biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:98/363)

Kostka biszkoptowa kawowo - malinowa. 175

Witajcie :) Przy niedzieli zapraszam na pyszne i proste ciasto z kremem kawowym, malinowo - śmietankowym biszkoptami i bezami  MAMUT. SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 1 szklanka mąki tortowej 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka ciepłej wody SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY : 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego Dr. Oetkera 250 ml mleka 1 łyżka(...)wody i odstawiamy do leciutkiego stężenia.Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy galaretkę i mieszamy.  Do mleka dodajemy łyżeczkę kawy i krem czekoladowy, ubijamy mikserem aż zgęstnieje. WARSTWY CIASTA : biszkopt masa waniliowo-kawowa biszkopty nasączone w kawie masa śmietanowo-galaretkowa biaszkopt masa czekoladowo-kawowa maliny i bezy Ciasto odstawiamy na godzinkę do lodówki. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Red Velvet Cake 242

200ml maślanki 1 i 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżeczka octu (jabłkowego lub winnego) Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą. 2. Do drugiej(...)poziomie dwa razy (użyłam do tego noża strunowego), otrzymamy 3 krążki biszkoptu. 6. Jeden kawałek ciasta położyć na paterze. Składniki do nasączenia wymieszać i 1/3 ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 7. Składniki na krem przełożyć do miski i wymieszać mikserem, aż powstanie gładki, jednolity krem. 8. Około 4 łyżki kremu ( patrz FILM ) przełożyć na nasączony biszkopt i wyrównać. Przykryć

Mała Cukierenka
Ciasto Usta Adama 967

wolę lżejsze śmietankowe, tak tego ciasta bez tego kremu sobie nie wyobrażam. Jest pysznie. Aaaa i nietypowa polewa… Mniam. Bardzo Wam polecam.   Składniki:   250 g margaryny 220 g cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 6 jaj 270 g mąki pszennej 2 lyzeczki proszku do pieczenia 300 g okrągłych biszkoptów ulubiona konfitura (dżem, powidło)     Margarynę, cukier, kakao, wodę należy(...)Dodać do ciemnej masy i delikatnie wymieszać. Biszkopty smarujemy konfiturą i sklejamy do siebie. Układamy je na formę (36 x 25 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i zalać ciemnym ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopniu piekarniku około 35 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już suche. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.   Krem:   1 opakowanie budyniu śmietankowego

Made By Mom And Son
Rolada Cappuccino 175

moje smaki ;) Rolada jest łatwa i dość szybka w wykonaniu. Bardzo polecam :) Biszkopt: 135 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek 180 g cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone(...)łyżeczki proszku cappuccino o dowolnym smaku Nasączenie: 3 łyżki likieru kawowego wymieszanego z 3 łyżkami wody lub 3 łyżki mocnej, posłodzonej kawy wymieszanej z 3 łyżkami wódki Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną przesiać i wymieszać. Dodać proszek do pieczenia i proszek cappuccino, wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą

Opowieści z piekarnika
Tort Di z wafelkami i kokosowym kremem z kaszy manny 131

wymyślałam takie cuda - korzystając z produktów, które miałam w zasię gu wzroku. Co do tortu... Jest naprawdę przepyszny i na stałe za gościł na liście moich wypieków. Biszkopt zawsze pięknie wyrasta, a krem z kaszy... można jeść dosłownie łyżką. Czasami muszę go dorabiać - jak wszyscy zaczną próbować to zostaje połowa, a bywa..., że i mniej. Do te go chrupiące wafelki(...)razem uprażyć na lekko złoty kolor. (Uważać, aby nie przypalić.) Złożyć ciasto. Spód delikatnie nasączyć, posmarować kremem, ułożyć pokrojone wafelki, przykryć kolejną częścią ciasta, nasączyć, posmarować kremem, posypać wafelkami, przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć, a boki oraz wierzch toru posmarować pozostałą ilością kremu. Dodatkowo w wierzch wklepać uprażone wiórki. Całość udekorować wafelkami i schłodzić w lodówce. (*) Jeśli nie chcecie używać

Di gotuje
Tort makowy z kremem i brzoskwiniami 92

biszkopt i przeweamy do drugiej tortownicy. Obie foremki wkładamy jednocześnie na środkowa półkę w piekarniku. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C z termoobiegiem przez 30-35 minut. Upieczone biszkopty odstawiamy do lekkiego przestudzenia, po czym wyciągamy je z foremek i kładziemy na kratce do całkowitego wystudzenia. Każdy z biszkoptów kroimy na 2 krążki i zabieramy się za przygotowanie kremu. Krem(...)czterech krążków biszkopta nasączamy pozostałym syropem np. smarujemy silikonowym pędzelkiem zanurzonym w syropie. Na nasączony biszkopt wykładamy niezbyt grubą warstwę masy budyniowej, a na niej układamy pokrojone brzoskwinie. Na nich układamy kolejny blat biszkoptu, znowu nasączamy syropem, smarujemy niezbyt grubą warstwą kremu i układamy brzoskwinie i podobnie postępujemy z pozostałymi składnikami. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu. Dekorujemy dwiema

Lamarida.pl
Tort makowy z kremem budyniowym (Torta ai semi di papavero con crema di budino) 121

tortu upieczone s ą  bez m ą ki a  przełożone  są  aksamitnym, puszystym i maślanym kremem budyniowym z dodatkiem mascarpone. Tort smakuje jak najlepszy i wilgotny makowiec, nie sposób mu odmówić ;) SKŁADNIKI Biszkopt 150 g suchego maku (zmielonego) 100 g cukru 75 g bu ł ki tartej   16 g cukru waniliowego(...)wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Budyń gotujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Rodzynki namaczamy w rumie ok. 30 minut, następnie odcedzamy.  Ostudzony budyń miksujemy z miękkim masłem i mascarpone. Jeżeli budyń był bez dodatku cukru, krem dosładzamy cukrem pudrem i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Biszkopt przekrawamy na pół, przekładamy kremem

La grande e la piccola cuoca
Noworoczny torcik śmietankowy 159

jestem przygotowana. Zrobiłam noworoczny torcik śmietankowy. Spróbuję go, jak wybije północ. Składniki:Biszkopt (mała tortownica):2 jajka0,5 szklanki mąki0,5 szklanki cukru0,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka olejuDodatkowo:galaretka truskawkowagalaretka o smaku kiwigalaretka brzoskwiniowagalaretka cytrynowaskładniki do wykonania kremu "biała dama" (http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/09/makowe-z-kremem-biaa-dama.html#more)Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo cukier. Do piany(...)utarte żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudzony biszkopt ponczujemy.Na biszkopt nakładamy krem "biała dama"  wymieszamy  z kolorowymi galaretkami ( 4 galaretki o różnych smakach rozpuszczone w pół szklanki wody każda). Smacznego

Salonik smaków
Śniegowiec 780

Świat przykryła śnieżna pierzynka, a ja mam dla Was ciacho, także skryte pod puszystą kołderką. Mięciutki biszkopt czekoladowy, aksamitny krem budyniowy i delikatnie wieńcząca całość pianka z białek. Niebiański smak i ta lekkość i miękkość pianki i biszkoptu, połączenie idealne. Biszkopt: 8 jaj 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy(...)się wodą i ubijamy na parze, dodajemy sok z cytryny i ubijamy aż będą bardzo gęste. Zdejmujemy z pary i ubijamy jeszcze do ostudzenia. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na jedną z nich wykładamy krem budyniowy i przykrywamy drugą. Na wierzchu rozkładamy równomiernie piankę białkową. Można dodatkowo posypać np. startą czekoladą. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto Lodowiec z owocami 698

silikonową ze szklanym dnem, swoją drogą bardzo polecam formy silikonowe) wykładam w równych odstępach biszkopty zamoczone w galaretce (odlałam troszkę z wcześniej zrobionych galaretek) następnie wykładam jasny krem, przykrywam znowu biszkoptami również zamoczonymi w galaretce, wykładam ciemny krem. Pokrojone owoce układam na wierzchu ciasta i zalewam je tężejącą galaretką. Prawda, że proste

Kuchnia Viki
Szpinakowy tort z mascarpone i malinami 1470

mojego biszkoptu dodałam poza szpinakiem, kilka listków bazylii, i to właśnie listki bazylii nadały smak biszkoptowi. Jeśli nie lubicie - pomińcie składnik. Biszkopt szpinakowy wymaga dłuższego czasu pieczenia. Jest nieco wilgotniejszy i bardziej zwarty. Tort szpinakowy przełożyłam kremem z serka mascarpone oraz frużeliną z malin. Myślę, że frużelina z wiśni również by do niego pasowała. Także możecie wybierać - malina czy wiśnia(...)minuty, aż krem stanie się puszysty. Odłożyć 1/3 kremu,( do dekoracji tortu ), a resztę podzielić na 4 części. Pierwszy blat biszkoptowy położyć na podkładce. Zamknąć obręcz tortownicy. Biszkopt posmarować cienką warstwą kremu mascarpone. Na krem wyłożyć zimną, tężejącą frużelinę. Kolejny blat posmarować kremem mascarpone i stroną posmarowaną kremem położyć na frużelinę. Następnie ten sam blat posmarować kremem z wierzchu, wylać

kolorowotorcikowo
Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą i owocami 145

tylko ten tort, ale także przepis na ultra łatwy deser bez pieczenia —  malinową Charlotte (klik) . * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 21-23 cm Biszkopt: biszkopt z 5 jajek z tego przepisu Krem z białej czekolady: 500 ml śmietany kremówki 200 g sera mascarpone 150 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru z prawdziwą wanilią Do nasączenia: 2 łyżki(...)jajek wg tego przepisu . Pamiętaj, aby pokryć spód foremki papierem do pieczenia (szczególnie jeśli korzystasz z formy bez rantu, np. w kształcie serca). Upieczony i przestudzony biszkopt przekrój na pół. Krem z białej czekolady Dzień wcześniej kremówkę podgrzej w rondelku, pamiętając, aby nie doprowadzać jej do wrzenia. Do gorącej kremówki dodaj drobno posiekaną białą czekoladę. Śmietanę odstaw

Food Square
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 563

stół. To ciasto już zapisuję jako do upieczenia. Jest dość pracochłonne a lista składników może odstraszać ale jest naprawdę bardzo smaczne. Biszkopt białkowo-kakaowy po upieczeniu wychodzi wysoki a białe fragmenty są naprawdę śnieżno białe. Do tego krem z cappuccino i biszkopciki nasączone kawą i likierem kawowym w połączeniu tworzą niezwykłe kawowe doznanie. Przepis znaleziony w gazetce "Prześlij przepis". Wprowadziłam(...)lekkiego stężenia.Wszystkie składniki na polewę umieścić w garnuszku i wstawić na ogień, mieszać cały czas do rozpuszczenia cukru, nie doprowadzając do zagotowania.Dolny blat ciasta posmarować połową kremu następnie ułożyć nasączone biszkopty i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić do całkowitego stężenia a następnie rozsmarować pozostały krem. Przykryć drugim blatem i polać polewą.Smacznego

Złote przepisy
Tort w kształcie tęczy z bezowymi chmurkami :-) 176

resztę składników miksujemy w 1 szklance mleka, wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy jak budyń-studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch,dodajemy po łyżce budyniu dokładnie miksujemy-krem gotowy. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, następnie mąkę, kakao, proszek Wylewamy do tortownicy,dno ma być wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy do suchego patyczka około 15-20 minut(...)temperaturze 170 stopni. Zimny biszkopt kroimy na pół, zarówno wzdłuż jak i w poprzek. Składniki na poncz mieszamy ze sobą. Na tacę dajemy pierwszy kawałek biszkopta, ponczujemy, dajemy trochę kremu, i następny i tak postępujemy z wszystkimi 4 częściami. Łuk biszkopta smarujemy cienko kremem. następnie masę dzielimy na 5 części, z czego 4 maja być małe porcje. Do mniejszych części

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rolada świąteczna 143

każdej innej porze roku i z każdej innej okazji...jak i bez ;) Biszkopt:   4 duże jajka 100 g mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 140 g cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika  50 g czekolady gorzkiej, startej Krem orzechowy: 200 g orzechów włoskich 200 ml mleka 120 g cukru pudru(...)łyżek powideł śliwkowych do nasączenia - 3 łyżki likieru kawowego + 3 łyżki wody ( można zastąpić świeżo zaparzoną i osłodzoną kawą wymieszaną z wódką, lub tylko kawą ) Wykonanie: Biszkopt : Mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Dodać przyprawę do piernika oraz startą czekoladę, wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo

Opowieści z piekarnika