biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:160/363)

Tort orzechowy 312

Na specjalne okazje🙂 Składniki biszkopt orzechowy: jajka 7 szt cukier kryształ 3/4 szkl mąka pszenna 10 dkg orzechy laskowe 18 dkg sól 1 szczypta proszek do

czarrna od kuchni
Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy z malinami 257

Dawno już nie było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort

brunetkawkuchni
Czekoladowy tort z owocami 136

suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Tort Minionek 234

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów

czarrna od kuchni
Magiczne ciasto czekoladowe 168

określonej kolejności wychodzi nam w trakcie pieczenia trójwarstwowe ciasto. Tym razem u mnie środkowa warstwa wyszła cieniutka i słabo ją widać . Widocznie słabo czarowałam ;) Smak ciasta przypomina biszkopt z intensywnie czekoladowym kremem budyniowym. Składniki : blaszka 18x24 Wszystkie składniki maja mieć temperaturę pokojową. 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka ) 1 łyżka wody 150 g cukru 125 g masła roztopionego i przestudzonego

Malinowa Kawiarenka
Łabędzi puch 604

miały złoty kolor. Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszej połowie rozsmarować dżem i wyłożyć połowę masy (ja wyłożyłam samą masę, a dżemem posmarowałam drugi biszkopt). Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć resztę kremu. Wierzch ciasta posypać posypką z wiórków kokosowych i delikatnie przyklepać ręką, aby wiórka nie sypały się podczas krojenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jan Kuroń "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" - recenzja książki 264

słodko" to przepisy Anety Kuroń - żony autora i też znakomitej kucharki, która jest "słodką" stroną tego duetu.  Znajdziemy tu przepisy na podstawowe wypieki - m.in. ciasto kruche, biszkopt, bezę i różne kremy - podstawy, z których możemy korzystać dodając własną inwencję twórczą :) Książka jest wyposażona w dodatkowe materiały multimedialne. Przy pomocy aplikacji TAP2C możemy na smartfonie lub tablecie obejrzeć zdjęcia

Moje Kuchenne Rewelacje
Pijana krówka 266

dietetyczna propozycja. Puszysty, delikatny biszkopt i słodka, krówkowa masa składają się na świetne ciasto do sobotniej kawki czy rodzinne uroczystości. Można się również pokusić o upieczenie dwóch biszkoptów i przełożenie ich kremem oraz uwieńczenie słodką rozetką. Takie ciasto będzie wyższe i bardziej okazałe. Składniki

Pyry na Gaz
Tort Jej Wysokość Zosia 309

Tort przygotowałam dla pewnej uroczej Zuzi. Zosia to jej ulubiona postać z bajki dlatego 6-ste urodziny postanowiła świętować razem z nią. Pomiędzy waniliowymi biszkoptami znalazł się truskawkowy krem oraz śmietanowy … Czytaj dalej Tort Jej Wysokość Zosia

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kawowy deser z mascarpone 144

wodą, następnie dodać do serka i dokładnie wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Biszkopty nasączyć w espresso. Następnie ułożyć w pucharkach lub szklankach biszkopty na przemian z kremem. Na każdą warstwę kremu zetrzeć troszeczkę białej i mlecznej czekolady

The Sweet Damsel
Rafaello na biszkopcie 532

Dzisiaj było wreszcie troszkę chłodniej i postanowiłam coś upiec. Dawno przymierzałam się do tego ciasta, aż w końcu przyszedł ten dzień, że jest. Ciasto rafaello na biszkopcie z mąką kokosową. Krem z białą czekoladą. Składniki: Ciasto: 8 jajek 6 czubatych łyżek mąki kokosowej (można zastąpić pszenną lub migdałową) 1 szklanka cukru Krem 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki

O kuchni z uczuciem
Biszkopt z porzeczkami i kremem bananowym 154

Ostatnia niedziela upłynęła mi na pieczeniu ciast. Planowałam poprzestać na trzech, ale z rozpędu zrobiłam nadprogramowo biszkopt z porzeczkami i kremem bananowym. Początkowo ciasto miało mieć smak truskawkowy, ale o efekcie końcowym ostatecznie zdecydowała zawartość szafek kuchennych. I dobrze się stało, bo połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Bardzo prosty tort bezowy 312

siły przeczytaj ten przepis. W mniej więcej 1,5 h uda ci sie stworzyć tort bezowy jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny lub masła 125 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 4 jajka

Kulinarna Patilogia
Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem 9199

formy (tej samej w której piekliśmy ciasto) wykładamy dolną część biszkoptu (jeżeli używamy konfitury - smarujemy ciasto cienką warstwą). Następnie wykładamy 2/3 masy budyniowej, na nią górną część biszkoptu i pozostałą część kremu. Każdego herbatnika przez moment maczamy w alkoholu i od razu układamy na wierzchu ciasta.   Polewa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wsypujemy drobno połamaną czekoladę

Słodka Strona
Tort dla Ani 151

Biszkopt waniliowy przełożony pysznym kremem malinowym, całość oblana pyszną czekoladą

In my kitchen