biszkopt z bananami i śmietaną - 194 przepisów (strona:5/13)

Tort z bananami 208

tort z bananami na puszystym biszkopcie rzucanym.  Tort wykonałam dla mojego męża na urodziny i był nim zachwycony :) Składniki Biszkopt 6 dużych jajek (bez rozdzielania na białka i żółtka) 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 g mąki pszennej 50 g kakao 40 g masła Krem 250 g serka mascarpone 350 śmietany kremówki(...)serek mascarpone mikserem aby miał lżejszą konsystencję a następnie delikatnie łączymy z ubitą śmietaną. Większa ilość mascarpone to sztywniejszy, łatwiejszy do kształtowania kre 4.  Banany kroimy na plasterki i obtaczamy w wyciśniętym soku z cytryny, aby nie pociemniały. 5.  Składamy nasz tor :) Przekrojony biszkopt nasączamy pędzelkiem lub łyżeczką, rozsmarowujemy połowę kremu, rozkładamy banany i przykrywamy drugą częścią ciasta

W kuchennej krainie
Bananowa rozkosz 496

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę z wysokości 60 cm. Pozostawić w formie do całkowitego ostudzenia, tj. przy dotknięciu biszkoptu od góry i od dołu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć formę, przekroić na dwa blaty. Składniki na galaretkę z bananami: 5 bananów 3 galaretki cytrynowe 1 litr

moj przepis na
Tort czekoladowy z bananami 172

bananami to dla mnie połączenie idealne. Choć słodki to zjecie na pewno więcej niż jeden trójkącik. Zapraszam nie tylko mamy! Składniki : Jasny biszkopt : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru pudru * szklanka przesianej mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru pudru * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1/4 szklanki kakao * łyżeczka proszku do pieczenia Krem : * 2 śmietany kremówki

Magiczne Życie Marty
Sernik bananowo agrestowy 235

szkl wody 5 łyżeczek żelatyny Ale-raj 0,5 l kremówki 30% Dodatkowo: 5-6 bananów 2 galaretki agrestowe 1 l wody Bita śmietana: 500 ml kremówki 30% 1/3 szkl letniej wody 3 łyżeczki żelatyny Do dekoracji: prymulki z opłatka Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo, aż masa będzie(...)zimną kremówkę dodawać porcjami do sera i dokładnie wymieszać łopatką. Masę serową wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Banany przekroić wzdłuż, ułożyć na masie serowej i zalać tężejącą galaretką (1 l). Odłożyć ponownie do lodówki by galaretki stężały. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlewać rozpuszczoną letnią żelatynę i chwilkę

Ala piecze i gotuje
Tort śmietanowy z owocami 14908

cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 5 łyżek oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa: 500 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie galaretki zielonej, 1 opakowanie galaretki czerwonej, Dodatkowo: owoce (mandarynki. winogrona, banan), PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
mulatka: ciasto czekoladowo-bananowe 174

łyżki zimnej wody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  na masę bananową: 6 bananów 2 opakowania galaretki cytrynowej 1/2 kostki masła na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej dodatkowo: 3 łyżki bitej śmietany wiśnie kandyzowane Upiec biszkopt: białka ubić na sztywno, następnie nadal ubijając dosypywać cukier. Kiedy masa będzie gęsta dodawać(...)wystudzić. Banany, masło i galaretkę wymieszać razem i kiedy całość zacznie tężeć to wyłożyć ją na biszkopt. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.  Czekolady połamać i rozpuścić na parze. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z wystudzoną czekoladą. Mus wyłożyć na warstwę bananową. Odstawić do stężenia na minimum kilka godzin do lodówki. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i wisienką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Jamajka 468

Składniki: 5 jajek 1/3 szkl cukru pudru 100g mąki 2 łyżki kakao 2 suche budynie czekoladowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 2 galaretki cytrynowe 500g śmietany kremówki 1/3 szkl cukru 150g mascarpone dżem brzoskwiniowy Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijam z cukrem pudrem. Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia,  budynie i kakao ubijam mikserem na gładką masę. Na koniec dodaję(...)pianę z białek. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Piec około 25-30 minut w 180'C do suchego patyczka. Po tym czasie wystudzić i przeciąć na na dwa blaty. Banany kroimy na pół po długości, skrapiamy sokiem cytrynowym.  Przygotowujemy galaretkę używając 500ml wody. Pierwszy blat smarujemy dżemem, na to banany i tężejąca galaretka. Wstawiam do schłodzenia na około

Tagebuch po polsku
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 190

najlepiej wygląda zrobiony w foremce w kształcie serca, tak jak zaprezentowała go na swoim blogu Dorota . Ja dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno  350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty(...)żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody 2 opakowania galaretki (malinowej, truskawkowej, wiśniowej) rozpuszczone w 3 szklankach wody dowolne czerwone owoce (opcjonalnie) - ja dodałam banany i też wyszło pysznie 250 ml śmietany kremówki + 2 łyżeczki cukru pudru biszkopt/1 opakowanie biszkoptów Spód można wykonać samodzielnie (postaram się w najbliższym czasie wrzucić swój sprawdzony od lat przepis), bądź w wersji ekspresowej można po prostu

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bananowy kopiec 226

cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki KREM  śmietana - 36 % - 2,5 szkl żelatyna - 1 łyżka gotowana woda czekolada gorzka - 40 g DODATKOWO: banany - 4 szt sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)brzegu ciasta i na głębokość ok. 1-1,5 cm Wydłubane ciasto zetrzeć na tarce, lub pokruszyć. Banany obrać, przekroić wzdłuż na połowę, ułożyć w środku ciasta, skropić sokiem z cytryny. KREM Mocno schłodzoną śmietanę wylać do miski. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić. Śmietanę ubijać , dodawać powoli  żelatynę,  ubić na sztywno. Następnie dodać startą

Kuchnia Danusi
Ciasto Rajski Obłok 193

pszennej budyń waniliowy 150 g masła 150 g wiórek kokosowych Pianka owocowa: 200 g mrożonych owoców – (ja dałam mieszkankę do smoothie: banan, jabłko, truskawki) 2 galaretki (truskawkowe) 330 ml śmietany 30% Ponadto: ok 150 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy

e-PrzepisyKulinarne
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 126

wypróbowania! Biszkoptu absolutnie nie trzeba nasączać. Odpowiedniej wilgoci nadają mu orzechy oraz dżem z bananami. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka lekko kopiasta łyżka mielonych orzechów włoskich 2/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki śmietany kremówki (30%) 2 szklanki mleka 3 czubate łyżki cukru pudru budyń czekoladowy łyżka kakao(...)biszkopcie. Banany pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny (aby nie ściemniały), a następnie ułożyć na cieście. Budyń ugotować według wskazówek na opakowaniu. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i dodać 1-2 łyżki budyniu. Wymieszać do połączenia. Potem powoli dolewać żelatynę do reszty budyniu cały czas mieszając. Gdyby masa bardzo zgęstniała zanim dodamy do niej śmietanę

MyCookBook.pl
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną 401

Nabrałam ochoty na ciasto z kremem kawowym i bananami  ale nie miałam tyle śmietanki ani bananów. Warstwę kawowo-bananową zamieniłam budyniem o smaku krówki i

Monia miesza i gotuje
Ciasto jamajka-z bananami, bitą śmietaną i galaretką 260

wysokimi ciachami, po prostu jak będę je piekła następnym razem, to banany pokroję w plastry, i dam mniej śmietany :-) -przepis już po modyfikacji  Ciasto pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje. Jest bardzo proste w przygotowaniu, bardzo je Wam polecam :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI:  *Na dużą blaszkę BISZKOPT -6 jajek -3/4 szklanki mąki pszennej tortowej -3/4 szklanki(...)750ml śmietany 30% -2 śmietan-fixy -3 łyżki cukru pudru DODATKOWO: -sok z 1/2 cytryny do posmarowania bananów by nie ciemniały -5 dużych bananów -2 galaretki cytrynowe -800ml wrzątku -0,5 tabliczki czekolady deserowej 2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody, odstawiamy do całkowitego ostudzenia i lekkiego stężenia. Potem  przygotowujemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM) 329

tortowy  od  Dan Cake  w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest ani za suchy ani za bardzo nawilżony. Składniki: * 1 paczka gotowego spodu tortowego * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * cukier puder do smaku * owoce do dekoracji- u mnie było truskawki, kiwi, banany i borówki amerykańskie Wykonanie(...)Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder (ilość według upodobania). Truskawki przekroić na pół, banana w plasterki a kiwi w pół plasterki. Na pierwszy płat spodu tortowego wyłożyć 1/3 ubitej śmietany, przykryć drugim płatem biszkoptu i ponownie wyłożyć śmietanę. Na końcu zakryć ostatnim płatem ciasta, wyłożyć pozostałą śmietanę i udekorować owocami. Ciasto najlepiej trzymać

Zrób to smacznie
Kajmakowe love 192

sposób, że jedną ręką ciągle mieszam mieszankę jajeczną szpatułką a drugą ręką przesiewam mąki – wtedy mamy gwarancję, że biszkopt nie opadnie, będzie puszysty i wysoki. W przypadku gdybyśmy miksowali mikserem (nawet na najniższych obrotach), biszkopt wyszedłby niższy, bardziej zbity Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec(...)uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 2 blaty (będą cienkie, około 0,5 cm ale takie mają być). Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie  wystudzony. Krem śmietankowy: 330 ml śmietany 30% mocno schłodzone  250 gr serka mascarpone mocno schłodzonego 4 małe banany 400 gr kajmaku (1 puszka) kakao 20 ml soku

moj przepis na