroną bezową 121

tabliczki czekolady. Tak więc upieczenie tego tortu składa się z paru etapów. Ale przede wszystkim z zakupów. Na Biszkopt potrzeba nam: 7 jajek 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150-200 g cukru (kryształ) 2 czubate łyżeczki kakao Na Krem potrzeba nam: 200 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3-6 kostek czekoaldy(...)ciasto nitką i krójcie ponad nią.  Rozcięte ciasto trzeba delikatnie wyskubać ze środka aby zrobić miejsce na krem. Postarajcie się nie zjeść tych okruchów, przydadzą się do kremu.  (* Ja biszkopt zostawiam w uchylonym i wyłączonym piekarniku jeszcze na około 5-10 min po czym wyjmuje go i upuszczam blaszkę z ciastem puki jest ciepłe w środku na podłogę

Kuba Gotuje