biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:170/363)

Idealny tort czekoladowy! 2388

masła przesiewamy cukier puder i ubijamy na najwyższych obrotach na gładki krem. Pod koniec ubijania dodajemy mleko. Za pomocą noża do chleba równamy wierzch przestudzonych biszkoptów. Pierwszą połowę ciasta równomiernie smarujemy 1/4 kremu. Przykrywamy drugą połową ciasta. Pozostałym kremem dekorujemy wierzch i boki ciasta wg własnego uznania. Ja po prostu wyrównałem boki i wierzch tortu, a następnie za pomocą rękawa

Kuchnia Łukasza
Ciasto cytrynowo-jagodowe 265

osoby, wokół której tworzy się to całe „zamieszanie” jest tort. Tutaj warto jednak zwrócić uwagę, że nie zawsze chodzi o ten tradycyjny, na biszkopcie, przełożonymi kilkoma warstwami super kremu i mega dekoracjami na wierzchu. Obchody imienin taty wypadły akurat w jeden z niewielu moich dni wolny. Po przyjściu z pracy szukałem jakiejś inspiracji na fajne ciasto. Na coś

Jacob Tastes
Cytrynowo-pomarańczowy torcik miniaturowy 211

krem maślany, drip z białej czekolady i rozetki z cytrynowego kremu. Ozdabiają go moje ukochane makaroniki, które piekę z zawziętością, marząc aby w końcu udało się zrobić je perfekcyjne. Torcik prosty i ekonomiczny. Nie ma w nim nic co bym Wam mogło przysporzyć trudności ... no może oprócz makaroników ;) Biszkopt pieczony w tortownicy o rozmiarze 16cm . Papierem do pieczenia podniosłam brzegi(...)następnie dokładnie wymieszać. Dodać kilka kropel żółtego barwnika. Odstawić aby przestygła. Powinna mieć temperaturę nie wyższą niż 32 stopnie. Wykonanie.   Na podkładce ułożyć pierwszy blat biszkoptu, nasączyć i posmarować (1/3 części ) kremem. Na wierzchu ułożyć fileciki z pomarańczy. Następny blat nasączyć i posmarować cienką warstwą kremu z lemon curd. Przykryć kolejnym blatem biszkoptowym, nasączyć, posmarować musem cytrynowym i ułożyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Mini torciki kokosowe z owocami i krystaliczną galaretką 216

wykorzystać owoce z ogrodu i zrobić mini torciki z kremem budyniowo-kokosowym , dzięki kremowej masie i nasączeniu ponczem wprost rozpływają się w ustach. Ciasto biszkoptowe pieczone w ceramicznych kokilkach natłuszczonych masłem, dzięki temu trikowi  każdy mini torcik jest idealnie równy, nie ma zabawy przy wycinaniu kółek  z całego biszkoptu, okruchów itp.,… po upieczeniu wystarczy przeciąć wzdłuż(...)upieczeniu wyciągamy z piekarnika, gdy przestygną wyciągamy na kratkę kuchenną i studzimy, zimne przekrawamy wzdłuż. Likier kokosowy mieszamy z przegotowaną zimną wodą, skrapiamy przekrojone biszkopty-jedną i drugą część. Przygotowujemy krem: Z 1/2 litra mleka odlewamy 3/4 szklanki pozostałość zagotowujemy z cukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka

Wanilia i Kardamon
Kostka kawosza 21850

przestudzoną kawą. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić w misie miksera i porcjami wmieszać w krem kawowy. Pierwszy blat ciasta umieścić w formie, w której się piekł i wyłożyć gęsty krem. Wyrównać i przykryć drugim ciastem czekoladowym. Odstawić do całkowitego stężenia. Polewa. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Do garnuszka wsypać kakao, kawę i cukier. Wymieszać, zalać mlekiem i postawić(...)Smacznego :) Napar z kawy musi być gorący, żeby żelatyna się rozpuściła. Można też żelatynę rozpuścić samą i wlać do kawy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem Tagged: jogurt naturalny , kawa , kremówka , mleko skondensowane , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Bezglutenowa w-z z mascarpone 289

Moja wersja w-z z kremem na bazie mascarpone i biszkoptem bezglutenowym. Ostateczny efekt to lekkie, puszyste i smakowite ciastko. Przepis ten będę powtarzała niejeden raz:-) Składniki na ciasto - na bardzo dużą blachę: 6 dużych jaj 250 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml oleju 240 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej 2 czubate łyżeczki proszku(...)kakao Jaja ogrzać do temperatury pokojowej, wybić do miski. Dodać cukier waniliowy i zwykły cukier. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Jaja z cukrami ubić na sztywny, białawy krem. Na koniec powoli wlewać olej i dalej ubijać. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem i kakaem. Delikatnie ale zdecydowanie mieszać mikserem na najmniejszych obrotach. Wyłożyć ciasto na blachę nasmarowaną tłuszczem

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto Karmelove 184

jubilatce i gościom. Puchaty biszkopt, kilka „przekładek”: karmelowa, owocowa i śmietankowa stworzyły coś na kształt bardzo delikatnego, kremowego deseru z galaretką. A nawet  nasączony biszkopt nie był wyczuwalny jako ciasto, ale jak kolejna smakowa warstwa. Dodatkowym atutem po przekrojeniu jest strona wizualna ciacha- przekonajcie się sami A mojej Mamie życzę Wszystkiego najsłodszego! Składniki na biszkopt: 4 jaja ¾ szklanki cukru(...)Składniki na warstwę śmietankową: 1 śmietana 18 % (330 ml) 2 śnieżki w proszku Śmietanę ubijamy ze śnieżkami WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie+  krem karmelowy blat biszkoptowy z dziurkami + nasączenie warstwa owocowa krem śmietankowy starte na tarce „biszkopty” z wyciętego biszkopta Schładzamy w lodówce ok. 3 godziny Smacznego

Domowe ciasta
Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym 194

efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć. Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym jest więc fajnie skomponowana smakiem, a zielony kolor biszkoptu sprawia, że również wyglądem.… Artykuł Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Tort Makowy z Białą Czekoladą 252

cienką warstwą konfitury. Schłodzoną śmietankę z białą czekoladą ubijamy.Masę czekoladową dzielimy na 3 części  Jedną z nich smarujemy dolny biszkopt, przykrywamy warstwą kokosowo-makową, następnie wykładamy kolejną część kremu z białej czekolady, a na to kładziemy górny biszkopt. Całość pokrywamy pozostałą częścią masy.Brzegi tortu możemy przyozdobić wiórkami kokosowymi.Moje posty

Słodka Strona
Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 163

herbatki zamiast zwykłych ciastek warto zrobić jakieś szybkie ciasto na szybko. Co swojskie to swojskie - prawda? Dzisiaj mam dla Was przepis na szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu.  1. Pieczemy biszkopt według własnego przepisu. U nas robimy go na "oko", więc nie podam Wam przepisu, ale sądzę, że każdy z Was ma swój sekretny przepis. 2. Gdy biszkopt

My World by Dagmara Rek
Tort cappuccino 336

ciasto wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy z formą na podłogę z wysokości 60cm. Następnie wkładamy do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Boki biszkoptu oddzielamy nożem dopiero po wystudzeniu. Biszkopt kroimy na 2 blaty.   Ciasto kokosowe: białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy kokos oraz mąkę zmieszaną z proszkiem(...)połączenia składników.   Na paterze układamy pierwszy kakaowy blat, nasączamy lekko kawą cappuccino zmieszaną z likierem kawowym. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy. Następnie układamy blat kokosowy, 1/3 kremu i drugi blat kakaowy. Biszkopt nasączamy, wierzch i boki tortu smarujemy pozostałą masą. Dekorujemy wg uznania, u mnie boki obsypane były startą, gorzką czekoladą. Tort schładzamy kilka godzin.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
,,Tort jagodowy z białą czekoladą’’ 90

Zapraszam na tort z lekkim krem na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz pysznej białej czekolady oraz z puszystym aromatycznym kremem jagodowym. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu firmy Helio otrzymałam kolejny raz przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstał pyszny tort jagodowy! Składniki na tortownicę o średnicy 28 cm: Biszkopt jasny: 5 jajek (rozmiar M), temperatura pokojowa 150 g cukru(...)minut. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją, ciągle mieszając, aż się rozpuści, a następnie mieszamy z kremem jagodowym. Krem pozostawiamy, aż zacznie tężeć.  Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy delikatnie z tężejącym kremem. Składniki na poncz mieszamy, aż do rozpuszczenia się cukru. Biszkopt jasny przecinamy na pół tak, aby powstały po dwa blaty. Jako pierwszy układamy na paterze jasny blat. Delikatnie

Podróż w kulinaria
Makowa rolada biszkoptowa 178

Bardzo łatwa i szybka do wykonania. Krem przygotowany na bazie serka mascarpone nie potrzbuje rekomendacji, bo zawsze smakuje wyjątkowo. Dodałam sok z aronii, by nadać kremowi delikatną różową barwę. Warstwa dżemu jeżynowego pomiędzy biszkoptem to pyszny, winny i kolorystyczny akcent w całym deserze. Biszopt jest stosunkowo niewysoki, dlatego spokojnie możesz podwoić składniki jeśli chcesz upiec bardziej okazała roladę. Na jednym(...)kawałku się nie skończy, na pewno poprosisz o dokładkę! Składniki na biszkopt: 3 jajka 75 g cukru/ksylitolu 30 g mąki pszennej 50 g maku cukier wanilowy sól Składniki na krem: 250 g serka mascarpone   250 g śmietany kremówki 35% 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki rumu   2 łyżki soku z aronii dodatkowo:  dżem jeżynowy lub inny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
50. Pięćdziesiątka "na karku" czyli: nieco leśny torcik z lukrem plastycznym! 253

góry nogami, by sprawdzić czy jest odpowiednio ubita. Do sztywnej piany dodajemy stopniowo schłodzoną konsystencję zmieszanych musów i bardzo delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Krem odstawiamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Ostudzony biszkopt dzielimy na dwa równe płaty (jeśli chcemy można skroić go na 3, w zależności jaki efekt chcemy uzyskać). Sporządzamy napar z zielonej herbaty. Płat który(...)będzie naszą podstawą dokładnie nasączamy wylewając stopniowo za pomocą łyżki porcje herbaty tak, aby pokryła ona całą jego powierzchnię. Na nasączony biszkopt kładziemy dość równą ilość konfitury malinowej, a kolejno schłodzony krem śmietanowy. *Aby wyszło nam to jak najrównomierniej można nakładać przełożenia pomagając sobie obwodem okrągłej formy tortowej - wtedy na pewno nie wyjdziemy również na boki.  Kolejnym krokiem jest

Symfonia Smaków
Torcik czekoladowy z malinami 198

zdecydujecie się piec biszkopt w formie o średnicy 22 lub 26 cm podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki na biszkopt: 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao Składniki na krem: 75 g masła 1 budyń (będzie potrzebne tylko pół, resztę można zjeść :) ) 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao(...)robienia tortu i nie będzie przyklejał się do blatu. Śmietanę kremówkę gotujemy i zalewamy nią czekoladę, kiedy nieco zmięknie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zimny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Na brzegi dolnego blatu nakładamy krem – na środek warstwę dżemu. W ten sposób dżem nie będzie wyciekał na boki tortu. Na cały tort nakładamy cieniutką warstwę kremu, nie musi być

Ciastkozercy