biszkopt z bananami i śmietaną - 194 przepisów (strona:6/13)

BANOFFEE – deser z toffi i bananami w słoiczku 338

I kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy

Ostra na Słodko
Lekkość na duchu w te ciężkie upały. 209

ZIMNO Z BANANAMI. (przepis autorski;)   1 kg sera z wiaderka 4 łyżki żelatyny  1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 3 banany pokrojone w plasterki biszkopty na spód Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyłam folią spożywczą. Na spodzie poukładałam  ciasno biszkopty.  Żelatynę rozpuściłam w 1/2 szklanki gorącej wody

W kuchni Karmel-itki
Kopiec kreta w wersji rodzinnej 408

wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Gdy biszkopt ostygnie, ostrym nożem przekrawamy go wzdłuż na pół. Dolny blat posłuży nam za podstawę naszego ciasta, górny blat kruszymy w rękach. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy powoli serki i cukier.  W około 1/3 szklanki zimnej wody mieszamy żelatynę i zostawiamy do napęcznienia(...)kąpieli wodnej. Mieszamy, by ostygła po czym wąskim strumieniem wlewamy ją do naszej śmietanowej masy, ciągle miksując.  Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę. Na czekoladowym biszkopcie układamy plasterki bananów, następnie wykładamy masę i posypujemy pokruszonym wcześniej ciastem.  Ciasto wkładamy do lodówki na około

Cukiernia Pychotki
Biskwity z owocami i śmietaną 239

Czy w pochmurny dzień może być pyszniejszy podwieczorek? Nie trzeba dużo puszyste biszkopty, trochę owoców i śmietany.. i jesteśmy w niebie... Czytaj więcej »

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 216

banan , 250 g borówki , 2 mandarynki, 2 gruszki z syropu , 1 brzoskwinia z syropu  Masa serowa : 250  g sera ricotta 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 300 g śmietany kremówki  2 łyżki   żelatyny 1/2 szklanki wody 300 ml mleka 1 krem śmietankowy  do tortów Dr. Oetkera  mała paczuszka biszkoptów okrągłych 1 paczuszka groszków(...)przegotowanej wody wymieszać z syropem z malin , dodać galaretki i dobrze wymieszać odstawić do przestygnięcia .Owoce umyć , banany , brzoskwinie , gruszki mandarynki pokroić w kostkę , wszystkie owoce dodać do galaretki i wymieszać. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki letniej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym , ciągle mieszając dodawać po łyżce serka ricotta .Napęczniałą żelatynę lekko podgrzać dodać do niej

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto jamajka 454

cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody cukier do smaku 5 łyżek dżemu wiśniowego Dodatkowo: 7-8 średnich bananów sok z 1 cytryny 3 opakowania galaretki cytrynowej Masa straciatella: 500 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 50 g posypki czekoladowej 2 śmietan fix Poncz na wierzchni blat: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody cukier do smaku Masa(...)ściemniały. Gdy galaretka będzie już dość gęsta, przekładamy ją na banany, potem wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.     Gdy galaretka zastygnie, wtedy robimy masę straciatella. Kremówkę ubijamy razem z cukrem i śmietan fixem.  Dodajemy posypkę czekoladową i dokładnie mieszamy. Wykładamy na galaretkę. Przykrywamy wierzchnim biszkoptem. Nasączamy drugą porcją ponczu i wkładamy na około godzinę

Ewusiowe Smaki
Deser jabłkowy z mascarpone, bananem i kawową nutą 160

pyszny deser - wymyślna szarlotka w pucharkach :) Nutka kawy, w której namoczone są biszkopty nadaje delikatnej całości ciekawy i silny akcent :) z premedytacją niesłodzony mus jabłkowy idealnie komponuje się z lekko słodką masą bitej śmietany z mascarpone :) Składniki na 6 pucharków: 2 duże jabłka 1,5 banana 250g mascarpone 235 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)zbyt miękkie, dlatego najlepiej robić to na chwilę przed ułożeniem w pucharkach). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. W pucharkach układamy kolejno: 2 łyżki musu jabłkowego, namoczone w kawie biszkopty, masę śmietanowo-serową (najwygodniej szprycą), plastry banana, mus jabłkowy. Wierzch dowolnie dekorujemy pozostałą masą śmietanowo-serową (co mi się

Kolorowy Przepisownik
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 197

szklanki cukru pudru 250g masła Składniki na krem śmietankowy: 200g śmietanki kremówki 30% 2 śmietan fixy 0,5 szklanki cukru pudru 0,5 łyżeczki barwnika w żelu czerwonego (do wykończenia) Dodatki: 200g dżemu truskawkowego Banan 100g borówek 2 rurki z kremem Sos czekoladowy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Mąki przesiane dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia(...)masy. Biszkopt przekrawamy na trzy równe części. Pierwszą warstwę na cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla.  Przepis na bitą śmietanę: Mocno schłodzoną śmietankę umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy śmietan fixy, cukier i miksujemy do uzyskania puszystej bitej śmietany. Pokrywamy nią

Emcia Pichci
Ciasto Kopiec kreta z bananami 308

jest właśnie słodki kopiec kreta. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i smakuje naprawdę pysznie:) Dzieci się nim zajadają, zresztą dorośli też nie pogardzą!  tortownica o śr. 24cm   Biszkopt:   3 jajka,  1/2 szklanki cukru,  6 łyżek mąki pszennej,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  5 łyżek oleju rzepakowego. Całe jajka ubić(...)śmietanki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny,  3 duże banany. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w trosze wrzącej wody, ostudzić. Dodać do niej 3 łyżki ubitej śmietanki, dokładnie wymieszać, po czym dodać do ubitej śmietany i krótko zmiksować. Z biszkoptu odciąć górną, wyrośniętą i część oraz delikatnie wyciąć dół o głębokości około

Z miłości do słodkości
Ciasto jamajka 247

biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia + dżem malinowy do przełożenia warstwa galaretkowa 3 galaretki o smaku cytrynowym 3 szklanki wrzącej wody (750 ml) 5 bananów sok z cytryny krem śmietanowy 500 g śmietany(...)koniec przygotować krem : śmietanę ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać serek mascarpone oraz cukier puder. Na galaretkę przełożyć ¾ kremu śmietanowego. Przykryć drugim biszkoptem. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem i posypać czekoladą (startą na średnich oczkach). Ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej kroić na drugi dzień (musi mocno się schłodzić).  Rozpuszczanie galaretki Przygotowywanie biszkoptu Biszkopt przeciąć na pół

Ugotować
Bananowy song 259

zielona: 900 ml Pysia zielonego 1 budyń śmietankowy na 3/4 l 1 budyń śmietankowy na 1/2 l masa biała: 500 ml śmietany 36% 300 g serka waniliowego 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ponadto: 4 duże banany 1 łyżka soku z cytryny 2 galaretki agrestowe czekolada deserowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej(...)Gorący rozsmarować na upieczonym biszkopcie. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia.  Banany obrać,przeciąć wzdłuż na połówki,skropić sokiem z cytryny i ułożyć na zielonej masie. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki by całkowicie stężała. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,żelatynę w 3 łyżkach wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno,dodać

Kolorowa kuchnia Elki
60. Delicje bananowe 131

minut.  1 banan ok. 15 zwykłych biszkopcików 1/3 kostki gorzkiej lub mlecznej czekolady 1 łyżka masła 2 łyżki mleka lub śmietany Czekoladę, masło i mleko roztopić w kąpieli wodnej. Banana pokroić na talarki, które nałożyć na każdy biszkopt i polać masą czekoladową. Gotowe. Inspiracją ciasteczek był przepis zamieszczony na halffourcook.blox.pl

Jadło i czytadło
Ciasto kubuś 250

ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. masa kubusiowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 700 ml Kubusia (banan,jabłko,brzoskwinia), 200 g masła, 2 łyżki cukru, masa śmietanowa: 330 ml śmietanki 30 %, 1 śmietan fix, 1 łyżka cukru, dodatkowo: ok. 20 herbatników kakaowych. Przygotowanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie

Aga w kuchni
Kretowisko. 369

/product_info.php/maka-pszenna-tortowa-typ-450-kg-p-3772 . Składniki na biszkopt kakaowy: 1 szklanka mąki pszennej tortowej Młynów Stoisław 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao gorzkiego 1 łyżka wody 1 łyżka oleju Składniki na masę : 830 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 galaretki agrestowe 500 ml przegotowanej wody 6, 7 bananów o równej długości(...)wodę i olej również delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do przestygnięcia. Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do leciutkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy galaretkę posiekaną czekoladę  i dobrze mieszamy. W koło ciasta na około

Sama słodycz i szczypta chili
Lodowiec z truskawkami 172

trudność polega jedynie na oczekiwaniu zastygnięcia wszystkich warstw. Składniki: 1 kg dojrzałych truskawek 2 banany 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 200 ml śmietany 30% lub 36 % (schłodzona) 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego 4 łyżki cukru pudru opakowanie podłużnych biszkoptów (klawiszy) dodatkowo: forma o średnicy 26 cm folia spożywcza do wyłożenia formy Przygotowanie: Każdą(...)galaretkę rozpuścić w oddzielnym naczyniu, zmniejszając podaną na opakowaniu ilość wody o 100 ml, odstawić do wystudzenia. Formę wyłożyć folią spożywczą i położyć biszkopty. Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera, dodać 2 łyżki soku z cytryny i 2 łyżki cukru pudru. Wszystko zmiksować na gładką masę, pod koniec dodając wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Masę

Kuchcik gotuje