biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:168/363)

Kokosowa wiewiórka 518

Kokosowa wiewiórka W oryginale był to po prostu biszkopt z masą kokosową, ale brzmiał jakoś tak nudno i mąż pytał się mnie czy nie mogę nazwać

Relaxtime
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 197

pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt kakaowy 222

Chyba wszyscy lubimy ciasta z kremem lub torty przekładane pysznymi masami gdzie podstawą jest biszkopt. Dlatego właśnie przedstawiam przepis na biszkopt kakaowy, który możecie podawać z różnego typu masami. Podzielcie się w komentarzu informacją z jakimi dodatkami serwujecie biszkopty. Zachęcam również do wypróbowania przepisu na biszkopt tradycyjny.   Biszkopt kakaowy Składniki: 6 jaj, 2/3 szklanki mąki tortowej, 2/3 szklanki gorzkiego

paapilotkaa
Niemiecki tort wiśniowy 470

Składniki na biszkopt:5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki

Świat Ciasta
Ciasto jagodowo-waniliowe 187

Składniki na biszkopt:3 jajka3 łyżki cukru3 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaoPoncz:1/2 szklanki herbatykilka kropli aromatu waniliowegoWarstwa jagodowa:szklanka jagód250 ml śmietanki

Świat Ciasta
Tort Barbie 244

całego tortu masa znacznie obciążyła biszkopty. Z lekką masą na bitej śmietanie nie powinno być tego problemu. Polecam! Tort Barbie Składniki: Na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Na krem owocowy: 300ml soku Kubuś z marchewką 1 budyń śmietankowy Na krem śmietankowy: 300ml śmietanki kremówki 300g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru(...)śmietankowej, przykrywamy drugim blatem. Biszkopt lekko nasączamy, wylewamy masę budyniową. Przykrywamy trzecim blatem. Biszkopt nasączamy, wykładamy masę śmietankową i przykrywamy najmniejszym biszkoptem. Najmniejszy biszkopt nacinamy ostrym nożem na głębokość 2cm tworząc X. Cały tort smarujemy odłożonym kremem i wstawiamy do lodówki do stężenia na 2 godziny. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej

Smak mojej kuchni
Rolada szpinakowa z kremem morelowym wg Siostry Anastazji 214

się nie stanie;):) Co do samej rolady jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Ja niezmiennie jestem przyjemnie usatysfakcjonowana tym smakiem, jest taki inny;) Ciasto to w zasadzie biszkopt z dodatkiem rozmrożonego szpinaku, a masa… każdy wie jak smakuje i ile czasu zajmuje ubicie kremówki i wymieszanie jej z mascarpone. Dodajmy do tego minutkę na wmieszanie jeszcze konfitury morelowej(...)miksujemy, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę (uprzednio warto dodać do niej łyżkę masy i zamieszać i dopiero tak zaprawioną dodać do reszty masy). Przestudzony biszkopt rozwijamy, nakładamy na niego krem morelowy, wyrównujemy i ponownie zwijamy w roladę

Smaki Na Talerzu
Lemon curd – krem cytrynowy na pochmurne dni 221

Lemon curd to zdecydowanie to co lubię - intensywnie żółty, intensywnie kwaśny a jednocześnie słodki krem wspaniale współgrający ze słodkimi biszkoptami czy bezami. Jakoś wcześniej nie miałam ochoty go robić ale był mi potrzebny do bezowej rolady (przepis już się pisze ;-)) więc go zrobiłam i baaaardzo mile się zaskoczyłam - skończyło się na tym, że pierwszą porcję zjadłam prosto ze garnuszka - jeszcze

sierotka maRysia w kuchni
KOSTKA CHAŁWOWA 294

Puszyste i wilgotne ciasto czekoladowe przełożone warstwą pysznego i delikatnego kremu chałwowego. Całość wykończona polewą czekoladową i pokruszonymi pistacjami. Jak każde ciasto typu kostka jest efektowne i bardzo podzielne. Idealne na wszelkiego rodzaju przyjęcia.  Czekoladowy biszkopt pieczemy bez dodatku proszku do pieczenia. Rośnie dzięki dobrze ubitym i napowietrzonym białkom. Po upieczeniu nasączamy go słodką herbatą, dzięki czemu jest wilgotny(...)mieszamy do połączenia składników w jedwabistą, gładką polewę. Dolny blat ciasta wkładamy na spód wyłożonej papierem formy, nasączamy połową herbaty, rozprowadzamy powidła lub dżem, wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Nasączamy pozostałą herbatą i polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy pokruszonymi pistacjami lub chałwą. Blaszkę z ciastem luźno przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki. Przed

cool and minty
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 225

rozdział swojego życia i zamiast mięsem werbalnie- rzucamy ciastem) z wysokości około 60 cm puścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego z puszki (2 x 400 ml) lub 250 ml śmietanki kokosowej 22% 250 g serka mascarpone 1/3 - pół szklanki cukru pudru(...)Wieczór wcześniej do lodówki wstawić mleko kokosowe lub śmietankę. Mleko kokosowe ostrożnie wyjąć z lodówki, odwrócić puszkę do góry dnem, otworzyć, wodę kokosową przelać do osobnego naczynia (nasączymy nią biszkopt). Z puszki wyjąć pozostałą gestą śmietankę kokosową, przełożyć do misy miksera. Tak samo postąpić z drugą puszką mleka. Powinniśmy otrzymać więcej niż szklankę śmietanki. Gotową śmietanką kokosową 22% wystarczy otworzyć

Malinowe Pocałunki
Lemon Curd – Krem Cytrynowy 187

smaku, słodko – kwaśny, orzeźwiający, absolutnie najlepszy krem jaki można sobie wyobrazić. Krem cytrynowy możecie śmiało wyjadać prosto ze słoiczka, zamaczać w nim kruche ciasteczka, biszkopty lub używać jako dodatek do ciast, kremów, deserów. Poezja. Składniki: 4 jajka 1 żółtko 3 cytryny (skórka starta z 2, sok wyciśnięty z 3) 140 g masła 250 g cukru Masło rozpuszczamy. W międzyczasie

Made By Mom And Son
Tort kokosowy z kremem budyniowo maślanym 144

Tort rodem z PRLu. Krem z masą budyniową był bardo popularny i w miarę tani. Wystarczyło mleko, budyń i masło. Biszkopt kokosowy też często był pieczony. W moim rodzinnym domu i w domach znajomych często pojawiał się na urodzinowych stołach. Jeżeli użyjemy budyń bezglutenowy to otrzymamy tort bezglutenowy . biszkopt: 8 jajek, 250 g cukru pudru, 250 g wiórków kokosowych, ½ łyżki(...)Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z formy, odstawić do ostygnięcia, a najlepiej do następnego dnia. Krem : budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą, aby nie utworzył się na nim tak zwany kożuch. Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło (masło

królestwo garów
Tort kasztanowo-kakaowy z jogurtowym kremem i czereśniami (bez glutenu, cukru białego) 156

Szczerze polecamy przepis jak i tą mąkę ❤ 😍     Składniki  (śr: 18 cm): Kasztanowy biszkopt   -5 dużych jajka -20g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -90g mąki kasztanowej Incola -35g kakao -200g ksylitolu -2 łyżki oleju rzepakowego -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -400-500g serka homogenizowanego -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol(...)tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty. KREM JOGURTOWO-KOKOSOWY Serek i jogurt wymieszać, dodać dowolną ilość ksylitolu i sok z cytryny. Do masy wsypać 4 łyżki mąki kokosowej, wymieszać i zostawić na 5 minut

Candy Pandas
Orzechowiec z niespodzianką 289

koniec dodajemy cukier puder (do smaku). Wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go połową pepsi/coli i wykładamy cały krem orzechowy, wyrównujemy. Przykrywamy drugą połówką biszkoptu, który również ponczujemy colą. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, odstawiamy do napęcznienia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Napęczniałą żelatynę rozpuszczamy w mikrofali

Smaki Na Talerzu
Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami / No Bake Nutella and Strawberries 'Gaia' Cake 218

naszego ciasta bez pieczenia z galaretką i nutellą przygotowujemy spód z masy jak do trufli bajaderek. Możecie wykorzystać do niego gotowe ciasto bez kremów i owoców (babkę, muffinki, ciasto drożdżowe itp.) lub herbatniki, biszkopty albo inne ciastka. Możecie też połączyć ciasto z ciastkami - ważne, by dokładnie zmiksować je w blenderze lub zetrzeć na tarce. W związku z tym, że spód(...)kremów i owoców, ja użyłam domowych muffinek waniliowych, ale sprawdzi się tez babka, biszkopt lub biszkopty, herbatniki, a także mieszanka ciast i ciastek) 1/4 szklanki mleka, 150-200 g niskosłodzonego dżemu truskwakowego, 50 g masła, 1-2 łyżki masła orzechowego (na przykład migdałowego), Nutelli lub innego kremu czekoladowego, 2 łyżki kakao (lub mniej, jeśli w cieście/ ciastkach było już kakao

Lekcje w kuchni
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 231

podobnie do znanego tiramisu.  300g podłużnych biszkoptów (na 2 warstwy) 250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość spora porcja) wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować krem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i następnie połączyć(...)serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika do śmietany -typu śmietan-fix.) Ciastka maczać w likierze i układać na blaszce. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i wyłożyć krem (odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu). Ponownie poukładać namaczane ciastka i rozsmarować cienką warstwę kremu. Całość obficie posypać orzechami. Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki

Di gotuje